Legyen tánc

2015. február 24.
26.7581
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
WarriorAutobot profilja, adatai
WarriorAutobot
Első játékos blogomnak valami pörgős játékot szerettem volna így kezdjük is egy ritmusjátékkal. Ez nem más mint a Just Dance sorozat. Abból is pontosabban a 3. rész.Legyen tánc  - 1. képGyors JD töri óra

A legelső Just Dance játékot 2009-ben adta ki mindenki álltal kedvelt francia kiadó a Ubisoft. Az évek során sokat változott és több fő- illetve mellék részt is kiadtak. A Just Dance és Just Dance 2 csak a Nintendo konzoljára volt elérhető. A Just Dance 3 már elérhető volt a Microsoft illetve a Sony konzol tulajdonosai számára is. Erről fog szólni főleg a blogom mivel én a Sony üdvöskéjével vagyok felszerelve. Később is kitérek pár fontosabb dologra, hogy nehogy panasz legyen arra hogy erről nem írtam. :D


Legyen tánc  - 2. képMaga a játék

Hát a sztori módról? az itt sajnos nincs. A lényeg, hogy van egy (Ps3-on 44 szám) zene amiket a képernyőn megjelenő karakter mozdulatait kövesd (mintha egy tükörrel szemben táncolnál) és ez alapján pontoz a játék amit a képernyő jobb oldalán lévő körben megjelenő szöveg jól tükrözi, hogy az előző mozdulatunk Tökéletes (Perfect), Jó (Good), Okés (OK) vagy épp elhibáztuk (X). Minden zenében előfordul úgynevezett arany mozdulat amit ha a megfelelő pillanatban hajtunk végre ingen sok pontal leszünk gazdagabbak és egy Yeah felirattal meg is dicsér a játék. :) Wii és Playstation esetében a vezérlőt a jobb kézben kell tartani. Ezt jól mutatja a táncos is mivel a táncosok bal kezén másfajta színű a kesztyű (ha viselnek ha nem akkor is). Ezt a segítséget a Just Dance 2-ben vezették be, az egyben még nem volt ilyen megkülönböztető jelzés a táncosokon
Megfelelő pontszámot elérve kaphatunk csillagokat. Bizonyos számú csillag összegyűjtése után a játék egy ajándékkal honorálja a játékost. Ezekről kicsit később. :) Lényegében ennyi lenne a játék, de mivel említettem hogy sztori mód nincs biztosan nem lepődtetek meg azon hogy a multi így garantált. :D (Mielőtt félreértené valakit nincs lehetőség online játékra csak úgy az egy légtérben tartózkodó személyekkel)
Pár szót a zenékről? szerintem bárki megtalálhatja benne az ő ízlésének megfelelő zenét mert minden stílusból és korból válogat a játék. Pár számot felsorolok a teljes lista megtalálható a wikipédián akit érdekelne.

Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way
Britney Spears - ...Baby One More Time
Duck Sauce - Barbra Streisand
Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
Queen - Crazy Little Thing Called Love
Daft Punk - Da Funk
Taio Cruz ? Dynamite
Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancin
Robin Sparkles - Let's Go to the Mall
LMFAO feat. Lauren Bennett and GoonRock - Party Rock Anthem
a-ha - Take on Me
The Buggles - Video Killed the Radio Star

Szerintem ennyi elég is lesz bemelegítésnek, de ez csak a számok töredéke. Három módja van a számoknak amik nem választhatók. Szóló, Duett és Tánccsapat ez csak annyit tesz, hogy mennyi táncos ropja neked az adott számot a képernyőn. A szóló egyedül, a duett már ketten, a tánccsapatosban meg négyen táncolnak. Tapasztalatból mondom, hogy ha többen vagytok és nem elég nagy a tér akkor ajánlott a tanccsapatos verziókat választani, hogy ne legyen probléma az ide-oda mászkálásból. Megfelelő nagyságú tér esetén viszont bármelyik szám nyugodtan választható. Itt jelent meg először a tánccsapat verzió a korábbi részekben csak Szóló és Duett számok voltak.


Legyen tánc  - 3. képJátékmódok

Hogy változatosan táncoljunk (ugráljunk) a TV előtt, a korábbi részekből megtartottak pár játékmódot, valamint kaptunk újakat is. A legtöbb játékmód a korábbi részekből lett átemeve, de vannak itt újak is.
Non-stop Shuffle
Nem igazán kell taglalni hogy ez mi. Fogja a játékban található zeneszámokat és random elkezdi lejátszani megállás nélkül. Kardió edzésnek kiváló.
Speed Shuffle
Hasonló a non-stop shuffle-höz csak itt pár percet játszik minden számból.
Mash-up
Ebben a módban egy adott szám alatt a táncmozdulatok össze vannak mixelve. Például ha elkezdjük a Party Rock Anthem Mash-up-ját akkor abban nem csak azokat a táncokat fogjuk táncolni amit normál módban megszoktunk. Így teszi érdekessé azt a számot. A JD3-ban jelentek meg elvileg először és azóta szerves részei a játéknak.
Simon Say's
Ez a mód random válogat zenéket normál módból csak annyi különbséggel, hogy tánc közben felugrik egy üzenet, hogy fordulj egyet körbe, vadul rázd a kontrollert amíg meg nem töltöd a kört, tapsolj, vagy ne mozogj.
Medley
Ennek a módnak 3 fajtája van: Szóló, Duett, Tánccsoport. Mindegyik módban csak olyan számokat válogat össze amiben a megfelelő számú táncos van. Itt egy táncon belül random vált 3-4x ezzel téve érdekessé ezt a játékmódot.
Hold My Hand
Ez összesen két számnál érhető el. Annyit tesz, hogy a tánc alatt mindenkinek meg kell fogni a kezét és úgy táncolni. Nem egy nehéz mód.
Just Sweat
Ebben a módban elsőnek választhatunk, hogy egy Free Session-t vagy egy Egyhetes tréningen edzünk. Utóbbi csak egyszemélyes míg előbbit többen is űzhetik. Itt már a szimpla pontok mellett izzadság pontot is kapunk. Minden ezer pont után érdekes tényt kapsz arról hogy hozzávetőlegesen minek megfelelő izzadság pontot szedtél össze.

DLC

Igen a Just Dance-ben is találhatók letölthető tartalmak, de nem a Playsaton-ös verzióban. Abban nincs ilyen lehetőség, de hogy kárpótolják a Ps játékosokat ők 4 számot már az alapjátékba integrálva megkaptak ami az Xbox-os és Wii-s verzióban DLC-ként megvásárolhatók.

Összegzés

Aki szeret táncolni ezt a játékot imádni fogja. Sok jó zene viszonylag könnyű mozdulatok, bár párszor észrevehető hogy késik a játék az érzékelésben. Nem zavaró ha megszokja az ember. A karaoke (amit nem igazán emeltem ki) nem igazán használható. Konkrétan ordítanod kell a szöveget, hogy észrevegye a mikrofon (Eye kamera mikrofonja) nem tudom, hogy headsettel működne az egész, de így sok hasznát nem vetem. Kisebb házibulikat is fel lehet dobni egy jó kis JD párbajjal.

Nézd nagyban ezt a videót!

Hát ennyi lett volna ez a blog. Remélem tetszett, kommentben jöhet hideg-meleg. :)
Még egy trailer a végére. Köszönöm, hogy elolvastad.
6 hozzászólás

richie8

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Anno még volt szerencsém kipróbálni Nintendo-n a Michael Jackson The Experience-t, hát hamar rájöttem hogy a tánc nem az én világom A bloghoz grat, szép és összeszedett tartalommal töltötted fel.

válasz erre

WillThaWheel

5 éve, 10 hónapja és 23 napja

Riszpekt, hogy tudtál erről írni...

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 10 hónapja és 26 napja

wegh írta:
Már csak a blog címe miatt is el kellett olvasnom Amúgy se a ritmusjátékokat, se ezt a zenei stílust nem bírom, de az írásod ezektől függetlenül szerintem is jó.
Köszönöm mindenkinek
Igen a címen gondolkodtam, hogy ne csak egy unalmas Just Dance 3 teszt/blog legyen valami olyat akartam ami vicces. Akkor legalább a célomat elértem.
Nem tetszhet mindenkinek minden.

válasz erre

wegh

5 éve, 10 hónapja és 26 napja

Már csak a blog címe miatt is el kellett olvasnom Amúgy se a ritmusjátékokat, se ezt a zenei stílust nem bírom, de az írásod ezektől függetlenül szerintem is jó.

válasz erre

VaPe

5 éve, 10 hónapja és 26 napja

Nem annyira bírom ezt a játékstílust de a blogod nagyon jó!

válasz erre

bekecs

5 éve, 10 hónapja és 26 napja

Nagyon jó hangulatú írás! Én nem szeretem a ritmusjátékokat, de ezek után lehet hogy kipróbálnám ezt!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljamarco profiljaM.O.R.P.H. profiljaManiac profiljaSándorkolbász profilja