Magicka ingyen hétvége!

2013. január 18.
41.1601
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Neurotic profilja, adatai
Neurotic
A legutóbbi ingyen hétvégén a Ravaged-et lehetett kipróbálni. Ezen a hétvégén pedig a Magicka az amibe bárki belekóstolhat. Ahogy az ilyenkor szokás elég kedvező áron, 75%-al olcsóbban meg is lehet venni. Ez az alap játék esetében kb 730 Ft. Ha összeálltok négyen haverok akkor fejenként kijöttök kb 550 Ft-ra.

Aki teljes élményt szeretne az bevásárolhatja az összes eddig megjelent dlc-vel együtt ami kb 2600 Ft (az alapjátékkal együtt az összes dlc).

A játék egy izometrikus nézetű akció rpg már ha be akarjuk sorolni bármilyen kategóriába. Harcrendszere elég egyedi és összetett. Adott egy varázsló akit irányítunk. Egyik kezében egy varászbot, a másikban egy tetszőleges fegyver, ez lehet kard, balta, de akár szépen megtermett gépfegyver is. Rengeteg cucc van. A varázspálcák azon túl, hogy sebeznek némelyikük rendelkezik különleges képességgel mint mondjuk a teleportálás.

Szóval csapkodhatunk (lőhetünk) a fent említett eszközökkel, de az igazi, durva harc elemek kombinálásával történik. Adott ugyanis 8 elem amiket a varázslónkkal (mint egy Mortal Kombat kombót) betölthetünk a tárba majd ha ez be van töltve a legkülönbözőbb módokon idézhetjük meg. Ez a 8 elem a víz, élet, pajzs, fagy, villám, misztikus, föld és végül a tűz. Még felsorolásszerűen is nehéz lenne bemutatni az összes kombót úgyhogy ezt meg sem kísérelem. Öt elemet tudunk betölteni egyszerre és egy elemet használhatunk többször is, így az erősebben lesz jelen az adott varázslatnál. Némelyik elem kioltja a másikat, például a tűz és a fagy egymás utáni betöltésével megint üres lesz a "tár". Egyes elemek egymás utáni betöltésével új elemek jönnek létre. Ilyen igazából kettő van, a gőz (víz+tűz) és a jég (víz+fagy).
Vannak speciális kombinációk is amik nem támadást hanem varázslatokat hívnak elő. Például feltámaszthatjuk elesett bajtársainkat, de akár a halottakat is megidézhetjük, esetleg esőt fakaszthatunk, vagy jégvihart ... itt sem tudnám felsorolni a lehetőségeket.

Ha van akinek ez így még nem lenne elég bonyolult nézzük csak tovább! Ha betöltöttünk egy adott kombót a tárba és az egy spéci varázslat azt (ha jól emlékszem) a szóköz lenyomásával tudjuk elnyomni, ezt a játék jelzi is, de akár el is lőhetjük. Ha ellőjük a kombót az a megfelelő irányban fog elszállni olyan formában ahogy az elemek típusa kiadja. Például a föld elem egy repülő sziklát idéz, ha ezt kombináljuk tűzzel egy repülő tűzgolyót kapunk, viszont ha csak a tűz van betöltve akkor kb úgy működik a varázslat mint egy lángszóró. Néhány varázslatot mint például a lángszóró, vagy a sugár varázslatok, lehet folyamatosan nyomni. Némelyik varázslatokat pedig kilövéskor nyomva tartva a gombot növelhetjük az erejüket. Lövésen kívül, másik módja van annak hogy tudjuk a tárat kiereszteni. Az egyik, hogy magunk körül lökjük ki mint egy robbanást, ez például föld elem esetén egy földrengést idéz. Idézhetjük még saját magunkra így gyógyulhatunk, vagy rakhatunk magunkra pajzsot is, de vigyázni kell mert minden varázslatot tolhatunk magunkra így például könnyen felgyújthatjuk vagy agyonvághatjuk saját magunkat egy meteorral. Ha ez még mind nem lett volna elég a kardunkba is betölthetjük a varázslatot és mikor azt legközelebb használjuk akkor tör elő belőle.

Játszhatunk egyedül, de akár coop módban is vihetjük a sztorit, vagy túlélő arénákban állhatjuk a hullámokban ránk törő ellenséget, de akár pvp arénákban egymást is gyilkolászhatjuk. Arra azért vigyázni kell, hogy a varázslatok mindenkire hatnak így nem csak az ellenségre, de magunkra vagy a társainkra épp olyan veszélyesek lehetünk.

Nem akartam ilyen száraz leírást készíteni, de remélem senkinek nem vettem el a kedvét attól, hogy varázsló gúnyát húzzon.
5 hozzászólás

Vendég

8 éve, 5 hónapja és 9 napja

A nagyon szép az túlzás de tényleg elég jó game!

válasz erre

Vendég

8 éve, 5 hónapja és 9 napja

Ez nekem teljesen új! Mindenképp leszedem, köszi a tippet!

válasz erre

Vendég

8 éve, 5 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
Nagyon szép játék, bejövős.
Egyetértek! Gyönyörűen sikerült gamma. És ez nagyon jó ár érte. Öröm azért látni hogy fejlődik ez a piac, vannak már megfizethető árú játékok is.

válasz erre

Vendég

8 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nagyon szép játék, bejövős.

válasz erre

Vendég

8 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nagyon jó ajánlat ennyiért!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljaSándorkolbász profiljasony1515 profilja