Ilyenkor mégis mivan?

2015. augusztus 20.
25.4541
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Imperator profilja, adatai
Imperator
Mélyenszántó filozófiai gondolatok életről és halálról, pénzről és warezről, Street Fighterről és Tekkenről...


Érdekes dolgokra bukkantam. Nézegettem itt GC-n a shopot, és feltűnt a Street Fighter x Tekken című játék. Ránéztem az árra, és gondoltam magamban, talán összegyűjtök rá egy kis pontot, és elviszem. De előtte jó szokásomhoz híven még egy kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak.

Utam a Steamre vezetett, hiszen itt rengeteg infót meg lehet tudni, elsősorban a vásárlók véleményét lehet olvasni. Tudtam, hogy a shopban csak a játék alapverziója szerepel, legalábbis dobozosan nem adtak ki fullos pakkot, PC-re biztos nem. Nézegettem, hogy egyáltalán megéri-e a DLC vásárlás, nos lényegében igen, hiszen a kedvenc karaktereimet csak pénzért lehet beszerezni. Az árakra néztem, hát elég magasnak tűntek, de gondoltam, hogy az alapjáték úgy is ingyen lesz, akkor meg ha lesz egy kis leárazás, akkor megveszem.


Ilyenkor mégis mivan? - 1. kép

A gond ott kezdődött, hogy elkezdtem a véleményeket olvasni, és meglepő módon rengeteg negatív visszajelzést láttam. És nagy többsége ugyanazt írja: felesleges pénzt adni a játékért. Az ok egyszerű: megszűnt a Games For Windows Live. No de ez mégis miért lenne baj, hiszen ezt a játékosok szívből utálták (köztük én is), örülni kéne, hogy vége. Igen ám, de a gebasz ott kezdődik, hogy hiába lehet a Steamen megvenni mindent, ha Live nélkül nem működik semmi. Live nélkül elsősorban a DLC-ket nem lehet használni, tehát hiába vesszük meg, akkor sem használhatjuk őket. A másik, hogy nincs multi. A Street Fighter sorozat leginkább már nem is koncentrál az egyjátékos élményre, minden erejét az online örömökbe fekteti. Épp ezért is érdekes, hogy ami miatt megvenném, pont azokat nem lehet vele művelni.

A Capcom valahogy teljesen elfeledkezett erről a címről, legalábbis ami a PC oldalt illeti. A vicc az egészben, hogy más játékukat, mint a Resident Evil szériát gond nélkül átköltöztették Liveról Steamre, minden funkcióval együtt, achievementekkel, multiplayerrel, Steam felhőmentéssel sőt korábban csak konzolokon elérhető DLC-k átportolásával is kedveskedtek. A Dead Rising 2 sőt, az Ultra Street Fighter 4 is átkerült, minden funkciójával együtt. Épp ezért is érdekes, hogy a SfxT egyszerűen kimaradt, és nem is tervezik Steamre átültetni a játékot.


Ilyenkor mégis mivan? - 2. képItt viszont kérdéses, hogy egyáltalán beszerezzem-e a shopból, hiszen az alapjátékkal lényegében minden érdemi móka kimarad. Persze, lehet egyedül is játszani, kitolhatom a challengeket meg az arcade módot, de így egyáltalán nem kapom meg a teljes élményt, amit a játék nyújtani tudna. Lényegében ugyanott vagyok, mintha lewarezoltam volna a játékot. Bocsánat, tévedek, hiszen ha lewarezolnám, legalább a DLC-k működnének. Az meg megint igaz, hogyha eredetiben lenne meg a játék, és tudom, hogy semmi nem működne, akkor így is-úgyis krekkelném, hekkelném hogy működjenek a DLC-k, így lényegében viszont tök mindegy, hogy eredeti-e avagy kalózpéldány amivel játszom. Azzal meg senki ne jöjjön, hogy vegyem meg konzolra, ott megvan minden, hiszen ha már kiadták PC-re, és nekem nincs konzolom, akkor elvárom, hogy a PC-s verzió ugyanúgy működjön, mint bármelyik más.

Nem akarok még jobban belemélyedni a wareztémába, de meghallgatnám a véleményeteket ezzel kapcsolatban.

Köszönöm, ha elolvastad! :)
7 hozzászólás

totyak

5 éve, 3 hónapja és 17 napja

Nem egészen értem, hogy mi a gond, ugyanis a Games for Windows Live nem szűnt meg, használható. És ha egyszer hajlandó rendesen feltelepülni a gépre, nincs is gond vele. Pár hete vettem elő megint a Dirt3-at és gyönyörűen tudtam online játszani, pedig Live-os játék. Az más kérdés, hogy a Shop rész már nem üzemel, tehát a dlc-ket valószínűleg tényleg nem tudnád beszerezni hozzá. Dirt-nél legalább is így van. Eredetileg egy sima kis Live retail kulcsom van, én is szerettem volna a Codemastersnél Steam-esre váltani, de bedobtak nekem egy sablon levelet, hogy retail kulcsoknál nincs biztosíték, hogy nem illegálisan szereztem, meg már egyébként is lejárt a beváltási idő (wtf, lejárt a beváltási idő). Na mondom, akkor anyátok. "Megszereztem" a játékot és perfektül tudok Live-on keresztül online játszani. Bár az igaz, hogy szerintem Steam-es játékosokkal nem rak össze minket Live-osokat. Szemét dolognak tartottam, hogy mások ingyen megkapják a Complete Edition-t Steam-re, nekem meg a Live-val kell szenvedni, de beletörődtem. Egyébként nekem is megvan a Sima SF IV is dobozosan, azt sem tudom Steam-en aktiválni. Ez van, régebbi Live játékokat lekakilják nagyívből. Aztán, hogy most a te esetedben ugyanez a helyzet áll e fenn, nem tudom. Lehet, hogy ebből a játékból kompletten kiszedték a Live részt, de akkor meg Steam-en keresztül kellene működnie mindennek.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 3 hónapja és 18 napja

Mondjuk ez úgy az egész játékiparra kivetíthető sajnos. Sokszor megszívja aki legálisan vásárol.

válasz erre

kpal

5 éve, 3 hónapja és 20 napja

Anno a Gears of War idején volt valami dátum gebesz aztán azt is meglehetett oldani nem legális cuccal.

válasz erre

VaPe

5 éve, 3 hónapja és 20 napja

Ilyenkor az van hogy aki legálisan vásárolt az megszopta.

Nem írom le de gondolhatod hogy szerintem ebben az esetben mi a helyes.

Mindenesetre ha megvan a kredited szerintem vedd meg a Shopból, veszteni nem veszthetsz vele.

válasz erre

kpal

5 éve, 3 hónapja és 21 napja

Ez egy ördögi kőr...sajnos..

válasz erre

rDAVE

5 éve, 3 hónapja és 21 napja

marco írta:
Nyilván nagyon őszinte véleményt itt most nem írhatok a dologról, lévén abszolút warezellenes vagyok, viszont...

Viszont értem és megértem amit mondasz. Tömören a véleményem: ezt annak kéne megoldani aki elb*szta (khmmm MS...), egyébként ha nem képes nyújtani valami az ígért funkciókat, ne lepődjön meg a kiadó hogy alternatív forrásból szerzi be az ígért de teljesíthetetlen élményt az egyszeri játékos.

Ez olyan mint amikor nem érhető el hivatalosan pl egy sorozat DVD-n itthon és elítélik a cselekedetet amikor az ember let*rrentezi.
Na igen, a wareznek is van előnye, bár ez szintén csak a buta terjesztésnek köszönhetik. Sorozatokat, filmeket és zenéket könnyű lenne elhozni mindenhová. viki.comon is legálisan vannak fent (főleg keleti, nyugatról inkább rövidfilmek) sorozatok és közösségre támaszkodva készül a felírat hozzájuk rengeteg nyelvre. Teljesen ingyenes, bevétel leginkább reklámból van, meg prémiumból, ami kikapcsolja a reklámot. Nem hinném, hogy ennek nincs jövője, legújabb sorozatok vannak fent és most vettek egy oldalt, aminek több milliós volt a havi látogatottsága.
Zenéknél is a digitális vásárlás és stream eddig a legjobb, hogy mindenhol elérhető legyen.

válasz erre

marco

5 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nyilván nagyon őszinte véleményt itt most nem írhatok a dologról, lévén abszolút warezellenes vagyok, viszont...

Viszont értem és megértem amit mondasz. Tömören a véleményem: ezt annak kéne megoldani aki elb*szta (khmmm MS...), egyébként ha nem képes nyújtani valami az ígért funkciókat, ne lepődjön meg a kiadó hogy alternatív forrásból szerzi be az ígért de teljesíthetetlen élményt az egyszeri játékos.

Ez olyan mint amikor nem érhető el hivatalosan pl egy sorozat DVD-n itthon és elítélik a cselekedetet amikor az ember let*rrentezi.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljarDAVE profiljaWickedSick profiljaMarduk profilja