Key of Awesome

2014. december 13.
32.4121
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Marduk profilja, adatai
Marduk
Üdv mindenkinek! Ebben a blogomban (de rég írtam már blogot :D) egy zeneparódia sorozatról fogok írni. Mindannyian tudjuk, hogy a pop kultúra zenéi között vannak elég érdekes jelenségek, és olyan zenék, amelyeknek nem túl sok értelme van, vagy például az egész videoklipnek semmi köze sincs a zenéhez.


Ezen kívül némelyik zenész, énekes elég kirívó módon tud megjelenni. Szóval ez a "társulat" azzal foglalkozik, hogy ezeket a dolgokat kifigurázza. Nem nagyon szoktam ilyen zenéket hallgatni (általában a paródiát hallom először, aztán az eredetit), de mikor össze kell vetnem az eredetit a paródiával, akkor a paródia mindent elmond az eredeti változatról. :D Igazából ennyit szándékoztam mondani erről az egészről, és úgy gondoltam, hogy mutatok pár általam kedvelt paródiát. Ja, és még valami: a zenéket angolul adják elő, de feliratozva van, ha esetleg nem lenne érthető a szöveg. Akkor a paródiák:

Katy Perry - Dark Horse

Az egész zene egy félreértett metafora köré épül. A dark horse, az-az a sötét v. fekete ló egy olyan versenyzőt jelent, akiről alig tudunk valamit, és látszólag nem sok esélye van nyerni, de mégis ő nyeri meg a versenyt. Persze a zene szövegének és a klipjének semmi köze sincs hozzá.


Ariana Grande ft. Iggy Azalea - Problem

A paródia leginkább a zene értelmetlen elemeit emeli ki, illetve azt, hogy Ariana nagyon kislányos megjelenésű.


Meghan Trainor - All About That Bass

Igazából ennek az eredeti változatát még nem hallottam, viszont a paródiából kiderül, hogy a zene egy része lényegében random dolgokat tartalmaz, és aztán vált át a "lényegre".


Shakira ft. Rihana - Can't Remember to Forget You

Kicsit furcsa paródia, mert egy vicces kis történetet épít a zene köré. Persze az eredeti zenében megtalálható furcsaságok itt is ki vannak figurázva. A paródia arról szól, hogy Shakirat megátkozta egy gonosz béka, és emiatt ilyen kecskeszerűen kell énekelnie szerinte. Persze az átok átadható, és ez meg is történik a paródiában. :D


Lady Gaga - Born This Way

A paródia fő szempontja a másolás. Az egész zene lényegében különféle Madonna számokból lett összetákolva, és még a jogsértést is sikerült kikerülnie különféle szövegekkel.


Remélem sok ember szórakoztatónak találta ezeket a paródiákat. :D Én személyszerint igen. :D
4 hozzászólás

totyak

10 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ezeken jót lehet mosolyogni. Olyanokat is szoktam nézni, amikor az angol szövegből kiértenek valami magyar szót, mondatot és úgy feliratozzák.

válasz erre

wegh

10 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ezek nagyon betegek röhögő smiley A legtöbb eredetijét én sem ismerem, de a videók már magában is fergetegesek röhögő smiley

válasz erre

csirkee

10 éve, 2 hónapja és 5 napja

Hát ez baromi jó röhögő smiley szakadtam

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 2 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaTommy profilja