Hellride - Első kör.

2014. május 12.
41.3171
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A fiatalokból álló tömeg hullámzott és ide-oda mozgott, mint egy amőba. A csődület egy 3 autóból álló sort vett körbe. Bal szélen egy Porsche 911 Classic, középen egy Lamborghini Miura és jobb szélen egy Ferrari Testarossa állt. A ma este volt a nagy nap.
 


A helyi utcai autóversenyes bandák között is a legjobbak sofőrjei voltak jelen. Sokan már előre a 1987-es év legnagyobb területi futamának titulálták.

A Porsche sofőrje Jeff Wilkins a Betoncápák frontembere a helyi lebujok fenegyereke volt. Most is három fiatal lány vette körül a 31 éves nőcsábászt. Fekete gépe kerekded vonalain megcsillant az ostorlámpák fénye.

A Miura mellett egy alacsony, hátranyalt hajú ember állt: Hudges McDawe, aki skót bevándorló, az Import Istenek utcai autós klub főnökeként volt jelen.

A harmadik sportkocsi, a Testarossa mellett nem állt senki. Lesötétített ablakain senki nem láthatott át, de mindenki tudta, hogy ott ül benn az a férfi, aki nemrég elveszítette jegyesét, és emiatt érzett mérhetetlen elkeseredettségben feloszlatta az autós bandáját is és meglepő módon a döntést mindenki egy szó nélkül fogadta. Ő Henry Strensky, a néhai Vörös Démonok klub exelnöke. Barátnője, Elenor tragikus halála után olyan volt, mint akinek az agya megbomlott. Sokan látták magányosan száguldani Testarossájával, sokak szerint a halált keresi éjszaka a kietlen, sötét országúton. Ám ma mégis itt van. A némán álló bukólámpás autócsodát a néma tisztelet lengte körül, mintha egy hősi halottat virrasztana a tömeg.

Megérkezett egy csinos nő, aki ránézésre a 30-as évei elején járt. McDawe beült az autójába, Wilkins megcsókolta sorra az összes lányt, majd ő is behajtogatta langaléta testét a kocsijába. A Testarossa bukólámpái felbillentek, a motor kávéfőzőre hajazó brugyogással életre kelt. A nő odalépett az ablakához, amely halk zúgás kíséretében leszaladt, mögötte egy szögletes arcú, kékesfekete hajú, apró bajszos, napszemüveges férfi arca tűnt fel.

A nő még egy picit közelebb hajolt.
- Kész vagy, HenrySky?- kérdezte lágy, búgó hangon.
- Igen, Madge... azt hiszem... - hallatszott egy kicsit bizonytalanul, majd utána határozottan mordult a mély bariton. ? Csapjunk bele.
- A verseny után ugorj be hozzám, ha van kedved ?susogta a nő.
- Majd meglátom, de kösz az ajánlatot ? morrant fel a mély hang.

Itt kell megjegyeznünk, hogy a HenrySky a beceneve volt a férfinek, aki 35 évével már vénnek számított a helyi utcai betyárok között, de mivel elég jóképű és laza volt, ezt senki nem hánytorgatta fel, sőt úgy tekintettek rá, mint a nagy közösség összes tagjának fogadott apjára.
HenrySky megmarkolta a kocsi kormányát, ujjatlan bőrkesztyűje jól tapadt a speciális plüssborításhoz és megbőgette a motort.

A fiatalok tömege, melyben 15-től 30 éves korig minden évjárat képviseltette magát, hangosan éljenezve és kiáltozva hátrébb húzódott. A kocsik kasztnija remegett, ahogy a pilóták heccelték a motorokat és azok hangjával a tömeget is.
Madge, a startlány, kiállt középre és kettőt tapsolt. Erre csend lett, csak az alapjáratok mély basszusai hallatszottak. A három autó vezetőoldali ablakai besüllyedtek az ajtókba.

- A verseny innen indul és az 56-os országúton zajlik, a Roger Fater Kajáldájánál felhúzott célvonalig tart. Az nyer, aki elsőként ér célba. Zsaruk nem lesznek, de gyér forgalom előfordulhat. Ez egy rendhagyó verseny a nagyok közt, tétje csupán a dicsőség. Vigyázzatok egymásra és az esetleg úton levőkre! Aki így is benne van, intéssel és egy kis túráztatással jelezze! ? mondta el selymes hangján a nő.

Amint elhallgatott, az összes ablakban megjelent egy kéz és a gépállatok felüvöltöttek. Madge magasba emelte a kezét, kecsesen állva a kocsik előtt úgy, hogy a Ferrari és a Lamborghini menjen el majd mellette. Izmos hasa kilátszott, aminek folyományaként szórványos füttyögés hallatszott a tömeg morajlásába. A nő hirtelen lerántotta a kezeit a csípője mellé és a lóerők elszabadultak.

A három versenyző fej-fej mellett rajtolt, Madge szoknyája csattogott a menetszélben, ahogy a döbbenetes erővel kilövő autók elszáguldottak mellette. A tömeg elkezdett futni utánuk. A három autó gyorsan libasorba állt. Elől a Miura, mögötte a 911-es és hátul a Testarossa. Csikorgó, füstölgő kerekekkel fordultak, sodródtak ki a főútra. Már jó 300 méterre jártak, mire a tömeg is kiért az útra. A pilóták mögött lassan elmaradt a ricsaj, amit amúgy sem halottak a saját zajuktól.

--------------------------------------------------------------

Az áruszállító kamion egyenletes tempóban haladt a úton, Sofőrje unott fejjel fúrta tekintetét a fényszórók által ritkított sötétségbe. A messzeségben 3 pár fényszórót pillantott, meg amelyek nagy tempóval közeledtek. A pilóta ébersége egyből megnőtt. Jó 10 másodperc múlva már látni lehetett, hogy sportkocsik jönnek szembe, méghozzá mind a két sávot elfoglalva. A kamionos szitkozódva igyekezett minél jobban a padka mellé húzódni. A hármas fogat nagy tempóban közeledett. Majd jó 50 méterrel a kamion előtt hirtelen, félelmetes ügyességgel mind kihúzódtak a saját sávjukba, látszólag centikre egymás mögött száguldva.

Először egy fekete Porsche száguldott el, majd mögötte egy vörös autó, talán Ferrari, majd egy zöld Lamborghini Miura. A kamionsofőr azt azonnal felismerte, hisz nem egyszer látta már.
- A rosseb rozsdája marná szét a kasznitokat! - szitkozódott. Öt perc múlva viszont már izgalmas emlékként raktározta el az eseményt, amit feltétlenül elmesél majd 13 éves fiának, ha végre hazaér.

McDawe keze görcsösen markolta a Miura volánját. Homlokáról szakadt a víz. Az előbbi idegek harca már nem neki való volt. Otthon 3 csodás gyerek és egy bájos feleség várja. Nem hiányzik neki, hogy feldobja a talpát.
- A kurva anyját HenrySkynek, majdnem nekiszorított a kamionnak! ? morogta indulatosan, majd visszakapcsolt és előzni kezdett.
Wilkins látta a mögötte zajló vad csatát, kicsit meg is ijedt a kamiont meglátva, de most már újra csak a versenyzés adrenalinja dübörgött az agyában.

A Testarossa pilótája nyugodtan ült, szinte fel se véve az előbbi húzós szituációt. Észrevette, hogy a McDawe újra előzni készül. A Porsche-s csávó nem igazán érdekelte, de ezt a gazdag patkányt mindenképpen le akarta győzni. Kihúzódott a Miura elé, így most ő repesztett a belső sávban, a Lambo pedig egy gyors kormánymanőverrel felzárkózott mellé. HennrySky átlesett a másik autóba és észrevette, hogy McDawe is felé néz és bal keze felé emelve, kinyújtott középsőujjal imbolyog. McDawe szája mozgott.
- Kapd be te vén eszelős fasz!- kiabálta McDawe indulatos fejjel, majd sebességet váltott és beletaposott a gázba.

HenrySky nyilván nem hallotta mit mondd a másik, de körülbelül sejtette, és kicsit felhúzta magát. Ő is feljebb váltott és nyomta a gázt, mint egy tébolyult. A megpiszkált motorba süvítve áramlott a levegő és a turbó hangja is egyre markánsabb lett. Az egymás mellett száguldók szinte a Porsche nyakába zuhantak. Wilkins látta, hogy ezek túl komolyan veszik magukat, így lassított és villantott, hogy menjenek.

Azok, szinte letúrva Őt az útról, tovább száguldottak. A Porsche felzárkózott mögéjük. Lassan elérték az emelkedőt, ami jó fél távra lehetett a gyorsétterem felé. A három sportkocsi felrobogott az emelkedőre, majd ahogy felértek, McDawe-ben meghűlt a vér. A szembe sávban egy családi egyterű araszolt és HenrySky épp feléjük száguldott, McDawe gyorsan visszavett, de a Testarossa csak nem lassult, pláne nem váltott sávot.

HenrySky hátrafelé fordulva nézte, hogy mit csinál a másik, miért lassít, majd egy gyanú lobbant az agyában. Előrekapta a fejét, de már késő volt. Az idő mintha furcsán felgyorsult és lelassult volna. A féktárcsák felizzottak, ahogy a fékkar a padlónak feszült. HenrySky kiáltását elnyomta a fék és gumicsikorgás. Egy pillanatra látta a szemben ülő fiatal házaspár arcát. A nő riadt zöld szemének tekintete beleégett a tudatába.

A 140 mph-val száguldó Ferrari fél frontálisan csapódott a Voyagernek. Az ütközés ereje hatalmas volt, a Testarossa oldalra pördült és többször átfordult, majd egy oszlopnak csapódva megállt. A Voyager eleje eltűnt, a motor berobbant az utastérbe. A bent ülő két felnőtt és két kisgyerek sorsa eldőlt, ahogy az egyterű az árokba vágódva felborult. Fémszilánkok röpködtek, üvegcserép szelte a levegőt, repeszként száguldva.

McDawe iszonyattól fehér arccal hajtott tovább. Sokkot kapott, retteget látni azt, amit agya már úgyis tudott, az összeroncsolt autókat és a sérültek groteszkül szörnyű látványát. Továbbhajtott. Segítség kell. Segítség? nem sokára itt a Forrás pihenő, ahol van telefon. Mentők kellenek. McDawe agya lassan félretette a sokkot és gépiesen cselekedett.

Wilkins jéghideg tagokkal fékezett, a Porsche füstöt hányó abroncsokkal megállt.
Miközben kiszállt, megpróbált felkészülni a látványra. Ám ahogy közelebb lépett a Voyager roncsaihoz, és benézett, elkapta a rosszullét. Minden csurom vér volt és az elől ülök már nem hasonlítottak emberre. Wilkins tagjaiból elszállt az erő, lerogyott az út szélére és sírni kezdett.

------------------------------------------------------------

Madge épp egy autóban ült. Indultak a többiek után, hogy majd a Kajáldánál együtt ünnepeljenek. Egy kamion jött velük szembe, majd elsuhant. Két perce se voltak úton, mikor az első mentő és tűzoltó rikácsoló szirénákkal elszáguldott mellettük. Madge gyomra összeszorult.
- Csak nem? ?suttogta maga elé, de igyekezett lenyugtatni magát.
Ám amint a második, harmadik, majd negyedik rohamkocsi és egy 5 autóból álló rendőrkonvoj is elszáguldott mellettük, már tudta, hogy baj van. A nézelődőket szállító 8 autós konvoj elején Madge gyorsított. Lassan elérték az emelkedőt. Az égen fényesség volt, mintha a túloldalon fehér és kék fényű tűz égne. Ahogy felértek az emelkedő tetejére, Madge felsikoltott. Borzalmas látvány tárul az szeme elé. Rohamkocsik, tűzoltók mindenütt. A Testarossa egy oszlopra csavaródva és valami nagy alaktalan tömeg az árokban. Körülötte nagy sürgés-forgás. A Testarossa látszólag üres volt, és egy mentő épp eliramodott a másik irányba.
Madge szörnyülködve, könnyes szemmel kászálódott ki a kocsiból és futva indult a kordon felé. A kordon mögött Wilkins ült a földön egy pléd alatt. Mellette egy mentős ruhába öltözött férfi állt. A nő átbújt a kordon alatt. Egy rendőr épp elindult felé, de meglátta, hogy a nő a földön ülő férfi felé indul, ebből sejtette, hogy valószínűleg hozzátartozó.
- Mi történt?! ? kérdezte a könnyeivel küszködve Madge.
- Henry? Henry belement abba a Voyagerbe, és? és? minden csupa vér és? A két ember ott? ott az árokban ott? meghaltak? a gyerekek is nagyon megsérültek? Nem tudják őket kivágni.. és Henry is. Elvitte a mentő, de haldoklik.
Madge a szája elé kapta a kezét, és felsikkantott, majd letérdelt a férfi mellé és átölelte,
- Nyugi, Jeff, shhh, nyugi? - csitította a zokogó férfit, miközben látta, hogy a mentősök és a tűzoltók elgyötört arccal jönnek kifelé az árokból és ingatják a fejüket.
- A gyerekek is? nem tudtunk mit tenni. - halotta a mentőorvost Madge és ő is zokogásban tört ki. McDawe a kordonon túl parkolt és a rendőrökkel beszélgetett, egy ponton önként nyújtotta előre a kezeit. Csuklóin bilincs csattant.
Ebben a pillanatban valahol 20 kilométerrel arrébb, az üvöltő szirénákkal száguldó mentőben az összeroncsolt mellkasú HenrySky szíve leállt. Már nem tudták újraéleszteni.
Az 56-os úti balesetnek immár öt halálos áldozata volt.
5 hozzászólás

WillThaWheel

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

5t3v3nk3 írta:
Kéldőjel is kell?
jaj...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

WillThaWheel

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Annyi kérdés, s oly kevés válasz... Ezt nem, de a véglegeset majd elolvasom!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

wegh

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Nagyon jó lett, csak teli van fura kérdőjelekkel.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt