Kritikus Amazon Kindle szoftverfrissítés

2016. március 22.
33.5731
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
totyak profilja, adatai
totyak
Tegnapi napon szembesültem azzal a ténnyel a neten böngészve, hogy az Amazon az elsőtől az utolsóig szinte az összes Kindle készülékére kiadott egy biztonsági szoftverfrissítést.


A pontos okokat nem tudom, utánaolvasás után annyit sikerült kiderítenem, hogy ha a frissítés a mai napig nem történik meg, akkor a készülékek elvesztik az online kapcsolódás lehetőségét, ezáltal nem tudunk például az Amazon saját shopjából online vásárolni, vagy a felhőben tárolt adatainkhoz hozzájutni.

Elvileg a következő készülékeket érinti a frissítés, de azért nem árt mindenkinek utánanézni. Zárójelben a legújabb szoftver verziószáma található.

Kindle 1st Generation (2007) (1.2.1)
Kindle 2nd Generation (2009) (2.5.8)
Kindle DX 2nd Generation (2009) (2.5.8)
Kindle Keyboard 3rd Generation (2010) (3.4.2)
Kindle 4th Generation (2011) (4.1.3)
Kindle 5th Generation (2012) (4.1.3)
Kindle Touch 4th Generation (2011) (5.3.7.3)
Kindle Paperwhite 5th Generation (2012) (5.6.1.1)

A Wi-Fi kapcsolatra képes készülékeknél a frissítés egyszerűen megoldható, ha csatlakozunk az Internetre és a Kindle menüjében a Sync and Check for Items opciót választjuk. Ekkor a Kindle elkezdni keresni a frissítéseket. A telepítés befejezése után egy automatikus levelet kapunk "03-2016 Successful Update" néven. Ha ez megjön, nincs több tennivalónk.

Szintén a menüben lehet megnézni, hogy éppen milyen szoftververzión állunk. Nekem pl. régebbi fajta 4. generációs Kindle olvasóm van és erre a legújabb szoftver a 4.1.3-as, ami nekem kellett is, mivel 4.1.2-n álltam.

A vicces az volt a dologban, hogy hiába indítottam a frissítést, az olvasó nem találta a. Mivel este álltam neki nyomkodni, gondoltam majd ma próbálkozom tovább, fogtam és kikapcsoltam, majd félretettem a Kindle-t. Mivel a Wi-Fi bekapcsolva maradt, gondolom éjszaka tovább próbálkozott a kereséssel és reggelre már az új szoftverrel várt, tehát, ha nem kezd el rögtön frissíteni, nem feltétlenül kell megijedni, csak hagyjátok bekapcsolva a Wi-Fit.

Akkor sincs komoly baj, ha ma nem sikerül hozzáférni a frissítéshez, akkor ugyanis később még manuálisan is lehetőség van rá. El kell látogatni az Amazon oldalára és a készülékünknek megfelelő frissítést letölteni KATT

A letöltött fájlt USB kapcsolaton kersztül a Kindle fő menüjébe kell másolni, mindenféle mappázás nélkül. Ezután a beállításokban az Update Your Kindle menüponttal elindul a frissítés. Telepítés közben többször is újraindul a készülék. Ha az Update Your Kindle opció nem választható, akkor vagy a legújabb szoftveren vagyunk (érdemes ellenőrizni telepítés előtt), vagy a fájl átmásolása közben probléma merült fel. Angol leírás

Mivel gondolom hozzám hasonlóan sokan vannak, akik ritkán kapcsolják be a Wi-Fit a könyvolvasójukon és így nem is jönnek automatikusan a frissítések, illetve mivel ma lejár a határidő, gondoltam felhívom a közösség figyelmét, hátha vannak itt Kindle gazdik.
3 hozzászólás

marco

8 éve, 8 hónapja és 10 napja

totyak írta:
Szívesen. Ahogy látom, rajtunk kívül vagy senkinek nincs Kindle-je, vagy mindenki tudott a frissítésről, illetve folyamatos netkapcsolaton van az olvasója röhögő smiley
Nekem folyamatosan wifin van, úgyhogy frissül magától. mosolygó smiley

válasz erre

totyak

8 éve, 8 hónapja és 13 napja

Gólem írta:
Köszi hogy szóltál. Néztem, nekem frissült automatikusan, így megúsztam! mosolygó smiley
Szívesen. Ahogy látom, rajtunk kívül vagy senkinek nincs Kindle-je, vagy mindenki tudott a frissítésről, illetve folyamatos netkapcsolaton van az olvasója röhögő smiley

válasz erre

Gólem

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Köszi hogy szóltál. Néztem, nekem frissült automatikusan, így megúsztam! mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
muki profiljaGargameth profiljaBotyi profilja