Játékok, amikre várok part2

2008. december 06.
41.4061
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Rambo profilja, adatai
Rambo
Először is, bocsánat a késésért, csak valahogy kiment a fejemből ez a blog.

Itt vannak további játékok, amiket várok és tervezem megvenni őket.

1. Heavy Rain: The Origami Killer
A Heavy Rain-t az a stúdió csinálja (Quantic Dreams) ami a Fahrenheit-et csinálta. A Fahrenheit mai napig az egyik kedvenc játékom, mivel lebilincselő sztorija volt és sok lehetőség közül választhattunk, arról nem is beszélve, hogy sok érdekes dolog volt benne. Talán csak az irányítással volt egy kis bajom, de abba is simán bele lehetett szokni.
A Heavy Rain egy interaktív film lesz, ahol minden a mi döntéseinken múlik. Az egyik résznél például egy fickó után kell nyomozni. A lakásba többféleképpen is be lehet menni. Ha úgy akarjuk, feltörhetjük a zárat, esetleg az ablakon megyünk be. Amikor kutatunk a házban, a fickó hazajön (ez nagyon izgalmas rész) nekünk meg választanunk kell, hogy hogyan megyünk el a házból. Ha akarjuk, kirohanhatunk, csöndben kiosonhatunk, vagy, ha a fickó meglát minket, feljönnek úgynevezett QTE-k (felvillanak a gombok, nekünk meg azokat kell nyomkodni, időre, God of War-ban is láthattunk ilyeneket dögivel), amiket, ha végrehajtunk, akkor kimenekülhetünk. Érdekesség, hogyha nem jól csináljuk meg és elkap minket a rabló, akkor meghalunk, de a sztori folytatódik, egy másik karakterrel (összesen négy karakter lesz irányítható a játékban).
Az irányítás eltér a megszokottaktól. A jobb alsó ravasszal mehetünk előre, a bal analóg karral a kamerát mozgathatjuk, a jobb analóg karral különböző dolgokat hajthatunk végre (pl. ha benyúlunk a postaládába, akkor előre kell tolni az analóg kart, utána hátra, hogy kivegyük a levelet).
A Heavy Rain a Ps3-nak az egyik legnagyobb exklúzív címe lesz 2009-ben, ami mellett senki sem mehet el szótlanul.

2. Prince of Persia
Mindig is nagy Prince of Persia rajongó voltam, mind a két trilógiát végigjátszottam és egyedül a Prince of Persia 3D mellől ültem fel csalódottan. A második trilógiában az nem tetszett, hogy a Warrior Within-el elmentek jobban a brutalitás irányába (amit jól megcsináltak). Szerintem a Prince of Persia-nak olyannak kell lennie, mint egy mesének, kivágva az Ezeregyéjszaka meséiből. Úgy látszik, a Ubisoft olvas a gondolataimban, pontosan egy olyan PoP részt csináltak, amilyet én elképzeltem.
A játékban 1 vs. 1 harcok vannak, van egy segítőnk, Elika néven. Az ellenség szinte mindig egy sötét massza, ami átváltozik különféle szörnyekké (meg néha katonák ellen is kell küzdeni, legalábbis a trailer-ekben úgy vettem észre).
Férfiasan bevallom, a sztori után nem néztem nagyon utána, annyit tudok, hogy az Árny (az a sötét massza) ki lett szabadítva egy fából és sötétséget hoz a városra. Itt a főszereplőnk még (?) nem herceg, csak egy közönséges koldus, aki harcol a sötétség ellen. A segítőnk, Elika egy boszorkány, aki sokat szokott segíteni a harcban.
A grafika gyönyörű, ilyen szép cel-shaded grafikát még nem láttam, áll-leejtően szép a játék.
A zenék gyönyörűek a trailer-ek alapján.
A játék fergeteges. Kell nekem. Most. :)

3. Bionic Commando
Ugyan a Bionic Commando: Rearmed nem jött be nekem, viszont az új, next-gen Bionic Commando videóitól csak pislogtam. Hihetetlen, ahogy a városban ugrálunk, közben a bionikus karral belekapaszkodunk mindenbe (ha csak belegondolok, hogy ez multiban milyen frenetikus élmény lesz, már megborzongok ). A grafikája nagyon szép, legalábbis nekem nagyon bejön.
A játékban egy katonát irányítunk, akinek az egyik keze helyén egy bionikus kar van.
Sajnos sok mindent nem tudok írni a játékról, csak ma láttam meg a videóját, nem is érdekelt nagyon, mostanáig. :)

Hát ezek lennének azok a játékok, amiket kötelező vételnek érzek. Ha egyet is kihagyok, szomorú leszek (márpedig úgy tűnik, hogy néhányat majd ki kell hagynom közölük).
Remélem meghoztam a kedveteket néhány játékhoz ezek közül. :)

12 hozzászólás

balizslaci

16 éve, 8 hónapja és 5 napja

én leginkább a pes 2009 et várom mert az elözö széria nagyon tetstett és nagon jo is volt ti nem várjátok?röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileymosolygó smileymosolygó smileyszomorú smileyszomorú smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre

Tibit

16 éve, 8 hónapja és 10 napja

Én ezek közül esetleg a Prince of Persia-ra fogok beruházni így vagy úgy!
A másik kettő ismeretlen nekem, így nem fáj, hogy nem fogok játszani velük! röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Rambo

16 éve, 8 hónapja és 10 napja

Én is így gondolom, ha a Quantic Dream csinálja, akkor rossz már nem lehet. mosolygó smiley
Csak azt sajnálom, hogy a Fahrenheit nem lett nagy kasszasiker. Remélem a Heavy Rain az lesz, hiszen most a Sony is támogatja ezerrel.

válasz erre

Lac

16 éve, 8 hónapja és 10 napja

Hú... Heavy Rain... ha lenne stex, vennék a - szintén ha lenne pénzem vennék - típusú Wii-m mellé. Nagyon jó játéknak ígérkezik, ráadásul a Fahrenheit készítőinek a neve garanciát jelent.mosolygó smiley

válasz erre

Rambo

16 éve, 8 hónapja és 11 napja

marco írta:
Megvan az új kiadó, az Atari! Valamikor jövő nyáron már zúzhatjuk is! Nagyon várom!mosolygó smiley
Na ennek örülök. Féltem, hogy nem találnak kiadót és talán eldobják a játékot a francba, de nem így lett. mosolygó smiley Ha lesz demo, feltétlenül kipróbálom, ha nagyon bejön, akkor megveszem PC-re. mosolygó smiley

válasz erre

marco

16 éve, 8 hónapja és 11 napja

Megvan az új kiadó, az Atari! Valamikor jövő nyáron már zúzhatjuk is! Nagyon várom!mosolygó smiley

válasz erre

Rambo

16 éve, 8 hónapja és 11 napja

marco: Huh, az is komoly játék lesz, régebben szerettem is a szellemírtókat, csak annyira nem szeretem, hogy ezek mellé beférjen. mosolygó smiley Meg úgy tudom, hogy az Activision adta volna ki, de mégse adja ki, így új kiadó után kell nézniük. Vagy nem?

Dru: Hát, szerintem egy játékért nem éri meg konzolt venni, főleg nem 90000 ft-os konzolt. De hogyha van még sok játék, ami tetszik neked és Ps3 exklúzív, akkor szerintem érdemes megvenned, főleg, hogy nem csak játékra való.

Tibit: Hát tényleg elég húzós menet lesz mindegyiket megvenni. Szerencsére nem egyszerre jelennek meg. Midnight Club, Prince of Persia, Naruto már megjelent, Heavy Rain valamikor 2009-ben jelenik meg, Bionic Commando-ról meg még nem tudok semmit. mosolygó smiley
Amúgy annyira nem szükséges HD TV a Ps3-hoz. Tudom, hogy mérföldekkel szebb lesz a játék, de 100000-et akkor sem ér meg nekem (nekem minimum egy 32"-os TV kéne, mert messze vagyok a TV-től, ez 100000-nél kezdődik, ha jól tudom).

válasz erre

Dru

16 éve, 8 hónapja és 12 napja

Jaja, egyrészt emiatt írtam, hogy nem valószínű, hogy lesz vmi belőle, másrészt ki se tudnám rendesen használni, sajna nem rendelkezek annyi szabadidővel, hogy megérje egy ~90 000ft-os konzolt beállítani a szobámba.

válasz erre

Tibit

16 éve, 8 hónapja és 12 napja

egy PS3hoz vagy egy XBOXhoz nem eleg, hogy megvedd a cuccot, hanem ahhoz kell meg egy kiraly TV, mert hat nagy felbontasban az igazi! Tutira nem terek at konzolra, PC lesz nalam az orok favorit.kacsintó smiley

válasz erre

Dru

16 éve, 8 hónapja és 12 napja

Heavy Rain... E miatt komolyan elgondolkodtam egy PS3 beszerzésén, ami nálam nagyon nagy szó.mosolygó smiley De valszeg nem lesz belőle semmi, inkább imádkozom, hogy mégis kiadják PC-re. röhögő smiley

válasz erre

marco

16 éve, 8 hónapja és 12 napja

Mindhárom nagggyon komoly gamma. Én még mellépakolom a Ghostbusters-t is!röhögő smiley Csak sajna még odébb van.

válasz erre

Tibit

16 éve, 8 hónapja és 12 napja

nem szeretnek majd a penztarcad helyebe lenni! Sok penzedbe fog kerulni!
Nem birok ekezetet irni, sry. mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja