Just Dance 4

2015. április 01.
27.2851
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
WarriorAutobot profilja, adatai
WarriorAutobot
Sziasztok, folytatom az előző blogom témáját a Just Dance játék következő részével.



Just Dance 4 - 1. kép



Játékmenet

Nem hiszem, hogy annyira taglalni kellene sokat nem változott az elődökhöz képest. A játékos vagy játékosok választanak a zenék közül egy számot és a képernyőn megjelenő táncos koreográfiáját leutánozva pontoz a játék. Az értékelés se változott sokat. Tökéletes (Perfect), Jó (Good), Okés (OK) vagy Elhibáztad (X). Valamint az arany mozdulat is ugyan az Eltaláltad (YEAH) vagy Elhibáztad (X).
Viszont átdolgozták a képernyőt egy kicsit? na jó azért kicsit jobban. :D
A kört ami a Just Dance 3-ban a képernyő egyik oldalán (vagy a képernyő felső részén jelent meg dance crew számok esetében) itt rögzítették a képernyő felső részén, valamint egy elválasztó vonallal az egyik oldalára a játékos nevét, valamint a kontroller jelölését. Wii és WiiU esetén ez egy négy kis kockából álló sorozat amin a játékost azonosító led világít és, egy bizonyos színű a többi pedig áttetsző. Xbox 360 esetében a Kinect által látott képet mutatja a táncosokról mindenkit eltérő színnel. Playstation 3 esetén pedig egy kis gömb aminek mindkét oldalán kis hullámokkal, ezek is eltérő színben, ez szimbolizálná a Move kontroller világító fejét. Másik oldalán pedig az értékelés jelenik meg ami a fentebb említettek egyike. A pontszámot mutató mérő átkerült a képernyő bal oldalára amint jól láthatóak a megszerezhető csillagok, a játékosokat pedig egy kis négyzettel jelöli azzal a színnel amelyik kontrollerrel játszik. Max 4 kontroller játszható a játék amiknek a következő a színük és az alap stílusuk: Világoskék (Happy), Piros (Jazzy), Zöld (Crazy), Lila (Funky), szerintem a megkülönböztetésen kívül más funkciója nincs vagy legalábbis én nem tapasztaltam.
Ami még újítás, hogy egy átdolgozottabb menüt kapunk, ami szerintem sokkal jobb mint ami a 3-ban volt.


Just Dance 4 - 2. kép



Zenék

A mostani részben is bőven lehet válogatni a számok között. Igen bőséges a lista ebben a részben is található 45 szám amiket lehet pörgetni és azokra ropni a tv előtt. Újítás, hogy minden az alapjátékban található zenéhez tartoznak úgynevezett Dance Quest-ek. Minden számhoz 6 darab ilyen Quest tartozik amik minden számnál kisebb-nagyobb mértékben eltérnek. Olyanokat kell teljesíteni mint:

Táncold XY számot ZX stílusban (Tánc stílusokról kicsit később)
Valaki érjen el 3/4/5 csillagot
Teljesítsd az összes arany mozdulatot
Érd el az 5 csillagot a szám extrém/alternatív verziójában (Erről is egy kicsit később)

Ezen felül még minden szám esetében megjelent egy eredménytábla ami a 6 legjobb eredményt listázza ki. Ami még újítás, hogy a táncosok ruhái már nem csak a szolidabb egyszínű darabokban merül ki hanem sokkal életszerűbbek lettek azok is. A háttér is kicsit megváltozott, sokkal látványosabb lett és több benne a mozgó/animáló elem.


Just Dance 4 - 3. kép



Játék módok

Megjelennek újak és régiek egyaránt, de sokat sajnos kivettek amit pl. én nagyon megkedveltem a 3-ban. Már nem találunk se Simon Say's, se Medley módot. A legtöbb ilyen módot úgy tudjuk feloldani, hogy teljesítjük a Dance Quest-eket vagy szintet lépünk. A következő játékmódokat tudjuk feloldani.
Dance Mash-up
Az adott számot a korábbi, valamint ebben a szériában található edzők mixelt koreográfiájából megkapott elegyet kell a lehető legjobban leutánozni. A háttér itt megváltozott már nem egy kaleidoszkóp hanem egy körökből álló háttér lett.
Alternatív/Extrém
Néhány számhoz tartozik egy ilyen mód, de csak egy. Alternatív alatt érti az olyanokat mint a Line Dance, Hold My Hand és ha valamilyen tárgyal kell táncolni (esernyő, katana). Az extrém pedig az alap számnál jóval nehezebb verzió. Sokkal többet mozog a táncos és igen komplex mozdulatokat mutat be.
Versus
Itt két szám között választhatunk, hogy melyik oldalra állunk és a mozdulatunk segítségével tudjuk az ellenfelet kiütni. Kicsit olyan Street Fighter csak tánccal. :D Egy szám 3-4 körből áll és az a zene szól a következő kör alatt amelyik az előző kört nyerte.
Non-stop Shuffle
Semmit se változott az elődhöz képest. Random sorrendben lejátsza az összes számot megállás nélkül.
Just Sweat
A kardió mód. Már teljesen elkülönül, itt 5 féle tánc közül választhatunk, valamint az időt is, hogy meddig szeretnénk, hogy tartson az edzés. Tarthat 10, 25, valamint 45 percig. Ha végeztünk az edzéssel akkor egy grafikon mutatja, hogy hogyan ingadozott a teljesítményünk valamit azt hogy mennyi kalóriát égettünk el az edzés alatt.
Puppet Master
Ez a mód kizárólag WiiU-n érhető el. Ebben a módban van egy ötödik személy aki a WiiU kotrollerén befolyásolhatja a játék menetét. Például kiválaszthatja, hogy a következő táncos melyik legyen a felugró lehetőségek közül. Sokat erről a módról nem tudok nyilatkozni mert én nem a WiiU-s verzióval rendelkezem.

Játékos kártyák

Bevezették a játékos kártyákat, ami a későbbi részekben is megmarad. Csak annyiban jó hogy a kártyán amit a menüből lehet elérni leolvasható, hogy összesen mennyit táncoltál, átlagos csillagszinted, milyen stílusban végeztél a legtöbbször és hogy melyik a kedvenc zenéd. Mindenki választhat magának egy monokróm matricát ami egy korábbi zene edzőjének az arca.


Just Dance 4 - 4. kép



Tánc stílusok

Attól függően, hogy hogyan szerepeltél a táncolásban a játék bizonyos stílussal honorál. Igen vegyesen osztogatja a játék, elég ritka hogy csak egy bizonyos stílusban táncoljon ugyanaz a személy. A következő stílusokat osztogatja a játék.
Energetic (Energikus): Nem a legpontosabb, de a legerőteljesebb táncos. Nem kell a legjobb mozdulatokat csinálni csak legyen minél erőteljesebb a táncstílusod.
Exhausted (Kimerült): A kezdeti teljesítmény a végére enyhén romlott. Pár órányi táncolás után nem is annyira meglepő. :D
Creative (Kreatív): Igen ötletes vagy a megvalósítás tekintetében. A lényeg, hogy ötletes vagy pont.
Poser (Pozőr): Legjobban az arany mozdulatok mennek. Vagyis légyegében igen siralmas a teljesítményed, de az aranymozdulatok azok tökéletesen mennek.
Twins (Ikrek): Két játékos ugyanazokat a mozdulatokat teljesítették jól vagy rosszul. Vagyis tökéletesen tudják a másik mozdulatát.
Great Starter (Jó Kezdő): A tánc elejét jobban teljesítette mint a második felét.
Great Finisher (Jó Befejező): Pont az ellenkezője a Great Starter-nek.
Smooth (Sima): A mozdulataid finoman a legpontosabbak. Nem sieted el a dolgokat és így is a legtökéletesebb mozdulatokat is megcsinálod.
Wild (Vad): Neked senki nem mondja meg hogy mit csinálj! Erőteljes vagy!
Cute (Aranyos): Szabad és kecses a táncod.

Összegzés

Ennyi lett volna a Just Dance 4. Szerintem igazán jók az újítások tényleg sokkal átláthatóbb a teljesítmény sáv. Egyszerűbbek a mozdulatok ahol kell és a sok lehetőség miatt nem unalmas. Aki egy keveset szeretne leadni a súlyfeleslegéből annak is tökéletes. Bulikat még mindig fel lehet vele dobni. Ilyen helyzetekre tökéletes, kifejezetten ajánlom. :)

Nézd nagyban ezt a videót!






Köszönöm, hogy végigolvastad a blogomat.
2 hozzászólás

csirkee

9 éve, 9 hónapja és 7 napja

De imádom a táncos zenés játékokat röhögő smiley ez is nagyon király.

válasz erre

Gólem

9 éve, 9 hónapja és 8 napja

Ez nagyszerű bejegyzés volt!mosolygó smiley Magát a játékstílust nem szeretem, de a leírás szuper és nagyon olvasmányos!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja