Hatred, az ok nélküli kiakadás.

2015. február 17.
27.2381
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
jezzahun profilja, adatai
jezzahun
Sziasztok!
 


Mindenki ismeri így-úgy a Hatred című játékot. Mindenki szidja a fejlesztőket hogy miért találtak ki ilyen játékot. Én azt kérdezem most. Miért piszkáljátok őket?


Hatred, az ok nélküli kiakadás. - 1. képAz alap szituáció:
Van nekünk egy hosszú hajú bőrkabátos elég csöves kinézetű emberünk aki egyszer bebolondul és úgy gondolja ő neki mindent ami mozog meg kell ölnie. Ez lenne az alap sztori. Ölünk utcán álló ártatlan embereket,zsarukat és premierplánban nézhetjük végig a kivégzéseket is.

Amikor kikerült róla gameplay videó mindenki megvetette a játékot,emberiség elleni bűnöket kiáltottak rá. Miért? Merthogy ártatlanokat lehet megölni benne? Ezeregy féle játékban ölhetünk meg ártatlanokat. írok néhány példát. Ott a GTA sorozat. Ott is azt öltél meg akit akartál. Zsarut,prostit vagy csak az öreg nénit. De ott a COD MW 2 elhíresült repteres pályája a No Russian ahol a feladat ÁRTATLAN embereket öldökölni.De ott a Postal sorozat is. Ott is mit csinál az emberek nagyrésze?


Hatred, az ok nélküli kiakadás. - 2. képÁrtatlanokat gyújt fel,pisil le,levágja a fejét. Erre mondhatjátok hogy persze a GTA-ban meg a postalban nem kötelező gyilkolni,meg a Cod pályája kihagyható,de ha a virtuális gyilkolástól is valaki ennyire rosszul van akkor minek játszik olyan játékot ahol az emberek gyilkolása a cél?

Bármely lövöldözős játékban ahol embert kell megölni már ennyi erővel be kellene tiltani mivel a Hatred kapta a hideget rendesen. Pedig csak VIRTUÁLIS, meganimált,gép által irányított pixelhalmazokat lő le az ember. Nem olyanoknak készül aki már a ketchup látványa miatt is elájul. Miért nem lehet virtuálisan,gép által vezérelt embereket gyilkolni ha van kedvem hozzá?


Hatred, az ok nélküli kiakadás. - 3. képSteam Greenlight-ba is felkerült és a Steam is levette róla gyorsanfrissen. De maga Gabe Newell adott rá parancsot hogy tegyék vissza. Ez megtörtént és ő kért bocsánatot a fejlesztőktől. Persze azóta Adult only besorolást kapott ami steamen az első játék lenne ami így jelenne meg. Persze attól félek hogy a steam emiatt nem fogja megengedni hogy itt árusítsák a játékot.

De miért nem döntheti el maga a vásárló hogy mivel játszik? Miért kell már a sátánt meg minden egyéb baromságot a falra festeni egy ilyen játék miatt? A Postal mi volt a maga idejében? Polgárpukkasztó. Na és a második része? Az is? Persze azért szólogat be mindenki rá mert egy kis rivaldafényt akar meg hogy valaki lássa a véleményét. De a vélemény olyan mint a s*gglyuk. Mindenkinek van de senkit se érdekel a másé.


Hatred, az ok nélküli kiakadás. - 4. képÉn meg fogom venni a játékot. Miért? Nem azért mert hogy én ennyire szadista lennék,vagy pszichopata. Persze mondják hogy ez egy gyilkoló szimulátor és mindenki emiatt lesz gyilkos élőben is. Na ne vicceljünk már. Aki fogékony az ilyesmire az akár egy pohár tej miatt is el kezd gyilkolni,nem kell ahhoz egy ilyen játék.
Ott az elején emlegetett COD MW2 is. Anders Behring Breivik megölt 77 ártatlant. E játékkal gyakorolt. Nos.. Akkor ezt a játékot nem kellet volna betiltani?


Hatred, az ok nélküli kiakadás. - 5. képVagy ott a Counter-Srike botrány is. Azért szurkálta meg a srácot a másik srác mert elverte őt CS-ben. Azt nem kell betiltani?

MINDENKI tudja hogy ez csak EGY JÁTÉK. Emiatt én nem fogok sorozatgyilkos lenni. Nem is tudom mennyi ártatlant irtottam ki a virtuális világban, legyen az GTA vagy Postal vagy bármi olyan játék amiben lehet ártatlanokat ölni. Megveszem a játékot ezzel támogatva a fejlesztőket. Én tudom hogy akik fejlesztik nem sorozatgyilkosok,csak egy játékot akarnak letenni az asztalra. Ha polgárpukkasztó, akkor is. Ezért nem kell a anyukájuk szakmáját találgatni,nem kell őket ezért leszólni.
Persze ez csak a saját véleményem.

Ez volt mára jezza blogtára!!! :)
Sziasztok!
13 hozzászólás

jezzahun

7 éve, 3 hónapja és 5 napja

Hatredet minden felnőtnek!!!

válasz erre

darkomen

7 éve, 3 hónapja és 5 napja

Igazából én sem értem, hogy miért pont a Hatred lett felkapva ennyire. Én most nem írok sokat erről, de elég csak a fejlesztők oldalát megnézni. Ott ki is emelik, hogy azért készül a játék mert a média is úgy tekint a játékokra, hogy az erőszakért felelés. A másik oldalon ott van azoknak a tábora akik művészeti stílusnak tekintik a játékokat.

A Hatred ennek a két tábornak az összemosása. Művészi jelleggel mutatja be azt, amit a média és a politikusok is mindig hangoztatnak.

válasz erre

PaulMarloW

7 éve, 3 hónapja és 5 napja

Véleményem szerint nagyon túlfújt ez a dolog.Annak idején a postal se volt több mint egy agyatlan öldöklés, mindezt úgy hogy egy elmeroggyant volt a Postal Dude.Ezt onnan tudhatjátok meg hogy a pályák közti töltőképernyőn a naplójából vannak idézetek, érdekes illusztrációkkal.Egyszóval akiket ott is megölsz szimpla civilek akiknek a kezébe a karakter fegyvert hallucinál.A manhunt 1-2őt is kijátszottam mégse lettem tőle sorozatgyilkos.
A carmageddonban is civileket gázoltál csak azért hogy versenyben tudj maradni.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

wegh

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

marco írta:
Hmmmm... Kemény kérdés ez a játék. Alapvetően jezzahunnal és az előző két hsz-el is egyetértek egyszerre. Én úgy gondolom, aki egy játék hatására kezdi elveszteni az emberségét, az egy horrorfilm hatására is megteszi azt, igaz, ott nem neki kell kinyírni senkit.

A játékkal nem játszottam még és videókat sem néztem róla, kivéve azokat amiket mi lehoztunk. Nem szeretnék szadistának vagy betegnek látszani, de úgy gondolom, mindenki eldönti maga, megvesz-e egy ilyen játékot.

Hogy van-e létjogosultsága... Nos ez már egy másik kérdés, ugyebár mindenki magából indul ki, így a fejlesztőknek úgy tűnik, szüksége volt rá.

Ez csak egy kőkemény marketing fogás, vagy (játék)történelmet akarnak írni, arra nem jöttem még rá... De valami ilyesmi lehet a háttérben.
Én veled értek egyet teljes mértékben. Megosztó játék lesz és nagyon sokáig fogják példaként felhozni a későbbiekben, az biztos. Azt azért remélem, hogy nem indít el egy hullámot és a többi fejlesztő nem kezdi másolni ezt a játékot.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

5t3v3nk3 írta:
A Hatred érdekes kérdéseket vet fel.

A fent felsorolt címekben sehol sem öncélú az erőszak, a GTA-ban például úgy is elvagy ha nem ütsz el senkit, a gázolás a "realisztikusságot " szolgálja. A Postal már egy érdekes kérdés, de elvileg ott sem kötelező boldog-boldogtalant ásóélre hányni.A CoD emlegetett jelenetét át lehetett ugrani és az sem a gyilkosság apropóján került be hanem a hangulat megalapozása miatt( a terroristák gonoszak, értem!?)

A probléma ott kezdődik amikor az ártatlanok megölése a CÉL. Nem sok játék van ahol a CÉL az ártatlanok mészárlása. A fejlesztőket én nem ismerem, de azért kell egyfajta beteg szemlélet egy ilyen alkotás kitalálásához.

Nem azzal van a baj, hogy emiatt a játék miatt lesz valaki sorozatgyilkos, nyilván nem, hanem az hogy az ingerküszöb, a "le****om" index növekedik, így valódi helyzetben sem megfelelően reagál az ember, az hogy Te, én nem ilyenek vagyunk, meg még sokan, az nem számít mert van akire ilyen hatással van a játék.

Jó példa erre az iskolákból hallható "csak játszottunk" szituációkból eredő sérülések, életbeszélyes helyzetek kialakulása. A tanuló nem fogja fel mit csinál, mik a következmények.

Véleményem szerint a Hatrednek így ebben a formában nincs létjogosultsága, mert öncélú, féktelen és erkölcsi korlátoktól mentes alkotás, melyben ÁRTATLAN emberek az áldozatok.
Azért a GTA sem túlzottan erős nemes célokban. Van mikor annyi az indok megölni valakit, hogy mert árt a munkáltatód biznisznének vagy épp a lányát döntögeti, ráadásul nem is mindig támadnak vissza, van mikor csak menekül a cél...

válasz erre

Imperator

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Én úgy gondolom, az két külön dolog, hogy egy játékban céllal vagy cél nélkül ölünk meg bárkit is. A Postal önmagában egy kemény társadalomkritika, paródia, ahol valóban sok embert meg lehet ölni, és igen szép kínzásokat lehet végrehajtani, de nem ez a játék célja, és nem kötelező gyilkolni. A CoD híres pályájában sem kell neked lelőnöd senkit, ugyanakkor ott a történet kívánja meg a vérengzést. Na meg pont elhiszem, hogy valaki videojátékból tanul meg lőni... Viszont ha csak és kizárólag abból áll a játék, hogy lemészároljunk minden elénk kerülő embert, mindezt mindenféle mögöttes tartalom vagy cél nélkül, úgy egész egyszerűen nincs értelme a játéknak. Filmeknél sem az van, hogy van egy random fickó, bekattan és népírtást rendez, hanem be kell mutatni a társadalmat, majd a főszereplőt, aki meglátja a társadalom betegségeit, és sajátos módszerrel próbáljon véget vetni ennek úgy, hogy érezzük, hogy a főszereplőnek valahol igaza van, de közben mégis elítéljük a tetteiért. No meg ennyi erővel már csinálhatnék egy skinhead szimulátort, ahol csak annyi a cél, hogy minden más rasszba tartozó embert szétlőjek, hiszen azok is csak virtuális kreálmányok.

válasz erre

Neurotic

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Sok játék erőszakos ez tény és ezen általában nem szoktak az emberek moralizálni. Viszont ez a játék abban tér el a többitől, hogy itt nincs is más cél. Mész és öldökölsz ártatlan embereket, csak úgy, szórakozásból. Persze nem egy ilyen játék tesz senkit sorozatgyilkossá, de azért én elgondolkodnék rajta, hogy ki az aki ezt a játékot élvezi? Fegyvertelen és védtelen emberek lemészárlása megy folyamatosan, változatos kivégzésekkel, többféle kameraállásból. Persze más játékokban sem tanító jelleggel megy a vérontás, de ez a játék kifejezetten arra van kiélezve, hogy a céltalan öldöklést úgy állítsa be, hogy ez mekkora élvezet. Gyere próbáld ki, mert nőket és gyerekeket mészárolni hatalmas nagy móka!

Szerintem már így is eléggé érzéketlen a társadalom, nem hiszem, hogy túl nagy szükség lenne ilyesfajta játékokra.

válasz erre

marco

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Hmmmm... Kemény kérdés ez a játék. Alapvetően jezzahunnal és az előző két hsz-el is egyetértek egyszerre. Én úgy gondolom, aki egy játék hatására kezdi elveszteni az emberségét, az egy horrorfilm hatására is megteszi azt, igaz, ott nem neki kell kinyírni senkit.

A játékkal nem játszottam még és videókat sem néztem róla, kivéve azokat amiket mi lehoztunk. Nem szeretnék szadistának vagy betegnek látszani, de úgy gondolom, mindenki eldönti maga, megvesz-e egy ilyen játékot.

Hogy van-e létjogosultsága... Nos ez már egy másik kérdés, ugyebár mindenki magából indul ki, így a fejlesztőknek úgy tűnik, szüksége volt rá.

Ez csak egy kőkemény marketing fogás, vagy (játék)történelmet akarnak írni, arra nem jöttem még rá... De valami ilyesmi lehet a háttérben.

válasz erre

WillThaWheel

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Számból vetted ki a szót, Steve. Ennyi.

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Egyetértek az előttem szólókkal.
Ez a játék a szín tiszta gyűlölet. Nem fogom leírni ugyanazt amit előttem már tökéletesen leírtak és kifejtettek.
Nem tudok olyan játékot mondani amiben kötelező lenne ártatlan civilek megölése. Ez a játék az ami jó példa rá, de bár ne lenne.

válasz erre

Marduk

7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Egyetértek Steve-vel. A gáz azzal a játékkal az, hogy a cél az, hogy ártatlan embereket KELL megölnöd. A játékok, amiket felsoroltál (GTA, COD stb.) ott opcionális, hogy megölsz ártatlan járókelőket, és igazából a realisztikusság a cél ott, nem pedig az, hogy egy pszichopataként embereket ölj. Ja és nem azokban a játékokban nem a szadizmus a cél.

Az is más, hogy egyes játékokban küldetés, hogy bizonyos embereket tegyél el láb alól (pl. TES játékok), de ott sem szadista pszichopata módjára kell öldökölni.

Anders Behring Breivik-ről pedig annyit, hogy ha kicsit utánaolvasol a dolgoknak, akkor ő szélsőjobboldali nézetű volt (ami már alapból valamilyen szinten ketyó szerintem), ráadásul bolond volt az istenadta. Aki azt nyilatkozza, hogy utóljára Hitler idejében volt demokrácia, az először is nagyon bolond és nagyon nem tudja a történelmet.

Röviden tömören sok játékban, ahol öldökölni is lehet, ott nem feltétlenül az a cél, hogy minden ártatlant ölj meg, viszont a Hatred meg arról szól, hogy ölj meg egy csomó embert stadista módon. Szerintem a Hatred egy olyan játék, amely a színtiszta gyűlöletet sugározza magából.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja