Játékbemutató:Test Drive Unlimited 2

2011. december 06.
45.1351
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
jezzahun profilja, adatai
jezzahun
Test Drive ? mikor meghallom ezt a nevet mindig a még Commodore-os időkben népszerű első részt juttatja eszembe. Emberek milliói számára cseng ismerősen ez a név, amely egy kis címből hatalmas franchise lett az évtizedek folyamán. Sajnos láthattunk egy mélyrepülést a sorozatban, azonban az új fejlesztővel (Eden Games) karöltött Test Drive Unlimited meglepően sikeres lett és a játékosok is szerették.

/>
Játékbemutató:Test Drive Unlimited 2 - 1. kép

Hatalmas, beautózható Hawaii sziget, rengeteg autócsoda, megjelenése idején szép grafika. A szingli kicsit laposra sikerült, a játék sava-borsát a multis rész adta. Ezekhez képest lássuk miben változott az idén megjelent második epizód.

Játékbemutató:Test Drive Unlimited 2 - 2. kép


Új utakon, ismerős elemekkel

Elsőként nézzük a helyszíneket. Hawaii mellett most már Ibizán is száguldozhatunk. Hatalmas úthálózatokon keresztül fedezhetjük fel a szigeteket, (több mint 3000 km hosszon (!) ) újdonság továbbá az is, hogy megjelentek a földutak a játékban is, ezzel együtt off-road járművek vásárlására is lehetőség nyílik.


Az egész játék úgy, mint az első rész egy karaktergenerálással kezdődik. Egy buliban találjuk magunkat, ami igazából a saját születésnapunk, és itt választhatjuk ki, hogy milyen szereplővel lehetünk. Van férfi és női karakter is és rengeteg testre szabható lehetőség is. Meglepő, hogy ha akarjuk, akkor a főhős arcát átoperáltathatjuk (!) aminek hatására bekötözött fejjel kocsikázhatunk egy kis ideig. Ne egy Mass Effect típusú arcszabásra gondoljuk, nem lehet Chuck Norris-t, vagy a kedvenc színészünket megcsinálni. Hogy ezt miért tették bele ez egy nagy rejtély (bár manapság a szépség a nyerő, nem nézhetünk ki Ibizán Zámbó Árpádként, vagy Kiszel Tündeként). Visszakanyarodva a ?történetre? miután megalkottuk az ideális szereplőt, egy csinosan öltözött hölgyike hív magához (férfi karakternél tuti) aki ajándékba ad egy Ferrari típusú járgányt. Elkezdünk autókázni, ám egy idő után befehéredik a képernyő, és kiderül, hogy az egészet csak álmodtuk. Körülbelül ennyire érdemes komolyan venni a történetet, amely bár legalább van, de inkább csak olyan ?ez is legyen benne? elv érvényesül.

Játékbemutató:Test Drive Unlimited 2 - 3. képKezdhetjük a játékot offline vagy online módban. Az online kezdéshez kell egy fiókot készíteni, és játék kezdetén azzal bejelentkezni, így a többi online játékost láthatjuk, illetve furikázhatunk velük. Ezek után bajnokságokban kell indulnunk, a célunk, hogy jól megnyerjük mindet, közben egyre erősebb és gyorsabb kocsikra, illetve házakra és ruházatra szert téve. Három kategória autóit használhatjuk: aszfalt, off-road, veterán. A versenyek előtt meg kell szerezni a 3 kategória "jogsiját", azaz azt adott suliban kell az alapokkal megismerkedni.

Ejtsünk a grafikáról is pár szót, hiszen annak megemlítése ma már megkerülhetetlen egy játék tesztelésekor. Kifejezetten szép grafikát kapunk, ha maximumra tesszük a játékot, de ehhez egy erősebb vas szükséges. Intenzív, szép színek javítják, némely alacsony felbontású textúra pedig rontja az összképet, de a látványvilágra nem igazán lehet panaszunk.

Játékbemutató:Test Drive Unlimited 2 - 4. kép


Akkor ez most miért is jó?

A vezetés élménye még mindig felemelő, a legszuperebb járgányokkal száguldani a lemenő napfényben valami csodálatos érzés, szinte azt érzed, hogy te is ott vagy a szigeten. Egyszóval a hangulata nagyon ott van.

Fejlődési rendszer van, maximum 63-as szintig, ez azt jelenti, hogy a játék maradt a szokásos formulánál, ami motiválóan hathat, még akkor is, ha már sok ilyet láttunk. Négy dolog után kapunk pontot, így fejlődhetünk. Van a megtett útért, ismerősök után, autók száma után, és van még egy, aminek jelentése máig homályos a számomra.

Jó újításnak tartom a kooperatív furikázást az ismerősökkel, ilyenkor free ride van, azaz versenyt addig nem kezdhetünk még nem lépünk ki belőle. Ez is nagyon jó ötlet úgy gondolom, legalább a barátok furikázhatnak kedvükre. Még egy megemlítendő fejlesztés került a játékba, mégpedig az FPS nézet az autószalonokban és a lakásunkban. Hogy ez jó e vagy rossz azt döntse el mindenki maga, én részemről jobb, mint az előző részben szerepeltetett fix nézet. Az autók száma megnőtt 102 darabra, szóval mindenki megtalálhatja közte a kedvencét. Fájó azonban a motorok hiánya, érthetetlen hogy miért maradtak ki a kétkerekűek a második részből.
Gyűjtögetés is szerepet kapott a játékban ennek egy formája a roncs autók felkutatása. Ez azért jó, mert ha megtaláljuk az autóroncsokat, azt az autót megkapjuk ingyen és bérmentve. Mint például a régi WV Bogarat amit személyesen Hitler készítetett,és a Citroen 2CV kacsát is, amit nem versenyzésre fogunk használni az biztos. De találhatunk például egy Lancia Stratos-t,és egy homokfutót is.

A multi részen is sokat hegesztettek a készítők. Beléphetünk klubokba, amik összemérhetik erejüket és a legjobb, hogy a klubhelyiségben is lehet mászkálni, egymással versenyezgetni és kideríteni, hogy ki jobb vezető. Nem tudom, hogy csak én nem vettem észre, vagy már más is, de egyszerűen nem találtam piacot, ahol az autókkal lehetett a játékosok között kereskedni a sima Unlimitedben. Bár eléggé szubjektív, a második rész folyamán több segítőkész személlyel találkoztam, számomra ez is kellemes csalódás volt.

Játékbemutató:Test Drive Unlimited 2 - 5. képVagy miért is nem?

Kezdeném a számomra legrosszabb és legfájdalmasabb tulajdonsággal, mégpedig az autóhangokkal. Nem tudom miért nem lehetett igazi autók muzsikáját beletenni a játékba, elég idegesítőre sikerült autóhangokat hallottam csak, én nem egy porszívó, egy kompresszor vagy esetleg egy fűnyíró hangját akarom hallgatni, hanem az autók duruzsoló motorhangját vagy a turbó vinnyogását. Ez a lényege az autós játékoknak. Lehet, hogy ezen spóroltak, bár azért volt pár elfogadható hangzású kocsi is (mégpedig a Subarunak, és Ferrari 308-nak eddig).

Zenék terén szintén sokat változott a játék, azonban nem feltétlen előnyére. Összesen 2 rádióadó maradt, ami az első részhez képest elég fukarság. Ez a kettő éppen hogy nem elég. Egyik egy rock adó, azon még elviselhető számokat hallhatunk, de a másik, aki szereti az elektronikus zenét az csemegézhet a másik adóban. Én találtam a rock adón és a másikon is pár jó számot, azok tetszettek, de inkább úgy gondoltam zene nélkül elviselhetőbb a játék. Aki klasszikus zenére szeretett vezetni az első részben, az itt ezt nem teheti meg. Nekik inkább azt javaslom, hogy kapcsolják ki a rádiót és hallgassák a játék közben a kedvenc netes rádiójukat, vagy a saját zeneszámaikat.

Probléma továbbá még az irányíthatóság is. Billentyűzettel egy picit zavaró, rá kell érezni hogyan, miként kezeld a kocsikat, bár sajnos sok különbség nincs a vezethetőségük között. Az világos, hogy nem épp szimulátornak készítették ezt a játékot. Ha problémáid vannak az irányíthatósággal inkább kontrollert vagy kormányt használj. Szerencsére van vezetési segítség három beállítással, könnyű, normál és nehéz fokozat közül válogathatunk. A hardcore-nál minden le van kapcsolva, csak saját magadra számíthatsz.

Ami engem legeslegjobban zavar az a mikrotranzakciós vásárlás bevezetése.

Tudomk eléggé népszerű,de hogy unfair módon előnyt ad a pénzes játékosoknak,az már pofátlanság.

Első szinten egy nagyon drága autóval kezdeni,míg más keményen versenyeket csinál,és úgy szedi össze a pénzt a drágábbnál drágább autókra,nem fair a többire nézve.

Ez tudom hogy egy üzleti politika,igen már sok helyre be van vezetve,de leginkább én vagyok az ellenzője ennek az egésznek,de én így is élvezem a játékot(ettől függetlenül).

Sajnos az autók is legfeljebb esztétikailag sérülnek, a teljesítményük egyáltalán nem romlik, vagyis nem törnek a járművek semmilyen módon, ami pedig a konkurenseket látva valamelyest elszomorító. Securom védelemmel dolgozik a játék, ami Steam esetében csupán négyszeri feltelepítést jelent.


Játékbemutató:Test Drive Unlimited 2 - 6. kép


Értékelésem:
Zene/hang:14/20

Multi:18/20

Grafika:15/20

Játékélmény:17/20

Újrajátszhatósági faktor:16/20

Ez összesen, ahogy számoljuk az 80 pont (+- ahogy ti gondoljátok).

Mondhatjuk, hogy nem olyan rossz,suli nyelvén egy 4-es,de nem olyan jó mint az első rész. Ez saját vélemény, biztos van aki többet, és van aki kevesebbet adna neki,de én úgy gondolom ez nagyjából a reális pont amit a játék kaphat.
14 hozzászólás

konnen

4 éve, 9 hónapja és 14 napja

Hali nem rég vettem meg Ps3-ra érdekelne hogy tudok vagy mit kell tennem ahhoz hogy be tudjak lépni a casinóba?(test drive unlimited 2)

válasz erre

jezzahun

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

nem jön be nekem majd nem kedvelem a ferrari-t meg minden autós játék ami csak egy autó márkára épül... hát nem olyan jó..

válasz erre

totyak

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

jezzahun írta:
megint? már vannak ferrarik benne..
De ez full ferrari kiadás lesz, csak azok lesznek benne.

válasz erre

jezzahun

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

totyak írta:
Ha ennyire szereted a Tset Drive-ot, akkor az új Ferrari-s rész majd tuti bejön neked. Végre egy játék, ami licencelni tudta a márkát.
megint? már vannak ferrarik benne..

válasz erre

marco

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

Olvastad egyébként a GC tesztet is?

http://www.gamechannel.hu/cikk/kifuto/test_drive_unlimited_2

Csekkold!

válasz erre

totyak

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

Ha ennyire szereted a Tset Drive-ot, akkor az új Ferrari-s rész majd tuti bejön neked. Végre egy játék, ami licencelni tudta a márkát.

válasz erre

jezzahun

9 éve, 11 hónapja és 7 napja

marco írta:
Nagyon korrekt kis teszt-blog, ment a kesztyű!
köszönöm,köszönöm,köszönöm mást nem mondhatok!

válasz erre

Vendég

9 éve, 11 hónapja és 8 napja

Jókis teszt!

válasz erre

marco

9 éve, 11 hónapja és 8 napja

Nagyon korrekt kis teszt-blog, ment a kesztyű!

válasz erre

jezzahun

9 éve, 11 hónapja és 8 napja

oké ezt nem írtad,akkor nnem semmis!

válasz erre

Vendég

9 éve, 11 hónapja és 8 napja

jezzahun írta:
ugye eredetiben van meg mert így semmis az értékelésed!(vendég)
miert lenne igy semmis? egyebkent persze eredeti ps3-am van. de nem ertem az osszefuggest. en csak annyitmondtam hogy rohadt jo game

válasz erre

jezzahun

9 éve, 11 hónapja és 8 napja

ugye eredetiben van meg mert így semmis az értékelésed!(vendég)

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Test Drive Unlimited 2
13.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profiljanurbanu profilja