Medve Grillázs túlélő kalauz az ébredező betondzsungelben.

2014. január 11.
41.7591
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Medve Grillázs vagyok. Nem, nem medvéből készült cukros csemege (fújj) , csupán ez az álnevem, hogy miért? Mert kemény vagyok, mint a medve, és barna, mint a grillázs.


Most egy kis, mindennapi életre/útra valót osztok meg veletek. Nézzük a betondzsungel-lakó fajok pirkadati vonulási szokásait!

Napjainkban rengetegen élnek a betondzsungelekben melyek lakói a sima Birkanépektől kezdve a Pláza Cicák, az Utcai Barmok, és a Vén Tinédzserek és még rengeteg színes faj. Ezek közül emelem ki az ébredező Dzsungel leggyakoribb és legveszélyesebb tagjait.


Medve Grillázs túlélő kalauz az ébredező betondzsungelben. - 1. kép



Reggel, ha kimerészkedünk a menedékből, mindig figyeljünk a csordák vonulási útjai mentén, ilyenkor özönlik el a placcot a Vén Tinédzserek és a Szende Szundik, akik fél-hullán, de tettre készen viaskodnak, hogy amikor vonulási útjukat megkezdik (felszállás a tömegközlekedési eszközre) , minél jobb helyeket kaparintsanak meg.

A Szende Szundik fiatalok, még fejlődésben lévő egyedek, közepes aktivitással mozognak, figyelnek maguk köré, de nagyobb csoportban komoly veszélyt jelentenek, mert kitöltik a rendelkezésre álló teret, akár rajtunk keresztül is. Óvatos megközelítésükkel és mozgási ritmusukat felvéve akár még előnyünkre is alakíthatjuk a dolgok menetét, mert a Szende Szundiknál érvényesül a rajintelligencia.

A Vén Tinédzserek sokkal veszélyesebbek. Banyatank nevű eszközükkel vagy a nélkül mozognak. Falkában vagy magányosan vadásznak az üres ülőhelyekre. Az utcán vagy felszállásnál tetszhalott állapotban vánszorognak, de amint megérzik a préda szagát (leárazás vagy üres ülőhely esetleg egy zöld közlekedési lámpa), azonnal aktiválódnak és addigi formátumukat megszégyenítő módon sebes mozgásba lendülnek.

Ilyenkor tekintetük a célra szegeződik, és faltörő kosként hatolnak át a kisebb csoportokon, akadályokon is.. A Szende Szundi Falkák nagy ellenfele, mert azt becsmérlő hangokkal illeti így ?állagát? megzavarja és ez által előnyhöz (átadott ülőhelyhez) jut.

Ám amint célját eléri (átkelőhely, tömegközlekedési jármű ajtaja, akciós csirkeáru) lendülete megtörik, ismét rohamosan tetszhalott állapotba kerül, erre építve további előnyökre tehet szert, vagy akadályozhatja a többi teremtmény mozgását. A bottal rendelkező, aktivitás jeleit mutató Vén Tinédzsert messze kerüljük el, mert botját sem fél használni! Ellenünk!


Medve Grillázs túlélő kalauz az ébredező betondzsungelben. - 2. kép



A Szürke Hétköznapi a legjámborabb fajta a reggel, csordákban vonulók népes családjából. Üres tekintettel, átszellemült arccal és a környezetéről totálisan tudomást sem véve mozog, de ha hang esetleg kézjelzéssel kommunikálunk vele, sikeresen terelhető, idomítható. Nagyobb bajt csak tömött csoportokban, zárt helyen okoz, ekkor lábtaposással és bűzeregetéssel igyekszik védekezni, jobb helyhez jutni.

A fent már említett egzotikus fajok is képviseltethetik magukat. A Pláza Cicák nagy hanggal és irritáló jelrendszerrel fejezik ki a fajhoz való tartozásukat, csapataik szigetet alkotnak a Szende Szundik és a Vén Tinédzserek csordáiban.

A Tőzsde Cápa vagy Vállalati Ragadozó nagyon ritka és könnyen felismerhető, ugyanis igyekszik elkülönülni, és feltűnően, nászöltözet szerűen, öltözni. Ha hangos Pláza Cica csoportot látunk, azok valószínűleg egy Vállalati Ragadozó körül lézengenek, így ne habozzunk, kerüljünk a ritkán látható nagyvad közelébe mi is.
A látvány lenyűgöző, ahogy a Pláza Cicák kelletik magukat az unott fejű Farkasnak/Cápának.

Alapvető módon igyekezzünk beépülni, ismétlem: erre javasolt a Szende Szundik csapata, mert nyugodtak békések és viszonylag zárt közösséget alkotnak. Mivel Iskolába mennek, még nem keresik a balhét, de ha arra kerül a sor, összefognak, így minket is megvédhetnek. A Pláza Cicákat kerüljük, nagy tömegben, de még magányosan is, nagy szellemi veszélyforrások.

A reggeli élethez elszántság, vastag arcbór és leleményes mozgáskultúra kell.

Túlélésre fel!
4 hozzászólás

Couretto

11 éve, 1 hónapja és 12 napja

Durca röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 25 napja

Medve Grillázs neeeeeeeee röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

Egyébként hatalmas de tényleg így van...

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 25 napja

Ez kinyírt! mosolygó smileymosolygó smileymosolygó smileymosolygó smileymosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 1 hónapja és 26 napja

Kegyetlen! röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja