Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400

2013. november 12.
43.8631
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A múltkori telefonvásárláskor ráraboltam a Mély-Dia Márk-ban a Sony egyik középkategóriás fülesére.
 


Az ára 12 rugó volt, de mivel "nagy Sony nyitási akció" volt, 15%-kal olcsóbban tudhattam magaménak, azaz 10 ezer és kétszáz forintért.

Íme a Sony MDR-XB400!


Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400 - 1. képNos, ez a füles elegáns és könnyű, a káva is eléggé masszív, a fülpárna pedig magába szippantja az ember fülét, csaknem teljes hangszigetelést nyújt.


Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400 - 2. képEgy zajos buszon ahol mindenki üvöltözik, csupán nagyon halk moraj hallatszik, ami egyáltalán nem zavar bele a zenébe. Ezen felül a mellettünk ülő sem fogja kényszerből azt hallgatni, amit mi.
Szóval kapunk a fejünkre egy gumiszobányi szigetelést. Ezzel vigyázni is kell mert simán elütnek az úton, ha nem figyelünk oda.

A füles vezetéke lapított, hosszirányú recézéssel van ellátva, 1,2 méter hosszú a végén pedig egy hagyományos méretű, aranyozott jack-dugó van.
A kábel kialakításának köszönhetően csak akkor lesz csomó, gubanc rajta, ha kötünk rá egyet, el lehet felejteni a "cicagombolyagot".


Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400 - 3. képA kagylók külseje fényes fekete rajta Sony felirat.
Itt említeném meg az egyik problémát. Mivel ez életem első "komolyabb" fülese (eddig egy Philips SBC HP250-est használtam, ami amúgy nagyon komoly kis füles az olcsó kategóriában) nagyon vigyáztam rá, de 3 nap múlva a fényes borítás már karcos volt.
Nem kicsit, nagyon...


Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400 - 4. képLehet, a szobámban gyémántpor van, de ez akkor is kellemetlen, egyenesen ciki.
A kagylók behajthatók így táskában is könnyedén elfér, de a csomagban sajnos nincs tok.


Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400 - 6. képEnnyit a külsőről, jöjjön a füles valódi funkciója.

A cucc 5Hz-től 20 000Hz-ig képes hangot produkálni. Amint láthatjuk az értékeken ez egy BASS BOOST-os eszköz, ezt jelzi a típusjelben az "XB" tag is, és a füles képes az 5 hz-re!
Egy komolyabb basszusra kihegyezett zene hallgatásakor masszív nyomás éri a fejünket, nekem a Chemical Brothers Bass Test-hét hallgatva szó szerint taknyom-nyálam összefolyt.
Szóval vigyázni kell a cuccal, mert bajt is okozhat.


Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400 - 5. képÁltalában véve a basszus kiemelés nagyon szépen a fülünkre rakja a dobok és egyéb ritmusok ütemét, a magasak is szépen tisztán szólnak egy magasabb kódolási minőségű zenéné már a "studio feel" is befigyel, ami azért nem rossz ebben a kategóriában.
A félve megközelített hangerő felső határnál is szépen, tisztán szól. Játékhoz is kiváló, főleg ha nincs zsé 30 ezres fülesre.

Na de miért is a "félve közelített határ" kifejezés?

A membránok 100dB-t képesek magukból kipréselni, ami a alacsony frekvencia tartománnyal keverve potenciális hangágyúvá teszi a fülest. A fent említett légút-tisztító basszustesztnél sem volt a hangerő 20% fölött.

Itt említenék meg egy számomra nagyon fájó dolgot. A füles vezetékén NINCS HANGERŐ SZABÁLYOZÓ. Mivel a szivacsos fülpárnák lezárják a fülünket, minden erő befelé halad. Emiatt sose siessük el a zenelejátszó beállítását, mert a maximumon felejtett hangerő csúszkát a dobhártyánk épsége bánhatja.


A fülhallgató szerintem maximálisan megéri az árát, minőségi darab kisebb, a valódi funkciót nem érintő hibákkal.


Középkategóriás agyturmix: Sony MDR XB-400 - 7. képAki ebben a kategóriában gondolkodik, mindenképpen tegyen egy próbát a Sony középkategóriás koponyarengetőjével!

Pacsi! :D
5 hozzászólás

Vendég

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Most vettem ilyen fulest...hat odabasz!!! Letepi a fejem!!!! En csak metalt hallgatok erre a mufajra a legjobb szerintem!!!! Es valoban surolja a studio fulesek hangminoseget!!!! Amik tudjuk sok 10 ezerbe kerulnek! Ezert az arert a leheto legjobb valasztas az tuti!!! Meghallgattam az uzletben vagy 30 fulest tuti,dragakat is,ez verte az osszeset!!!!! Csak ajanlani tudom!!!!!

válasz erre

WillThaWheel

8 éve, 7 hónapja és 19 napja

Szőrös kis füles, meg kell hagyni De nagyon szép bemutató!
pacsi

válasz erre

kpal

8 éve, 7 hónapja és 19 napja

Kéne már koponyarengető nekem is .
Szuper blog lett

válasz erre

1000feri

8 éve, 7 hónapja és 21 napja

felkeltetted az érdeklődésem!!

válasz erre

marco

8 éve, 7 hónapja és 21 napja

Én is nemrég újítottam fülest. Nem rossz a tiéd sem, ennyiért jó vétel nagyon.

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt