LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató

2014. szeptember 01.
44.0171
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Erkxt-HuN profilja, adatai
Erkxt-HuN
Sziasztok! Megérkezett a múltkori blogbejegyzésem tárgya az LG 23MP75HM IPS LED monitor.Vágjunk is bele.


A doboz az LG-től már megszokott barna kartondoboz a termék képével illetve néhány főbb tulajdonságával. A dobozt kinyitva és a védő szivacsot eltávolítva egyből a monitort pillanthatjuk meg, alatta a nem túl sok tartozék az állvány és némi papír található.


LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató  - 2. kép

Számomra a legmeglepőbb az, hogy HDMI kábel helyett egy d-sub lapult a dobozban, úgyhogy ha nincs kéznél HDMI akkor ezzel kell beérnünk és a gépre kötni a monitort. De ne ugorjunk ennyire előre.A tartozékok közt találunk egy kábel elvezetőt amit az állványra erősíthetünk, illetve a tápot és a tápkábelt illetve egy CD lemezt amin a magyar használati utasítás és a driver található.

És most lássuk a monitort.Az LG mostani dizájnja köszön vissza erről a termékükről is hiszen, megtalálhatóak az új tévék részletei is.


LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató  - 3. kép

Többek közt kiemelném az ultra vékonynak tűnő kávát "CINEMA SCREEN DESIGN" ami bekapcsolás után körülbelül 1 centisre növekszik ugyanis a telefonoknál megszokott módon a káva légszéléig van kihúzva az üveg felület. Kikapcsolt állapotban nagyon látványos így a monitor ellenben bekapcsolás után nagyon sután hat hogy az üveg alatt van egy fekete csík körben. KB olyan mintha véletlenül egy fél inch lemaradt volna a gyártásnál.

A káva CRYSTAL FLOAT álnéven fut ami annyit tesz, hogy egy erősebb plexiből készült a függőleges rész, viszont a talpazat rendes műanyag.


LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató  - 5. kép

Ennek a plexinek köszönhetően úgy hat mintha a monitor "lebegne" persze nem így van. A monitoron látszik, hogy jól össze van rakva jók az illesztések és az anyaghasználat is.Van aki nem szereti,de nekem személy szerint bejön a zongora lakk festés is.Sajnos a port illetve az ujjlenyomatokat nagyon szereti gyűjteni.


LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató  - 6. kép

Most térjünk a képernyőre. A panel egy 23 colos IPS led kijelző,60 MHz-es FULL HD azaz 1920x1080 pixeles felbontású, 16:9 es képarányú, 5 másodperces válaszidővel rendelkező kijelző.Betekintési szöge elég jónak mondható 178/178 fokos.A képernyőre gyárilag egy matt védőfólia van feltéve ami tükröződés mentessé teszi.A színek a régebbi TN-paneles szintén LG monitoromhoz képest lenyűgöző, nem tudom szavakban kifejezni azon kívül ,hogy mennyire más az egész.

Nézzük ,hogy milyen csatlakozások találhatóak a készüléken.Sajnos itt van egy fekete pont az LG-nek , ugyanis DVI csatlakozó nincs a repertoárban ami nagy hiba. Ezt ellensúlyozva viszont van 2 db HDMI csatlakozó a D-sub mellett így akár, konzolt vagy esetleg valamilyen lejátszót is ráköthetünk a monitorunkra.


LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató  - 4. kép

Található még egy 5 wattos sztereó hangszóró beépítve így aki mazochista vagy csak nincs számítógépes hangfala az használhatja ezt is, természetesen tartozik hozzá egy fejhallgató kimenet is hátul.

A beállításokat nem részletezném ,mert úgy 3 tucat található belőle, párat megemlítve 5 képmód közül választhatunk, ezek között megtaláljuk a filmhez illetve a játékhoz is a legmegfelelőbbet.

Van természetesen egy automata funkció is ami képernyőhöz igazítja képet, találunk egy külön menüből előbukkanó Reader Mode-ot ami a képernyőn megjelenő szöveg elolvasását teszi szemkímélőbbé , ez is több fokozatban állítható.
Van egy ECO módunk ami azt is megmutatja mennyi légszennyezéssel jár a monitor használata.

A menü gombjai a monitor jobb alsó részén található és érintésérzékenyek.Használata könnyű ,de gyakori a dupla érzékelés illetve nagyon közel vannak egymáshoz és ez okozhat némi frusztrációt a használatuk közben :).


LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató  - 7. kép

Bolti ára jelen pillanatban az IPONON 47602 Forint ami elég jó vételé teszi ezt a monitort .
A pénzünkért nem csak egy IPS paneles FULL HD kijelzőt kapunk ,hanem egy szoba díszt is.

LG 23MP75HM Cinema Screen Monitor bemutató  - 8. kép

Az LG 72 óra pixelgaranciával és 3 év garanciával fejeli meg ezt a jó vételt, úgyhogy én bátran ajánlom mindenkinek akinek mindig kell egy kicsi plusz.

Erkxt
7 hozzászólás

Erkxt-HuN

10 éve, 4 hónapja és 21 napja

kpal írta:
nekem is LG van csak egy pareves lcd ,de ezutan is az lesz meggyőztél mosolygó smiley kacsintó smiley
Én is maradtam az LG-nél az előző egy 2234s volt az is kiváló monitor és jó pár éve hiba nélkül üzemelt. De eljött az idő ,hogy én is HD-ra váltsak. A tévém is LG ,de azt is szeretném egy LED paneles picit nagyobbra cserélni.

válasz erre

Erkxt-HuN

10 éve, 4 hónapja és 21 napja

Hentes írta:
Elég szép formájú monitor, sok boldogságot hozzá! Biztos jól fog szolgálni!mosolygó smiley
Köszönöm! mosolygó smiley

válasz erre

Erkxt-HuN

10 éve, 4 hónapja és 21 napja

Több kép a Youtubon : https://www.youtube.com/watch?v=yRMPBQO6QHg

válasz erre

kpal

10 éve, 4 hónapja és 24 napja

nekem is LG van csak egy pareves lcd ,de ezutan is az lesz meggyőztél mosolygó smiley kacsintó smiley

válasz erre

Hentes

10 éve, 4 hónapja és 24 napja

Elég szép formájú monitor, sok boldogságot hozzá! Biztos jól fog szolgálni!mosolygó smiley

válasz erre

Erkxt-HuN

10 éve, 4 hónapja és 24 napja

Ronalddo írta:
Gratulálok a monitorodhoz, igazán szép példány! Majd kérünk beszámolót pár hét múlva is, jött-e élő valami hiba, pixelgond, ilyesmi.
Reméljük csak csupa jó hírekkel szolgálhatok majd.

válasz erre

Ronalddo

10 éve, 4 hónapja és 24 napja

Gratulálok a monitorodhoz, igazán szép példány! Majd kérünk beszámolót pár hét múlva is, jött-e élő valami hiba, pixelgond, ilyesmi.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja