Hanazuki:Full of Tresatures

2017. október 15.
28.4981
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Tudjátok, hogy én sok fandomban vagyok bennt, most az egyiket szeretném bemutatni:



Nos, ha azon gondolkodsz, hogy mi ez, mert tuti, hogy még nem hallottál róla, akkor olvass tovább! Tehát, eme bolgbejegyzést arra szentelem, hogy bemutassam egyik újdonsült értelmetlen érdeklődésem: A Hanazuki című internetes web széria, ami kifejezetten népszerűvé vált az utóbbi időben, különösen 4chan-en, ahol nagyon sok, és nagyon hosszú therad-ek követték a sorozatot. Nos, az Én Kicsi Pónim-hoz hasonlóan én is szkeptikusan álltam hozzá, mivel ez is egy újabb kislányos sorozat, és az sem keltett bennem jó előérzetet, hogy a ez egy YouTube-on futó sorozat, de amit az követett az........(Ha megakarod tudni, olvass tovább! ;))




A széria főszereplői:Hanazuki(jobbra) és Kiazuki

A történet:

A sorozat helyszíne egy fiktív galaxis, ami a "Lunaverzum" nevet viseli. Ebben az univerzumban különböző színes holdak léteznek, és ennek az egésznek az összetartója a "Little Dreamer"-nek nevezett repülő űrbaba, aki az egész univerzumot tartja egyben, és ő ad életet minden teremtménynek (nem abban az értelemben, mint amilyenre gondolsz most...). Ezeknek a holdaknak az "őrzői" az un. "Holdvirágok, akik egy kijelölt holdon élnek. Feladatuk, hogy gondoskodjanak ezekről a holdakról, és az azt benépesítő lényekről. és érzelemközpontú erejüket használva megvédjék azt egy rejtélyes, sötét erőtől, a "Big Bad"től. A holdakat úgy védik, hogy Little Dreamer egy "kincset" ad a holdvirágnak. Ezek a kincsek általában egy hétköznapi tárgyra hasonlító, fehér színű játék-szerűségek, amiket a holdvirág az érzelmeivel képes aktiválni, majd az adott érzelem színére színeződött tárgyat a földre dobja, és a helyén egy, az adott érzelem színén világító, és az adott érzelemhez passzoló arckifejezést vágó kincsfa jelenik meg. A sorozat főszereplője Hanazuki, a legújabb holdvirág, akinek életét és kalandjaid születése legelső pillanatától követi végig a sorozat. Hanazuki kezdetben megismerkedik érzelmeivel, a holdját benépesítő lényekkel a "Hemkákkal", de más egyéb és nem csak jó szándékú lények is élnek Hanazuki holdján, főként a hold sötét oldalán. Majd később megismer egy másik "bukott" holdvirággal Kiazukival, és "Sleepy Unicornnal", egy lusta unikornissal akinek egy igen sötét múltja van, amiről nem igazán szeret beszélni. A sorozat folyamán Hanazuki még két másik, hímnemű holdvirággal is megismerkedik (véletlenek következtében....): Az emós "Kiyoshival", és a tipikius Hawaii-i izomagy "Maroshival", akik mind összefognak hogy megállítsák a Big Bad-et.




A sorozat főgonosza a Big Bad éppen felemészt egy holdat.

Stílus:

Nos, ami miatt részben elnyerte a tetszésem a sorozat, az a stílusa, ugyanis ha az animáció nem lett volna ilyen érdekes és egyedi, akkor nem biztos, hogy végigszenvedtem volna az első 6 részt. A helyszínek (gyereksorozathoz híven) nagyon színesek, és Hanazuki holdjának fényes és sötét oldala mind más színvilággal rendelkezik. Előbbi leginkább pasztel színekben pompázik, utóbbi pedig neon színekben világít. A háttérelemek formája, valamint az univerzum vizuális kialakítása egyenesen a Steven Universe-t jutatta eszembe egy kis 80'-as évekbeli animés aláfestéssel:










Ezen kívül?

A 7.-ik résztől, Kiazuki megjelenésével ér véget az eredeti célközönséget megcélzó epizódikus random történetmesélés, és ezt a részt követően egy sötét háttérszálakkal megtámogatott, szerkezetes történet kezd el húzódni az évad utolsó részéig. Ezalatt megtudjuk, hogy Kiazuki valójában miért jött Hanazuki holdjára, Sleepy Unicorn valódi nevét, és azt, hogy miért lett lusta, és miért nem akarja használni a varázserejét, illetve, hogy Kiyoshi miért csak, a Big Bad ellen nem effektív, fekete kincsfákat tud növeszteni.. Ez a történetszál egyre nagyobb és terebélyesebb lesz a történet előrehaladtával, majd a utolsó részben igen korrektül záródik le minden.

Végül:

Tehát összegzésben annyit tudok mondani, hogy ez egy igen aranyos, és kifejezetten érdekes sorozat lett. A Hasbro és a Titmouse (ez a stúdió olyan sorozatokat ajándékozott a világnak, mint a "Venture Brothers" a "Metalocalypse" vagy a "SuperJail!") remek munkát végzett. Mivel ez egy elsősorban gyerekeknek szóló sorozat, ezért nagyon nagy komolyságot/mélységeket ne várjunk tőle, de egy MLP/SU szinthez mérve szerintem megállja a helyét, és megvan benne a potenciál, hogy egy igen nagy fandomot sorakoztasson fel maga mögé.

Az első rész (a többi ingyenesen elérhető a Hasbro YT csatornáján):

Nézd nagyban ezt a videót!



8 hozzászólás

Paint

7 éve, 21 napja

5t3v3nk3 írta:
https://www.youtube.com/watch?v=kSX5G43RBC8

Szerintem ezt csipáznád, Paint.
Aha, az nem semmi.... meglepett smiley

Amúgy ha valaki (rajtam kívül) még néz, vagy elkezdte nézni a Hanazukit, az itt nyugodtan bevallhatja egy kommentben. kacsintó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

Paint

7 éve, 23 napja

5t3v3nk3 írta:
Nem szokásom ok nélkül lehúzni semmit. Megnéztem egy részt, nekem nem jött be, de amúgy megvalósítás szempontjából nem rossz. Az is a baj hogy mostanában olyan animéket meg filmeket láttam egymás után, amik NAGYON magasra tették a lécet.
Hát igen, de mondjuk azt is írtam a blogban hogy túlzottan nagy elvárásokkal nem szabad elé ülni, és az első 6 rész unalmas, meg ugye nem mi vagyunk a célközönség....

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

Paint

7 éve, 23 napja

5t3v3nk3 írta:
Fuhh ez valami LSD trip..röhögő smiley De az animáció tényleg faja.
Az LSD trip részt egy Imdb felhasználó is írta. nyelvnyújtó smiley Amúgy arra számítottam a részedről, hogy keményen lehúzod, és "fa**ságnak" fogod nevezni.....

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

Paint

7 éve, 23 napja

petrovicsz írta:
Nem ismertem de ez ***** nagy poén! röhögő smiley Rá fogok kattanni! röhögő smiley
Örülök, hogy tetszik, de 7.-ik résztől még jobb lesz, és mire befejezed az évadot, tutira big fan leszel. Amúgy jövőre jön a 2.-ik évad!!! röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

7 éve, 23 napja

Nem ismertem de ez ***** nagy poén! röhögő smiley Rá fogok kattanni! röhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja