Kedvenc C64 játékaim - Usagi Yojimbo

2015. szeptember 27.
30.2851
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
C64 fun profilja, adatai
C64 fun
Vannak játékok, amiket - akármekkora kedvencem is volt egy időben - valamiért elfelejtek, teljesen kimegy a fejemből, hiába öltem bele anno mondjuk 100-200 órát. Az Usagi Yojimbo is ezek közé tartozik, pedig óriási kedvencem volt valamikor. Most viszont találkoztam egy felújított verzióval Androidon, és majdnem sírva fakadtam, olyan rossz lett. Méltatlan a nagy elődhöz - amit most be is mutatok pár szóban.


A XVII. századi Japánban járunk, egy nagy polgárháború végén. Itt él történetünk főszereplője, Miyamoto Usagi, aki a háborúban elvesztette "főnökét", így egy magányosan élő úr nélküli szamuráj, azaz ronin lett. Usagi egy hatalmasra nőtt nyúl egyébként, így elég feltűnő jelenség.

Vele kell végigküzdenünk számtalan pályát a platformer típusú hack & slashben. Utunk folyamán rengeteg - bár nem túl változatos - ellenséggel kell harcba szállnunk, és növelni harci tudásunkat. A harci tudás mellett karmánk is van, aminek növelését egyéb szereplőkkel való találkozások folyamán is elérhetjük, a dolgozó parasztok, vagy épp papok előtt meghajolva, megadva nekik a tiszteletet, plusz karmára tehetünk szert.

Kedvenc C64 játékaim - Usagi Yojimbo - 2. kép

Azonban a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis sokszor a papi csuha alatt egy ninja lapul, aki előtt amíg mi hajlongunk, egy mozdulattal lekaszabol, így nem mindig válik be a tisztesség. Ellenben ha lecsapunk egy papot, parasztot, civil, a karmánk gyengül. Szóval szükség van egyfajta megérzésre és szerencsére is.

A játék grafikailag nem volt kiemelkedő, azonban előremutató volt, az FPS-ekben később megjelenő sebzésmutató itt már megtalálható volt, de említhetném a fejlődési fa alapokat is (karma). A zene azonban különösen jól sikerült, az alapvetően lágy, kellemes aláfestőzenét azonnal felváltja egy pörgős, harcias ütemű dallam, ahogy harcra kerül a sor.

Nézd nagyban ezt a videót!




Talán látható már hogy a karma a legfontosabb amire figyelnünk kell, mégpedig azért, mert ha meghalunk, az aktuális karmától függ, honnan kezdjük a játékot. Épp ezért mondjuk a szegényeknek érdemes pénzt is adni, mert ez még megdobja a fejlődést.

Egyébként nem tudom, hogy feledkezhettem meg róla, anno 3 joystickom bánta ezt a játékot. :D
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

GOD

9 éve, 2 hónapja és 24 napja

Nyomtam, bár sokáig nem jutottam cirka 5 évesen.. mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

9 éve, 2 hónapja és 25 napja

Ismét nagyszerű kedvcsináló egy retro játékhoz! mosolygó smiley Nekem nem volt meg, nem is ismertem eddig, de egy szamuráj nyúl lila háttéren rohangálva? ULTRAMENŐ!

válasz erre

marco

9 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nálam ez mindig a határozottan nehéz kategória volt, nem sokat játszottam vele.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja