Hogyan éld túl a zombi apokalipszist. (fél-komoly írás)

2014. február 12.
47.0941
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Napjainkban (mit napjainkban gyakorlatilag minimum 5 éve) dúl a zombi mánia.Hogyan éld túl a zombi apokalipszist. (fél-komoly írás) - 1. képVan több verziójú zombi, véleményem szerint a World War Z szerű zombik és a The Walking Dead féle zombik közt van valahol az a verzió, amilyen valóban lenne egy ilyen járvány, és annak eredménye.

Szóval a zombi, ha észlel, neked rohan, ha jó sprinter vagy rövidtávon lefuthatod. De nem futhatsz örökké. Ha harap, neked kampó.

Ha tömegben üt be a krach, akkor próbálj nem elesni, és legyél önző. Más is az lesz.
Ha mondjuk egy tömött helyen pánik tör ki, sodródj a tömeggel, SOHA NE ESS EL!

Ez a mindennapokra is igaz. Bulira, Koncertre. Igyekezz talpon maradni. Segítsd a melletted lévőt is! Ha elesel, többet jó eséllyel nem állsz fel.

Vagy mákod van vagy nincs. A zombi apokalipszisben az a rossz, hogy a regényes sorsú túlélők vannak jóval kevesebben, arányaiban. Szóval a nagy számok törvénye miatt valószínűleg hamar te is beadod a kulcsot és oszlóbanda tag leszel.


Hogyan éld túl a zombi apokalipszist. (fél-komoly írás) - 2. képMi van, ha mégse? Ott vagy a zombi apokalipszis közepén egyedül, de a környék, egyelőre, még csendes.
Első gondolat: fegyver kell. Nos, minden, ami amúgy napjainkban használati eszköz abból remek fegyver szerelhető, barkácsolható. A filmek nagy részben mindenkinél van legalább egy lőfegyver.

Igen ám, de az Amerika, Hazánkban, sőt a nagyobb környéken ( Kárpát medence), sem mindennapi a lőfegyver.
Szóval botok kések és egyéb többfunkciós eszközök (nem akarok ötleteket adni a lappangó elmebetegeknek), ha meg kell magunkat védeni, irány a legközelebbi horgász-vadász bolt, vagy mezőgazdasági kereskedés esetleg autóalkatrész depó.

A fentieknél sokkal fontosabb a víz kérdése.

Alapvetően a vezetékes vízhálózat még egy ideig működhet, szóval maradjunk csap közelben, ha tehetjük. Másik lehetőség a bevásárlóközpontok vízkészlete. Gondolkodhatunk vendéglátó egységek felkeresésén is.
SEMMILYEN egyéb italra való támaszkodás nem javasolt. Ha már nagyon nem bírjuk, letolhatunk egy SZÖRNY energia italt, de ha csak azt toljuk, ki is csinálhatjuk magunkat.

Kaja.

Egyértelműen konzerv, ha tehetjük, alakítsunk ki lerakatokat, mint a mókus. Ha egy adott területen akarunk meghúzódni, legyen 2-3 jól védett kuckó, viszonylag messze egymástól. Minden túlélés alapja a több lábon állás.

Hiába eszel húst, a skorbut megtalál. Igyekezzünk változatosan étkezni, és ha megtehetjük, szerezzünk be gyógyszertárból vagy akárhonnan vitamintablettákat .

Ha már vitamin, nem árt egy nagyobb pakk egyszerű antibiotikum vagy vízben oldható megfázás elleni gyógyszer sem. Jód, steril kötszer.

Csomagunkat, ha tehetjük, hátizsákba pakoljuk. Tudni kell lemondani. Van amikor egy doboz aszalt szilva többet ér mint plusz egy palack víz.


Hogyan éld túl a zombi apokalipszist. (fél-komoly írás) - 3. képFontos az önvédelem.

Érdemes keresni műanyag vagy bőrhulladékot esetleg magazinokat és alkarunk, vádlink köré tekerni, majd ráerősíteni. Figyelni kell, hogy ez ne akadályozzon a mozgásban. Ha hozzájutunk, egy ambuláns nyakmerevítő kissé átalakítva remek nyaki artériavédő lehet. Kerüljük a zárt sisakokat (bukósisakok) mert fennállhat a fulladás, vakulás. veszélye. Igyekezzünk többfunkciós dolgokat használni, hisz minden eszköz a élelemtől és a víztől veszi el a helyet.

Járművek.

Ha tehetjük, szerezzünk valamilyen autót, Még ha nincs is jogsink, nem igen megyünk neki semminek, ha vigyázunk. Egy autó lehet a menekülést jelentő társ, de akár a koporsónk is. Ha kell, gondolkodás nélkül tudnunk kell hátrahagyni a járművet.
A magas furgonok csábítóak, mint mozgó raktárak és alvóhelyek, de mivel magasak, nagy felületük van, a horda vagy egy rossz manőver könnyen felboríthatja.

A benzin is fontos kérdés, ha lehetséges, fűteni, esetleg ha nagy a szerencsénk, elektromosságot termelni is használhatjuk. A benzinkutak lefejtése nehézkes, de ha belefutunk, egy tartály kocsiba ne hagyjuk ott.
Jó megoldás még a ló,vagy egyéb hátasállat, hisz magától eszik, minimális törődéssel karban tartható, mondjuk nem lesz egy Overdose szintű lovunk. Ha beüt a krach, hátra kel tudni hagyni, mert a greenpeace-t tutira nem izgatja már a kérdés.
Ha bírjuk fizikailag, biciklizhetünk is. Jól manőverezhető és gyors, de ha belekerülünk a sűrűbe, nincs esélyünk.

Álljunk át a éjjeli-nappali ciklusra. Ne világítsunk feleslegesen.

Aludni magaslaton, nyitott helyen igyekezzünk. Mindig legyen menekülési útvonal.

Dönteni kell. Mozgás vagy bázisépítés. Ez emberfüggő, Aki jó fizikumú, az mozogjon minél többet, legyen ágról ágra szálló madárka. Aki ezt nem bírja, az húzza meg magát.

Nagyjából ennyi az alap, reméljük sose lesz rá szükségünk.


Hogyan éld túl a zombi apokalipszist. (fél-komoly írás) - 4. képKöszi az olvasást! Találkozunk a Kilátónál. :D
9 hozzászólás

Vendég

6 éve, 3 hónapja és 2 napja

válasz erre

Vendég

6 éve, 5 hónapja és 22 napja

LoL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

válasz erre

csirkee

6 éve, 8 hónapja és 4 napja

Én maradok a baseball ütőnél szét loccsantanám vele a fejeket És nem, nincsenek agresszív problémáim, tökéletesen egyensúlyban van a picike lelkem!

válasz erre

Turbie

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

DNS írta:
A Max Brooks-féle Zombi túlélő kézikönyv senkinek sem ismerős véletlenül?
De, én olvastam (akárcsak a World War Z-t tőle), és hát a Zombieland c. film jótanácsairól se feledkezzetek meg! ;-)

válasz erre

Vendég

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

Besírtam. Őrület!

válasz erre

5t3v3nk3

6 éve, 8 hónapja és 6 napja

DNS írta:
A Max Brooks-féle Zombi túlélő kézikönyv senkinek sem ismerős véletlenül?
Nem, de most-már utánanézek..

válasz erre

DNS

6 éve, 8 hónapja és 7 napja

A Max Brooks-féle Zombi túlélő kézikönyv senkinek sem ismerős véletlenül?

válasz erre

Vendég

6 éve, 8 hónapja és 7 napja

Atyaisten. Ez nagyon elborult!

válasz erre

marco

6 éve, 8 hónapja és 7 napja

Baaaaaaaazd BICIKLI??????!!!!!!

Azok a tanácsok basszus!

Röhögve olvastam végig. Pihenj picit Steve, lazíts, kapcsolódj ki!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

drift3r91 profiljaWickedSick profilja1000feri profiljagery1113 profiljasony1515 profiljamarco profilja