GTA V Doomsday Heist

2017. december 20.
29.1561
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
totyak profilja, adatai
totyak
Elég régóta rontom már a levegőt itt az oldalon, így aki szintén visszatérő olvasó, az már biztos tudja, hogy élek-halok a GTA sorozatért. Nemrég jött egy újabb frissítés az ötödik epizódhoz, azt szeretném kicsit kivesézni a későbbiekben.
Advertisement


Aki játszik a játékkal, olvassa itt, vagy máshol (nem, máshol nem :D) a híreket, az tudhatja, hogy a GTA V-höz időről-időre jönnek újabb frissítések, sajnos ezek azonban csak az Online részt érintik. Lehet ezen háborogni, vagy bele lehet törődni, de a tény az, hogy ezek mind ingyen jönnek, tehát elvileg egy szavunk nem lehetne. Az más kérdés, hogy nagyon sokan végre egy Single DLC-t várunk, ami valószínűleg sosem fog megérkezni az Online népszerűsége miatt. Nyilván a Rockstar Games is észlelte, hogy nagyon pörög a multi, rá is gyúrtak rendesen és viszonylag rövid közökkel hoznak nekünk valami frissítést.

Ám ezekkel nekem is és még sok más játékosnak is van egy apró, pici problémánk: rettentő unalmasak. Vázolom a helyzetet, hogy miképpen is néztek ki eddig a frissítések. Nagyon sok pénzért vegyél egy épületet, legyen az droglabor, föld alatti bunker, repülőgép hangár, motoros klubház, meg még fene tudja mi. Ha ez megvan, szintén sok pénzért ízlésesen berendezheted, bár ez nem kötelező. Ezután kezd el az adott épülethez tartozó küldetéseket.

És mi itt a baj? Elmondom. Minden egyes ilyen küldetés halál unalmas, egyfolytában ugyanaz kell csinálni, totál ugyanarra a sémára épül. Vagy autókat kell lopni és aztán eladni, vagy különféle termékeket kell lopni és aztán eladni, vagy megölni valakit, nincs változatosság. A hiba ebben az, hogy minden frissítés drága, de a pénz meg mindenkinek kell az újabb frissítés megvásárlásához, így mindenki beletörődik, hogy csak az egyhangú küldetéseket tolja egymás után, amik ráadásul nem is fizetnek túl jól. Mindez pusztán az ingame pénz farmolása felé viszi el a játékot, ami sokunk számára unalmassá tette az egészet.

Talán ezt felismerve, vagy egyéb gyenge ötlet híján, pár napja a Rockstar bedobta a közösbe a Doomsday Heist nevű szösszenetet, ami végre nem a folyamatos, monoton küldetésekről és a pénzhajhászásról szól, hanem egy kis színt visz a játékba egy új és igen összetett rablás formájában.

Persze itt sem fenékig tejföl minden, ugyanis kezdéshez már nem elég, ha a lakásunkban bemegyünk a küldetéses szobába, mert ott csak a régiek érhetőek el. Ehhez az újhoz venni kell ismét egy nem túl olcsó föld alatti létesítményt. Ismerős? Nem csodálom.

Először nagyon örültem a dolognak, be is szívott jó pár órára a játék. Már kb. a 2/3-nál vagyok az egésznek és mostanra elértem arra a pontra, hogy úgy érzem ezt is túltolta a Rockstar. Ahhoz, hogy az első Final küldetést elérjek (ez durván a teljes rablás harmada és ez az, ami gyakorlatilag fizet is teljesítéskor), teljesíteni kell 3db előkészítő küldetést. Ezek amolyan bemelegítő feladatok. Menj ide, lopd el ezt, öld meg azt típusúak. Persze mindig a térkép legtávolabbi pontjára navigál a játék, hogy úgy tűnjön, hosszú a játékidő.

Ha ezek megvannak, jön három Setup küldetést. Ezeket sajnos már nem lehet egymagunk megoldani, mindenképpen kell legalább egy másik játékos. Ezek kicsit nehezebb feladatok, van, ami kifejezetten nehéz lett, talán nehezebb, mint a Final. Végül pedig nyilván elérünk a Final küldetésig és akkor letudtuk a Heist 1/3-át. A későbbiekben pedig egyre több előkészület és Setup lesz, időhúzásnak.

Mivel imádom a játékot, meg amúgy is maximalista vagyok ilyen téren, természetesen küzdök a cuccal, de már várom a frissítés végét, hogy aztán egy darabig ne nyúljak hozzá. Megjegyzem, a régebbi Heistoknál ugyanez az érzés volt a vége felé és ez most újra előjött.

A frissítéssel érkezett néhány új Achievement/Trófea, amik abszolválása nálam szintén kötelező (lenne). Rockstarék olyannyira elborultak, hogy az egyik achi, név szerint a Masterminds, élettel nem összeegyeztethető, szinte teljesíthetetlen. Az lenne a feladat, hogy minden Setupot és minden Finalt Hard fokozaton, életvesztés nélkül kellene végigvinni, ugyanazzal a csapattal. Ugyanazzal a csapattal, mikor egy küldetés erejéig nem találok egy embert, aki ne rontana.

És ezt nem elég egyszer véghezvinni, mert állítólag egyszer meg kell csinálnia egy 2 emberes csapatnak, majd egy 3 emberesnek, végül egy 4 emberesnek, tehát ez összesen 45 küldetést jelentene (ha mindent jól számoltam), amiben nem egy volt, ahol még Normal fokozaton is szenvedtem. Sok mindenki persze nem tudja megerősíteni, hogy valóban ez mind kell-e az achi megszerzéséhez, mert elvileg eddig a világon 2 ember hozta össze, PS4-en. Ugrott a 100%-os achi statom.

Végül, ha már korábban a pénzhajhászás szóba került. A korábban megvásárolt épületeket, meg egyéb vackokat vagy nem lehet később eladni, vagy csak nagyon nyomott áron, tehát mindenképpen bukik rakta az ember. Ha az épületbe valami extrát pakolsz, pl. nem alap festést, berendezést, stb. annak az árát nem adja vissza a rendszer. Itt az új frissítésben pl. van egy achi, aminek az a lényege, hogy lőj ki egy másik játékost az ún. Orbital Cannon nevű fegyverrel. Ez valami űrbéli ágyú lehet videók alapján. Na, ez a szépség 900 ezer dollár és egyetlen lövés belőle még plusz fél millió. Jó drága achi, nem?

Látom egyébként, hogy mire megy ki minden egyes frissítés. Arra akarják rávenni az embereket, hogy vegyenek valós pénzért játékbeli pénzt, Shark Cardot. Kvázi mikrotranzakció az egész, amivel nyilván a fizetős játékos előnyt szerez. Ahogy látom, illetve olvasom a hírekben, valószínűleg ebbéli törekvésük be is jött, mert óriási pénzeket kaszálnak és még mindig rengeteg játékos szaladgál Los Santos utcáin. Úgy érzem nem jó irányba ment el a játék. Egy történetet kibővítő Single DLC-nek sokan jobban örülnének. És mi lesz így a GTA next-tel?
10 hozzászólás

totyak

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

RyutheStaR írta:
A régi heistoknál lehet újraindítani csak az utolsó legjobban tejelő heistot. Ellenben itt az új Doomsdayesnél sajnos az egészet elölről kell kezdeni. :/
Egyébként pénzügyileg sem éri meg, jobban jársz, ha a régiekből farmolod az utolsó bankrablást.(szerintem)
Á, szóval nem én rontottam el valamit, hanem mindenkinek újraindul az elejétől. Ez legalább megnyugtató. Köszönöm az infót.

válasz erre

RyutheStaR

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

totyak írta:
Annak a trófeának neki sem megyek. Fáj a szívem, hogy az, meg az Elitist nem lesz meg, de lehetetlen küldetésnek tűnnek. Pc-n játszom, nincsen 3 másik ismerősöm, akikkel össze lehetne állni és akikben megbíznék annyira, hogy fél óra után nem hagynak ott. Ráadásul nem vagyok mazochista, hogy 45 küldetést végigtoljak hard fokozaton. Valahol a felénél biztosan buknánk és ugrana több napi munka. Sajnos neten azt az infót találtam, hogy nem elég, ha ketten megcsináljuk, utána meg kell hárman és négyen is, úgy adja a trófeát.

Az Elitist trófea talán teljesíthető lenne, de ott meg szűk idő korlátok vannak, az sem nekem való.

Egyébként végigértem a teljes rabláson, szép volt, de egy időre elég is. Viszont azt vettem észre, nem tudom, hogy csak én bénáztam el valamit, vagy ennek így kell lennie, hogy miután végeztem és visszamentem a bunkerembe, gyakorlatilag az elejétől kellene kezdenem az egészet, mint ha most állnék neki elsőre. Magyarán ki kell perkálnom az Act I-II-III kezdéséhez szükséges pénzeket és utána nekiállni a prepeknek, setupoknak és finaloknak. Én azt hittem, hogy ha végzek a teljes heisttal, utána bármelyik küldetést szabadon újrajátszhatom. Aki esetleg szintén végigért, kérem írja már meg, hogy neki is így volt-e! Nem emlékszem, hogy a korábbi rablásoknál hogy működött. (Mondjuk logikusan lehet, hogy ez a normális, mert különben mindenki csak a finalokat csinálná újra és újra a sok pénzért.)
A régi heistoknál lehet újraindítani csak az utolsó legjobban tejelő heistot. Ellenben itt az új Doomsdayesnél sajnos az egészet elölről kell kezdeni. :/
Egyébként pénzügyileg sem éri meg, jobban jársz, ha a régiekből farmolod az utolsó bankrablást.(szerintem)

válasz erre

totyak

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

RyutheStaR írta:
Teljesen jól fogalmaztad meg a helyzetet, sajnos siralmas. Az online teljesen csak a pénzfarmolásról szól, de tényleg, rohadt időigényes akár 1 milliót is összekaparni.
Ami a Criminal Mastermind-ot illeti Totyak, szerintem próbáld ismerősökkel. Az előző heistoknál én megcsináltam 3 ismerőssel. Itt viszont elég összesen 2 ember is, mivel már 2 emberrel is indíthatod az új heistokat. mosolygó smiley
Annak a trófeának neki sem megyek. Fáj a szívem, hogy az, meg az Elitist nem lesz meg, de lehetetlen küldetésnek tűnnek. Pc-n játszom, nincsen 3 másik ismerősöm, akikkel össze lehetne állni és akikben megbíznék annyira, hogy fél óra után nem hagynak ott. Ráadásul nem vagyok mazochista, hogy 45 küldetést végigtoljak hard fokozaton. Valahol a felénél biztosan buknánk és ugrana több napi munka. Sajnos neten azt az infót találtam, hogy nem elég, ha ketten megcsináljuk, utána meg kell hárman és négyen is, úgy adja a trófeát.

Az Elitist trófea talán teljesíthető lenne, de ott meg szűk idő korlátok vannak, az sem nekem való.

Egyébként végigértem a teljes rabláson, szép volt, de egy időre elég is. Viszont azt vettem észre, nem tudom, hogy csak én bénáztam el valamit, vagy ennek így kell lennie, hogy miután végeztem és visszamentem a bunkerembe, gyakorlatilag az elejétől kellene kezdenem az egészet, mint ha most állnék neki elsőre. Magyarán ki kell perkálnom az Act I-II-III kezdéséhez szükséges pénzeket és utána nekiállni a prepeknek, setupoknak és finaloknak. Én azt hittem, hogy ha végzek a teljes heisttal, utána bármelyik küldetést szabadon újrajátszhatom. Aki esetleg szintén végigért, kérem írja már meg, hogy neki is így volt-e! Nem emlékszem, hogy a korábbi rablásoknál hogy működött. (Mondjuk logikusan lehet, hogy ez a normális, mert különben mindenki csak a finalokat csinálná újra és újra a sok pénzért.)

válasz erre

RyutheStaR

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Teljesen jól fogalmaztad meg a helyzetet, sajnos siralmas. Az online teljesen csak a pénzfarmolásról szól, de tényleg, rohadt időigényes akár 1 milliót is összekaparni.
Ami a Criminal Mastermind-ot illeti Totyak, szerintem próbáld ismerősökkel. Az előző heistoknál én megcsináltam 3 ismerőssel. Itt viszont elég összesen 2 ember is, mivel már 2 emberrel is indíthatod az új heistokat. mosolygó smiley

válasz erre

zender

6 éve, 9 hónapja és 7 napja

Nagyon lehúzós lett sajnos, de ez várható volt. Kellett a folyamatos pénztermelő nekik. Remélhetőleg nem lesz miatta hanyagolva a rendes játék.

válasz erre

VaPe

6 éve, 9 hónapja és 8 napja

Jól összefoglaltad a videojátékok siralmas helyzetét. szomorú smiley Sajnos mindegyikre ez jellemző, semmi érzés nincs már bennük, semmi fejlesztői öröm hogy készít valamit amivel milliók játszanak majd.

Pénztermelő az összes. szomorú smiley

válasz erre

Vidoros

6 éve, 9 hónapja és 11 napja

Teljesen megértem a felháborodásodat. Nekem az a csalódás hogy ők is ilyen mélyen beálltak ebbe a sorba. Lehúzás megy mindenhol, rohadt unalmas már.

válasz erre

totyak

6 éve, 9 hónapja és 11 napja

5t3v3nk3 írta:
Hát kollega a GTA Online csak a pénzlehúzásról szól. Pofátlanul nagy a rés a missziókkal megszerezhető pénz és egy nem is olyan komoly gép ára között. Egyértelműen a vegyél egy kis megalodon cardot ha ki akarod próbálni ezt az új autót, vagy csináld meg 100x ugyan azt az unalmas ****t, vagy esetleg.. vehetsz megalodon cardot. De ha nem akarsz megalodon cardot venni és mégis kéne egy normálisabb verda. vegyél megalodon cardot...
Én ezért is hagytam a ******* az egészet már jó egy évvel ezelőtt.

Jah meg még egy tipp a végére.
Vegyél megalodon cardot.
Nincs az az Isten, hogy a játék árán kívül én még valamiért fizessek. Akkor kimaradnak frissítések, nem próbálom ki őket.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 9 hónapja és 11 napja

Az utolsó mondat nagyon jó kérdés. Szomorú amit írsz, bár én nem játszom vele, de ez így rosszabbnak tűnik, mint a többi mikrotranzakciós játék. Pedig az azért kemény.

Van egy olyan érzésem hogy még jobban fogják erőltetni ezt az online dolgot és a VI már egy sokkal gyengébb játék lesz mint az elődei. Pedig ebben a szériában részről részre lehetett bízni. szomorú smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 9 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljaManiac profiljamarco profilja