Hogyan hozzuk ki a maximumot egerünkből?

2014. július 20.
41.4961
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
CM_Blogger profilja, adatai
CM_Blogger
Számos blogunkban találkozhattatok már a kínálatunkban szereplő egerekkel, melyek akár eltérő játékstílust is igényelhetnek, ám sokan gondolják úgy, hogy egy jó specifikációval megáldott egér megvásárlása után már hátra is dőlhetnek. Mai blogunkban az egérvásárlás és egérpiac néhány mellékes szereplőjéről tudhattok meg többet, valamint jó néhány praktikus tanáccsal is igyekszünk ellátni titeket.
 


A játékosoknak szánt egerek nem véletlenül kapták meg az említett előtagot, bár az jogos észrevétel a felhasználók részéről, hogy sokan csak marketingfogásként használják a gamer kifejezést. Mi nem tartozunk ebbe a csoportba, a CM Storm márka pedig már több éve folyamatosan bizonyítja, hogy igazán otthonosan mozgunk a játékosoknak szánt perifériák piacán.

Említettük, hogy az egerekkel kapcsolatos blog lesz a mai, ám nem a rágcsálókat szeretnénk a központba állítani, hanem az egérpadokat. Az egérpadok ugyanis nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy valóban ki tudjuk hozni a játékosoknak szánt egerekből azt, ami a dobozukon szerepel. Sokan már a gamer egerekben sem hisznek, őket vélhetőleg nehéz lesz meggyőzni a minőségi egérpadok szükségességéről is, hiszen legtöbb esetben szükség van egy minőségi egérre ahhoz, hogy érezzük az egérpadok között különbséget.

Hogyan hozzuk ki a maximumot egerünkből? - 2. kép

Egy egérpad vásárlásánál befolyásoló tényező lehet az egerek szenzora, hiszen nem mindegy, hogy kiszemelt rágcsálónk optikai vagy lézeres szenzort kapott. Természetesen van olyan pad, mely nagy különbséget nem nyújt ezen a téren, de mindenképpen érdemes tájékozódni, mert például nálunk is akad optikai szenzorra kiélezett típus. Ilyen például a CM Storm Speed-RX is, mely gumis anyagával és rajta mikroszkopikus méretű hálós szintetikus megoldással elsősorban az optikai érzékelős egerekhez született meg, de egyébként sokan jelezték, hogy lézer szenzoros megoldással is kiválóan működik. Az 5mm-es vastagság általában elegendő, az alsó tapadásmentes borítás pedig a stabilitásért felel.

Az egérpadoknál fontos a méret is, hogy a legtöbb komolyabb modell többféle méretarányt kínál. Ilyenkor a választás egyrészt a rendelkezésre álló helytől, másrészt pedig a játszani kívánt játékokban mutatott stílustól függ, hiszen például aki szereti "rántani" az egeret, annak érdemes a nagyobb méretek között keresgélnie. A CM Storm Speed-RX is három méretben kapható, méghozzá nagyjából 2000 és 4500 Ft közötti áron. Aki a nagyobb méretekkel szimpatizál, annak a CM Storm Power-RX jelentheti a megoldást, mely egy méretben érhető el. Ez a méret egyébként megegyezik az előző modell L-es változatával, de nem véletlen, hogy ez a modell csak egy méretben kapható.

Hogyan hozzuk ki a maximumot egerünkből? - 3. kép

A CM Storm Power-RX ugyanis direkt úgy lett kialakítva, hogy nagy precizitás mellett nagy mozgásteret hagyjon a játékosoknak. Ráadásul könnyen le is tisztíthatjuk, hiszen víztaszító felületet kapott. Ez a termékünk nagyjából 10 000 Ft-ért kapható itthon. Harmadik ajánlatunk szintén mindkét szenzortípussal jól kijön, ára pedig valamivel 6000 Ft fölött van. Ez nem lenne más, mint a CM Storm Control-RX. Ezt a modellt azoknak ajánlanánk, akik alacsony DPI-szinten használják egerüket, így pedig a Lycra szövetnek hála remek hatékonyságot érhetnek el.

Reméljük sikerült ismét egy érdekes témát felvetnünk, valamint bízunk benne, hogy ti is megosztjátok véleményeiteket az egerek és egérpadok viszonyával kapcsolatban.
6 hozzászólás

zender

7 éve, 23 napja

Kell az egérpad, anélkül soha nem lesz pontos egy egér. Ezek a padok ennyiért igen jó árban vannak CM padok eddig drágábbak voltak...

válasz erre

WillThaWheel

7 éve, 23 napja

Nekem pad nélkül nem is nagyon megy az optikaim, így elengedhetetlen volna..

válasz erre

marco

7 éve, 23 napja

Nekem a Power-RX van. Iszonyat nagy, ami játéknál különösen jól jön, ráadásul két egér is lakik rajta, egy a laptopnak, egy az asztalinak.

Sokáig voltak nekem is asztalon régebbi egereim, de azért ezek az egerek megérdemlik a padot.

válasz erre

gokuvsvegita

7 éve, 23 napja

Nekem egy castlevania lords of shadow 2 egérpadom van, egészen szép.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

kpal

7 éve, 23 napja

es az egér minden egérpadon mashogy siklik az is szamit . kellemes cikk

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljamarco profilja