LXPuppy 12.12.

2013. január 03.
42.7781
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Raiden profilja, adatai
Raiden
A Porteus után fogalmazódott meg bennem a kérdés.Vajon Puppy vonalon találok-e olyan disztrót,ami szolgálhat objektív összehasonlítási alapul,hiszen mindkét vonal,a kis méretével,és a nagyok erényeit felsorakoztatva próbál híveket szerezni.Kicsit szétnéztem tehát,és találtam is olyan Puppy-t ami szó szerint letarolja a Porteus-t.Ő az LXPuppy 12.12.LX DE felülettel,Precise alapokon,211MB-os mérettel,és elég versenyképes tudással-gyorsasággal.

A boot képernyő alapján,nem vártam ?nagy bumm?-ra,mondjuk,ez nálam másodlagos szempont,én a használhatóságot helyezem előtérbe.Puppy-hoz méltóan a betöltést a szokásos módon elintézte,és megjelent az asztal...

LXPuppy 12.12. - 1. kép



LXPuppy 12.12. - 2. kép



LXPuppy 12.12. - 3. kép


Az LX DE kezelőfelület látványa,máris döntő csapást mért a Porteus-ra,szerintem köröket ver rá az asztal,és az ikonok kidolgozottsága.És ez még csak az első 5 másodperc...:D Egyből be is jött a megszokott első indulás utáni beállító panel,és még egy kellemes meglepetés..Be lehet állítani Magyar nyelvre a rendszert,így kb 80%-ban Magyarul tudunk írni,olvasni,és navigálni a menüben,ami teljesen Magyar X-restart után!A modemem azonnal be tudtam állítani,a meghajtóimat is szépen sorban csatolta a PacMan,nekem szinte csak egy dolgom van,használni,és gyönyörködni.Fél órányi live módban való nyaggatás után elmondhatom,hogy amit eddig tapasztaltam,nagyon pozitív és ígéretes.Jó magam,Xubuntut használok,és nem is tudom..:D

LXPuppy 12.12. - 4. kép



LXPuppy 12.12. - 5. kép



LXPuppy 12.12. - 6. kép


Ha full telepítés után sem merül föl probléma,akkor lehet hogy a Xubuntu elmegy nyugdíjba,és helyette,ez a harmad akkora rendszer fog szolgálni.
Természetesen a csomagkezelőben rengeteg precise-ubuntu csomagból lehet gazdagítani az alaprendszer így is bőven elégséges tudását,ami nekem mondjuk alapból elég,hiszen mezei júzer vagyok,nem kocka.Így sem fogok minden programot használni.Jobb felső sarokban találtam egy beállító panelt,ezzel lehet a rendszer teljesítményét hangolni,hogy minden eszközön optimálisan működjön,ez nekem újdonság volt éltem is a lehetőséggel,és azonnal ráhasaltam a Turbo opcióra..:D Rögtön kiderült,hogy nem csak dísznek van,észrevehetően gyorsult a rendszer,ami alap beállításon sem mondható lassúnak.A ?PowerSave? beállításnak,elsősorban a mobil-akksiról működő eszközök tulajdonosai örülhetnek.A böngésző alapértelmezetten Seamonkey,ami elég fürge,és a Flash player is jól működik,nem omlik össze 5 percenként.Angol nyelvű maradt,de speciel,ez engem nem zavar.Elmondható,hogy jó pár Puppy-t próbáltam már,és kevéssel volt gondom,ez a Puppy nagyon új még,de nagyon jól kezeli a régi hardvereim,és a USB-s mobilnetem sem okoz neki fejtörést,Én azt mondom,aki még eddig csak nézegette a Puppy-t,az most próbálja ki mert érdemes rá,komoly rendszerré érett az évek során,és ahogy elnézem nagy karriert fog befutni,ha ezen a vonalon fejlődik továbbra is.Írhatnák még róla,de tervezem kipróbálni a többi verziót is amik szintén ígéretesek,egy blog erejéig mindenképpen.
Képek vannak,kellemes ismerkedést kívánok mindenkinek.:)

LXPuppy 12.12. - 7. kép



LXPuppy 12.12. - 8. kép


Tisztelettel:
Raiden
11 hozzászólás

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 23 napja

Ja ... majd elfelejtettem . Ez teljesen magyar !


By : -=(]...D.J...P.a.t.i.k.u.l.u.s.z...[)=-

válasz erre

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 23 napja

Nemtom ki mennyire jár a HPL honlapján, de elkészítettem 1 win7 hasonmás lröhögő smileye puppyt a retro lröhögő smileye 11.12 puppyból. és szereltem bele pár kiegészítő csomagot is, a felhasználó barátabb stílus érdekében. Bővebb infó itt : puppylinux.hu/phpbb3/viewtopic.php?t=654&p=9084#p9036

By : -=(]...D.J...P.a.t.i.k.u.l.u.s.z...[)=-

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 2 napja

Ez az ismertetett verzió az úgynevezett PAE-kerneles, és azoknak van javasolva, akiknek új a rendszerük, mert a PAE 4 GB-nál nagyobb RAM-ot is tud kezelni.
Akik régebbi gépekkel nyomulnak, nekik a RetroPrecise kiadás alapján készített LXPup kell. lxpup.weebly.com/lxpup.html
Ha telepítést tervez valaki, érdemes a magyarító csomagot is majd belerakni:
puppylinux.hu/phpbb3/download/file.php?id=635&sid=dfb301827baf721fbc167f561e6595bc
és a megfelelő helyekre majd a csomag tartalmát bemásolni.
Így egy nagyon tetszetős, nagyon nagy hányadban magyar nyelvű, ráadásul nagyon gyors rendszere lehet.

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 6 napja

Állat rendszer ez a Linux kezdek belezúgni! mosolygó smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 3 hónapja és 6 napja

Most meg kidobott az oldal.meglepett smiley
röhögő smileyröhögő smiley Nem szeret..

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 6 napja

LX DE,bocsesz,elírtam..röhögő smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 3 hónapja és 6 napja

Vendég írta:
Nekem ez már túl egyszerű kinézetű...wtf smiley
Az XFCE nem eye candy-re gyúr.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 6 napja

Nekem ez már túl egyszerű kinézetű...wtf smiley

válasz erre

marco

12 éve, 3 hónapja és 7 napja

Kicsi a bors de erős.mosolygó smiley Imádom az ilyen kis disztrókat!mosolygó smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 3 hónapja és 7 napja

Kifelejtettem,hogy LX DE mivolta ellenére picit Gnome-os az oldalt lévő ikon sáv megoldás,mint látható a képeken.Ma kipróbálom a Razor verziót,az nagyobb falat lesz.

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 7 napja

Egyszerű de szép. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja