HyperX Fury a memóriák terén

2014. augusztus 27.
42.5481
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Kingston_Blogger profilja, adatai
Kingston_Blogger
Ahogy korábban már utaltunk rá, tovább folytatnánk a Fury család bemutatását, hiszen az új név mögött egy egész koncepció rejtőzik, melyet ezzel a blogsorozatunkkal szeretnénk teljes mértékben felfedni előttetek. Persze nagy titkokra nem kell gondolnotok, csupán arról van szó, hogy A Fury-val el akartuk azt érni, hogy a Kingston egységes palettát tudjon nyújtani a játékosok széles szegmensének. Ebbe beletartozik egyrészt az, hogy több hardvertípust tartalmaz a család, másrészt az is, hogy ezek olyan igazán fontos hardverelemek legyenek, melyek teljesítményükben is azt mutatják, hogy játékra teremtődtek.
Advertisement


A memóriamodulok terén már igen nagy tapasztalattal rendelkezünk, mi pedig nem is titkoljuk azt, hogy nevünket leginkább ebből a szektorból ismerte meg a nagyközönség, azóta pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy minden olyan szegmensben, ahol Kingston termék található, a vállalatunk termékei a minőségi produktumok közé tartoznak. Korábban tehát már írtunk nektek a memóriákról, ám akkor még a Fury nem volt a piacon. Akkoriban azt is több alkalommal hallottuk, hogy a célközönségünk nem tudja, hogy pontosan melyik modult válassza, túl sok névvel és típussal próbáltuk fölöslegesen leterhelni őket. Erre a korábbi blogunk remek magyarázatot adott, azonban egy komplett család egységesítésével az ilyen nehézségek könnyen leküzdhetőek.

Amióta a Fury memóriák kaphatóak, leginkább olyan visszajelzésekkel találkoztunk, hogy roppant egyszerűen össze lehet válogatni a minőségi Kingston termékeket. A specifikációkra szintén az egyszerűség jellemző, hiszen alább meglátjátok, hogy milyen egyszerű egy komplett memóriacsaládot jellemezni.

HyperX Fury a memóriák terén - 2. kép

A modulok 4, illetve 8GB-os formában kaphatóak, ezekből pedig 8, illetve 16GB-os párok alkothatóak. A 4GB jelenleg már nem számít olyan soknak, azonban még bőségesen elegendő a legújabb játékokhoz is, míg ha 8GB-ot terveztek, akkor mi inkább az egymodulos megoldást javasolnánk, hiszen így később nagyon egyszerűen bővíthettek 16GB-ra. A méretek után az órajel az, ami nagyon fontos egy memóriánál, ezen a téren pedig 1333MHz, 1600MHz és 1866MHz közül lehet választani. Itt is látszik, hogy nem akartunk több ezer MHz-el villogni, ez a család nem arra való, hogy bemutassuk jelenleg mire vagyunk maximum képesek, hanem arra, hogy a játékosoknak egy kiforrott, stabil és erős ajánlatot tegyünk le az asztalra.

Amit sokan dicsértek még a családdal kapcsolatban, az a támogatás, hiszen az Intel és az AMD kínálatából is jó néhány megoldással működnek együtt a moduljaink. Az árakról néhány szót ejtve: a 4GB-os modulokat már 10-12 ezer forint körül tudjátok vásárolni, aki pedig egy költséghatékony gépet akar, annak azt javasoljuk, hogy egyelőre maradjon meg 4GB-nál és a memóriákra szánt extra költséget költse inkább egy Fury SSD-re, mely sokat javít a rendszer gyorsaságán.

HyperX Fury a memóriák terén - 3. kép

A végére hagytunk egy fontos tulajdonságot, csak azért, hogy a legkitartóbb olvasóinkhoz kerülhessünk legközelebb. Azt ugyanis fontos megemlíteni, hogy a Fury memóriamodulok automatikusan képesek magukat túlhajtani, így maguknál a játékoknál még erősebb memória dolgozik majd alattatok. Az élettartam garancia már megszokott termékeink esetében, így összességében a hardcore és a hobbi gamerek is elégedetten fogják majd használni a modulokat.
6 hozzászólás

zender

10 éve, 4 hónapja és 16 napja

Mennyivel kevesebb tudású egy ilyen Fury mint mondjuk egy Predator?

válasz erre

totyak

10 éve, 4 hónapja és 18 napja

Én nagyon remélem, hogy a DDR4 térhódításával lejjebb mennek a DDR3 árak. Már egy jó ideje elég magasan álltak a memóriák árai, mostanában kezdtek talán lassacskán lejjebb csúszni.
Ez az automatikus túlhajtás nagyon tetszik. Ugyan nem tudom, hogy ténylegesen mennyi plusz erő szabadul fel, mennyi haszna van a funkciónak, de a kezdeményezés tetszik.
És végül, ha már ez a téma is felmerült. Hogy működik az élettartam garancia? Nyilván a bolti garancia évek alatt lejár, de utána mi a teendő, ha garanciáztatni szeretne az ember?

válasz erre

Mordorer

10 éve, 4 hónapja és 18 napja

Kellett ez az árkategória, jelentősen csökkent a memóriák ára most már a Kingstonnál is. Legalább nekem is belefér a keretbe!mosolygó smiley

válasz erre

maxx1717

10 éve, 4 hónapja és 18 napja

elképzelhető hogy egy 16gb-re én is beszállok majd, majd kiderül, egyébként szép kis ramok ezek

válasz erre

kpal

10 éve, 4 hónapja és 19 napja

Majd x99-be kell 16GB nekem . mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 4 hónapja és 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja