Kedvenc C64 játékaim - Creatures

2015. augusztus 16.
28.0821
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
C64 fun profilja, adatai
C64 fun
Egy egészen kis csapat fejlesztette most bemutatott nagy kedvencemet, a Creatures-t, ami nem csak hogy az egyik legjobb platformer volt a Commodore 64 érában, hanem az egyik legviccesebb is, ráadásul a cukiságfaktora olyan mértékű, amit talán azóta sem sikerült elérnie játéknak.


A Creaturest egy testvérpár fejlesztette. Az Apex Computer Production név alatt tevékenykedő két fiatal srác, Steve és John Rowlands a Creatures címet a Clyde Radcliffe Exterminates All The Unfriendly Repulsive Earth-ridden Slime rövidítéseként adták játékuknak, ami szabad fordításban valami olyasmi hogy Clyde Radcliffe kipusztít minden barátságtalan gusztustalan földön mászó trutyit.

A játékot a Thalamus adta ki, akiknek a testvérpár abban az időben szállított jónéhány kiváló játékot. Na de miről is van szó pontosan?

Kedvenc C64 játékaim - Creatures - 2. kép

A Fuzzy-Wuzzy névvel megáldott szőrcsomó lények új világot keresnek maguknak, aminek folyamán beleakadnak egy lakható bolgyóba, amin annak rende és módja szerint landolnak is. Azonban sajnálatos módon a bolygó egyik szörnyektől és alvilági teremtményktől hemzsegő szigetére teszik le az űrhajót, ahol olyan kínokat kell kiállniuk az egyébként cuki lényeknek amire soha nem számítottak. Kűzedniük kell az életben maradásért a gonosz lényekkel szemben, amihez nem csak a platformjátékok minden elemét be kell vetni, hanem puzzle szerű feladványokat is meg kell fejteni.

És a cukiságfaktorba itt érkezik meg a vérfröcsögés! Igen, a vér és a fröcsögés. Minden harmadik pálya ugyanis egy konkrét kínzókamra, amelyben puzzle elmekkel kell megmentenünk egy elfogott Fuzzy-Wuzzyt, mindenféle gonosz halálmódozatok markából. Három különböző kínzókamra van a játékban, de mindig máshogy kell megmenteni a leendő áldozatot. Ha ez nem sikerül, végignézhetjük, ahogy szeretett édi ksi szőrmókunk szétrobban vagy épp leszakad a feje.

Kedvenc C64 játékaim - Creatures - 3. kép

Persze a kínzókamrák közötti pályákon is meg kell kűzdenünk a ronda teremtményekkel, nem is akárhogy, rengeteg változatos pályát sikerült alkotni a játékhoz. Felváltva vannak szárazföldi, repülős és vízi pályák is, természetesen mindenhol más és más fegyvereket és taktikát tudunk használni. A víz alatt például egyáltalán nincs fegyver csak kerülgetni lehet a szörnyeket.

A fejlesztés egyébként egy teljes évet felölelt, a srácok 1990-ben csak ezen a játékon dolgoztak. Az óriási siker miatt ött persze folytatás is belőle, az 1992 elején megjelenő a Creatures 2: Torture Trouble már hatféle kínzókamrát vonultatott fel és még változatosabb volt mint elődje.

Az elmaradhatatlan játékmenet videó:

3 hozzászólás

Mordorer

9 éve, 4 hónapja és 10 napja

Igazán jól sikerült blog! Király a hangulata, ez a játék nekem ismeretlen volt eddig. De bedobom emulátorba, ki kell próbálnom!

válasz erre

C64 fun

9 éve, 4 hónapja és 11 napja

wegh írta:
Nagyon jó blog, bár a játék zenéje felett egy picit elsiklottál, pedig ZSENIÁLIS! A mai napig szoktam hallgatni egypár pálya zenéjét. Mindenkinek ajánlom, aki még nem találkozott vele kacsintó smiley
Köszönöm! mosolygó smiley Az észrevétel abszolút jogos, hihetetlenül jó zenéje van, Steve volt a zenéért és a grafikáért felelős. Csinált ezen kívül is pár szuper muzsikát.

Kár hogy eltűntek a srácok...

válasz erre

wegh

9 éve, 4 hónapja és 11 napja

Nagyon jó blog, bár a játék zenéje felett egy picit elsiklottál, pedig ZSENIÁLIS! A mai napig szoktam hallgatni egypár pálya zenéjét. Mindenkinek ajánlom, aki még nem találkozott vele kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja