Hálózati megoldások egyszerűen - 1. rész

2014. július 23.
41.6311
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Nagy szeretettel hoztuk el nektek legújabb témánkat, melyről már most, az első néhány sorban ki merjük jelenteni, hogy több részből fog állni, így a mai általánosabb rész után a későbbiekben kicsit szokatlanabb megoldások várnak majd rátok. Címünk néhány éve még nagyon korlátolt tartalmat takart volna, manapság azonban a hálózati megoldások nagyon sok kisebb témakört is lefednek, ezáltal pedig számos termék tartozik ezekbe a körökbe.
Advertisement


Fő témánk természetesen az otthoni hálózat lesz, hiszen tisztában vagyunk a Game Channel olvasótáborának összetételével, valamint blogjaink célja is az, hogy a lehető legtöbb információval lássuk el az átlagfelhasználókat.

Hazánkban nagyon sok háztartásban van már internet, ezt a blogot is az internet segítségével tudjátok elolvasni, így ez tökéletes kiindulópont lesz. Az internetszolgáltatáshoz legtöbbször kapunk egy modemet, mely jó esetben néhány modern funkcióval is el van látva, rossz esetben pedig egy fapados megoldással kell beérnünk. Az erre beérkező szolgáltatást azonban sokszor csak egy gépen élvezhetjük, vagy pedig több méteres kábelt kell keresztülvezetni a szobákon annak érdekében, hogy más gépekhez is eljusson az internet.

Ahogy említettük, néhány modem beépített router-funkcióval is rendelkezik, de sokszor igaz az a mondás, hogy ne akarjunk többet vállalni annál, mint amit elbírunk. Ezzel arra céloznánk, hogy sok ilyen modem csak a belépőszintű routerek tudását hozza, ami manapság egyre gyakrabban bizonyul kevésnek. Erre a célra születtek meg a routerek, melyek a modemhez érkező internetet vezeték nélkül is képesek továbbítani különféle eszközeink felé, ráadásul számos védelmi megoldással is ügyelnek a biztonságunkra.

Hálózati megoldások egyszerűen - 1. rész - 2. kép

Kínálatunkban számos router található meg, mi pedig a mai napon egy újdonságra hívnánk fel a figyelmet, mely jó néhány extra funkciót hordoz magában. Ez nem lenne más, mint az ASUS RT-N18U High Power, mely ebben a hónapban érkezik meg a magyar boltok polcaira. A kialakítás már ismerős lehet korábbi ASUS routerek kapcsán, mi még nem igazán találkoztunk olyan felhasználóval, akinek nem tetszett volna a különleges mintázatú fekete borítás.

A három antenna természetesen lecsatolható, de rögzítve a lehető legjobb hatékonyságot érhetjük el velük. Az újdonság akár 600 Mbit/s sebességre is képes, ami bőségesen meghaladja az itthoni kapcsolatokat, erényét azonban más hétköznapi dolgokban is megmutatja. Ilyen például a két USB csatlakozó, melyek közül az egyik 3.0, ezeknek hála pedig temérdek funkcióval bővül a kis készülék. Megoszthatjuk például a nyomtatónk erőforrását, vagy akár a 3G/4G modemek kapcsolatát is. Mindemellett egy adattárolót rákötve saját felhőszolgáltatást készíthetünk.

Hálózati megoldások egyszerűen - 1. rész - 3. kép

Ezek azok a funkciók, melyek a mai modern routereket jellemzik, céljuk pedig egyértelműen a nagyobb kényelem biztosítása és a szolgáltatások számának bővítése. A minőségi megoldások manapság nagyjából 10 000 Ft körül kezdődnek, ám ezek még nem nyújtanak ilyen bőséges funkcionalitást, így nem képesek több eszközt is helyettesíteni. Az újdonságunk 19 990 Ft-os ajánlott áron debütál, ám nem szabad elfeledni, hogy hosszú távú megoldásról van szó, mely képes jóval drágább eszközöket is kiváltani, innen nézve pedig, egy igazán korrekt árazás várja a hazai felhasználókat.

Hamarosan újabb bejegyezéssel érkezünk a témakört illetően, addig is várjuk észrevételeiteket, valamint kíváncsiak lennénk arra, hogy a hálózati téma kapcsán mi az, amit szeretnétek ha mindenképpen érintenénk.
2 hozzászólás

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Ez se semmi ruter...

válasz erre

kpal

10 éve, 5 hónapja és 26 napja

Kell is a komolyabb ruter mert Digi durván megtolta mindenkinél sebességet kacsintó smiley menő smiley

Nagyon tetszenek az Asus esztétikai megoldásai . mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja