MATE desktop for Puppy Linux,GeNOME

2013. január 04.
42.1761
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Raiden profilja, adatai
Raiden
Üdvöm,ez itt a "MATE desktop for Puppy Linux,GeNOME".

És amin írok,az a Leafpad nevezetű egyszerű,de nagyon felhasználó barát szövegszerkesztő,kicsit hajaz a jegyzettömbre.Úgy terveztem,hogy most a Razor jön,de mivel problémák akadtak vele ezért ezt a verziót nyösztetem egyenlőre.Valószínűleg a Razor(KDE),hibásan töltődött le,ezért makrancoskodik.No de sebaj..:)

MATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 1. képMATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 2. képAhogy a többi Puppy-nál is,a pendrive-ról boot-olás síma ügy volt,szépen felírta magát a RAM-ba,és rögtön bele is csapott a lecsóba.A menü itt is javarészt Magyar nyelvű lett a beállítások után,a Seamonkey szokás szerint maradt Angol.Alapértelmezetten négy asztal kínál szabad teret annak érdekében,hogy ne kavarodjunk össze a megnyitott alkalmazások dzsungelében.A rendszer Precise alapokon nyugszik,tehát nem kell aggódni a program választék silánysága miatt.Mostanában egyre jobban tolják a Precise-Ubuntu alapú Puppy-kat,ezzel kaput nyitva,az eddig idegenkedő felhasználók felé,akik eddig úgy gondolták hogy a Puppy Linux csak egy szűk körű réteg "játékszere",akik többségében programozók,és egyéb elvont figurák,akik csak unalmukban farigcsálják-szépítgetik maguknak ezt a rendszert saját örömükre.Úgy tűnik,a fejlesztők,is hasonló következtetést vontak le,és elindultak egy szélesebb ösvényen,hogy minél többen megismerjék,és megszeressék ezt a kis méretű,de sokoldalú,és nem utolsó sorban használható rendszert.

MATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 3. képMATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 4. képMATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 5. képNekem úgy tűnik jó úton járnak...Leírhatnám még a Kernel,és az X-org verzió számát,meg egyéb száraz technikai adatokat,de mint átlagos felhasználó nem törődök különösebben ezekkel a dolgokkal,hiszen a lényeg az hogy működjön,stabil és egyben mutatós legyen.Van pár képecske is,kedvcsinálónak.

MATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 6. képMATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 7. kép


http://sourceforge.net/projects/matepuppy/

MATE desktop for Puppy Linux,GeNOME - 8. kép


Tisztelettel:Raiden
7 hozzászólás

Raiden

8 éve, 4 hónapja és 2 napja

Csak egy rövid észrevétel.Elfelejtettem megnézni,hogy terminálból lehet e telepíteni.Mert a csomagkezelőből nem mindegyik prog jön le.De pótolom hamarosan.

válasz erre

Raiden

8 éve, 4 hónapja és 12 napja

A Razor(KDE),úgy fogja a gépem mint a Kubuntu,ezen nagyon meglepődtem de sejtettem hogy ez lesz.Hádeazénahát..Könyörgöm,azért mégis csak egy Puppy.Ebből nem tudom hogy lesz blog.Mint a lassított felvétel..

válasz erre

Vendég

8 éve, 4 hónapja és 26 napja

Pofás kis rendszer és nem erőforrás zabáló. Bejön, köszi az infókat!

válasz erre

Raiden

8 éve, 4 hónapja és 26 napja

marco írta:
...És jó a Game Channelen a betűtípus is...
Igen,ezt nem gondoltam,a Leafpad nagyon jó kis program.

válasz erre

Raiden

8 éve, 4 hónapja és 26 napja

Vendég írta:
Tetszik ez a Mate. Visszahozza a Gnome2 fílinget.
Precise Puppy, Gnome 2.32.1 desktop.
Most csordogál..

válasz erre

Vendég

8 éve, 4 hónapja és 26 napja

Tetszik ez a Mate. Visszahozza a Gnome2 fílinget.

válasz erre

marco

8 éve, 4 hónapja és 26 napja

...És jó a Game Channelen a betűtípus is...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaWickedSick profiljadarkomen profiljaManiac profiljaGargameth profilja