Még egy kicsit az SSD-ről...

2013. december 20.
42.4441
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Kingston_Blogger profilja, adatai
Kingston_Blogger
Ismét elérkezett a mi időnk, így örömmel osztjuk meg veletek legújabb bejegyzésünk, mely egy folytatás formájában jött létre, hiszen az előző témakörünket még már a korábbi blog megírása közben sem éreztük lezártnak, azóta pedig több okosságot is összegyűjtöttünk nektek a témával kapcsolatban. Itt meg is említenénk, hogy amikor belevágtunk ebbe a blogolós témába, már akkor eldöntöttük, hogy olyan bejegyzéseket készítünk, melyek az olvasók hasznára tudnak válni, valamint törekedni fogunk arra is, hogy egy témát bővebben is kifejtsünk, hiszen a Kingston egy témakörben általában jó sok termékkel van jelen, melyek eltérő felhasználó csoport számára készülnek. Ez azt is segíti, hogy ti, kedves Game Channel olvasók sokkal jobban megértsétek aktuális blogunk témáját, valamint ha kérdésetek van, akkor a blogban leírtak alapján egy kisebbfajta támpontra felépítve tudjátok azt feltenni nekünk, így mi még specifikusabban tudunk válaszolni nektek, ezzel elérve azt, hogy válaszunk a lehető legkielégítőbb legyen.


Térjünk is tehát rá az SSD világára, melybe múlthéten két jó áron kapható modellel vetettük bele magunkat. Akkor megígértük, hogy következő bejegyzésünk két különlegesebb termékről fog szólni, most pedig ezt az ígéretünk be is tartjuk, hiszen az elkövetkezendő néhány sorban a HyperX 3K és a KC 380 termékcsaládokról olvashattok majd.

Még egy kicsit az SSD-ről... - 2. kép

Kezdjük is a HyperX 3K-val, melynek neve már árulkodó lehet, hiszen a HyperX kifejezéssel egyre gyakrabban összefuthattok, ha termékkínálatunkat böngészitek. Amint látjátok, az SSD meghajtók világába is beszivárgott a HyperX név, mely alatt egy rendkívül gyors és jó árú meghajtóval találkozhattok. Ezt a szériát sokan úgy ismerik, mint vállalatunk játékosok számára kifejlesztett termékcsoportja, ami részben igaz is, ám másrészről a legtöbb termékünk más felhasználási mód esetén is kiváló teljesítményre képes. Ilyen a HyperX 3K SSD is, hiszen akár 540MB/s olvasási és 450MB/s írási sebessége a mindennapi tevékenységek futtatásakor is nagyon nagy segítség lehet. A második generációs SandForce vezérlő mindenképpen a mezőny egyik legjobb ajánlata. A termék 120, 240 és 480 gigás változatban kapható, így azok számára is jó választás lehet, akik csak egy rendszermeghajtót szeretnének, ám azok is találnak hozzájuk illő modellt, akik több alkalmazást és programot szeretnének elképesztő sebességgel futtatni. A HyperX névtől nem kell megijedni, a termék a piaci árakhoz igazodva került forgalomba, így a 120GB-os modellt már 26 000 Ft környékén be tudjátok szerezni.

Még egy kicsit az SSD-ről... - 3. kép

A második termékünk egy jóval specifikusabb darab, ám mindenképpen szerettük volna bemutatni nektek, hogy mi bizony még az SSD-k piacán is ilyen széles kínálattal rendelkezünk. A KC380-as modellre pont ezért esett a választásunk, hiszen egy 1,8 hüvelykes meghajtóról beszélünk, amit főként laptopok és netbookok esetében érdemes alkalmazni, ám akár egy erre alkalmas táblagépet is bővíthetünk vele. Ezt a típust mi főként a rendszer számára ajánljuk, ezt tükrözi a 60 és 120GB-os modellkínálat is. A KC380 olvasási sebessége elérheti az 550MB/s-et is, írási sebessége pedig az 520MB/s-et is elérheti. A kisebbik modellt 20 ezer Ft alatt beszerezhetitek, a nagyobbikat pedig 30 ezer Ft körül találjátok meg a boltokban.

Végezetül szeretnénk ismét felhívni a figyelmetek a Kingston minőségre, melyet a három év garancia is tükröz. Reméljük sikerült jól körbejárni ezt a témát, és tudtunk nektek olyan termékeket ajánlani, melyeket szívesen látnátok a háztartásotokban.
9 hozzászólás

Couretto

11 éve, 1 hónapja és 12 napja

Majd kéne egy röhögő smiley

válasz erre

totyak

11 éve, 2 hónapja és 19 napja

Az OS alá nekem is elférne egy kisebb ssd. Én is úgy gondolom, hogy a többi adatállomány simán maradhat hdd-n is.

válasz erre

csirkee

11 éve, 2 hónapja és 19 napja

tényleg egyre jobb árai vannak az SSD-nek, már csak egy jó vas kellene, amibe rakhatnék ilyet röhögő smiley

válasz erre

Neurotic

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Vendég írta:
Lassan vennem kell egyet, ráadásul fő adattárnak szánom, nem kiegészítőnek. Ezek jó ajánlatok, örülök hogy vannak itt szakértők!mosolygó smiley
Nem tudom mit takar pontosan az, hogy "fő adattárnak", de ssd-t főleg arra érdemes használni a gyors írási és olvasási sebessége miatt, hogy a rendszer vagy egyéb programok betöltését drasztikusan felgyorsítsa. Mezei adatok tárolására mit például képek, videók, vagy zenék teljesen felesleges pénzkidobás.

válasz erre

Neurotic

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Nem rossz, nekem a rendszer már ssdről megy, de erősen gondolkodom rajta, hogy idővel beszerzek majd egyet gamer vinyónak.

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Lassan vennem kell egyet, ráadásul fő adattárnak szánom, nem kiegészítőnek. Ezek jó ajánlatok, örülök hogy vannak itt szakértők!mosolygó smiley

válasz erre

LolZ

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Szerintem is,egyre vállalhatóbb ára van már a nagyobb teljesítményűeknek is,aminek örülök és gondolom még sokan.

válasz erre

marco

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Kezd vállalható ára lenni az átlag júzernek is. Jó az út.mosolygó smiley

válasz erre

wegh

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Nagyon jól hangzik és még olcsó is! mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja