Madonna - Like a Virgin

2016. október 16.
28.0261
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Visszatérő blogomban Madonna legendás 2. nagylemezét mutatom be. Nem is húzom tovább a szót, vágjunk bele:


Esküvő:

A lemez egy cukin laza kis dallal, a Material Girl-rel nyít. A dalból árad a vidámság, és az energia, a hangzás sokszínű, míg a szöveg valami remek! A második dal az Angel. A vidám hangulat árad belőle, a hangzás nagyon bulis, és vidám, de a szöveg némileg gyengébb lett az előző dalhoz viszonyítva.




Fotó: Daily Mail

Jön a menyasszony!:

A következő dal a címadó Like a Virgin. A hangzás nagyon jóra, és bulisra sikeredett, míg a szöveg fülbemászó, energikus. A következő dal az Over and Over címet viseli. A hangzás igazán vidám, és élettel teli, a szöveg pedig egész fülbemászóra sikeredett. A lemez első balladája, Rose Royce Love Don't 1978-as Live Here Anymore című dalának feldolgozása. A hangzás az ilyenkor szokásos lassú tempójú, vonós hangszerekkel kísért gyászinduló, a szöveg pedig sajnos nagyon hiányos lett. Ezt a Dress You Up követi. A hangzás is lassúzós, de némileg tempósabb. A szövegből pedig csak a refén egy töredéke tudott bentragadni az elmémben. Ezt a Shoo-Bee-Doo című dal követi. A hangzás továbba is lassúzós, de a szöveg az előző dalokéhoz képest jobb, kkdolgozottabb lett.




Fotó: Wordpress

A boldogító igen.....vagy nem?:

A következő dal a Pretender. A hangzás egy lassabb pörgős disco slágeré, míg a szöveg nem túl fényes, mert túl sokat ismételgetik benne a refrént főként a végén). Az utolsó dal a Stay. A hangzás továbbra is amolyan visszafogott bulikázós, míg a szöveg némileg jobb lett az előző daléhoz képest.

Végül:

Energikus, vidám, és lekes lemezt csinált Madonna, azonban egy-két ballada félrement. Meghallgatása ajánlott mindenki számára.

Ítélet: 10/8.5

Nézd nagyban ezt a videót!





Tracklist:

1. Material Girl

2. Angel

3. Like a Virgin

4. Over and Over

5. Love Don't Live Here Anymore

6. Dress You Up

7. Shoo-Bee-Doo

8. Pretender

9. Stay
3 hozzászólás

1000feri

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

fiatalságom egyik kedvence röhögő smiley

válasz erre

Paint

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

petrovicsz írta:
Madonnának ez az időszaka volt a legjobb, csúcsformában volt. Jó album!
Szerintem is itt volt a legjobb, de a Like a Prayer, az Erotica, a Ray of Light, és a Confessions on a Dancefloor lemezeinél is a toppon volt. Amúgy bocsánat, hogy ilyen rövid lett a blog, de 9 dalról van szó. szomorú smiley

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 2 hónapja és 2 napja

Madonnának ez az időszaka volt a legjobb, csúcsformában volt. Jó album!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja