Grow Home teszt

2015. február 11.
25.7101
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
totyak profilja, adatai
totyak
A napokban jelent meg az Ubisoft legújabb indie projektje, a Grow Home című kis robotos játék, amit én a bejelentése óta igencsak vártam. Természetesen amint megjelent és időm engedte, gyorsan a kezeim közé kaparintottam, hogy jól kipróbálhassam.


Már előre elmondom, nagyon jó tapasztalataim voltak a játékkal és kifejezetten jól szórakoztam vele abban a pár órában, míg a végére értem. Igen, sajnos annyi üröm vegyül az örömbe, hogy a játék alapja igazán rövid, ügyesebbek akár egy nap alatt a végére érhetnek. Akik azonban a gyűjtögetésben lelik örömüket, azoknak kitolódhat jócskán a játékidő. A teljes játék cirka 600Mb és Steam-en mindössze 8 dollár, tehát igazán megéri beruházni rá.

Történetünk azzal kezdődik, hogy egy BUD nevű csetlő-botló robot érkezik valahonnan az égből egy szigetre, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy valamit felkutasson ott. Ahogy elindulunk, hamarosan sziklák állják utunkat, amit BUD persze könnyedén megmászik, ha mi elég ügyesen bánunk az egérrel, vagy a kontrollerrel. BUD karjai ugyanis teljesen külön mozogna, jobb karját a jobb egérgomb, balt pedig értelemszerűen a bal irányítja. Eleinte kissé talán nehézkes így a közlekedés, de könnyen meg lehet szokni.

Grow Home teszt - 2. kép

Hamarosan rálelünk érkezésünk céljára, egy hatalmas futónövényre, amit talán az égig érő paszuly ihletett. Ez a paszuly csak akkor hajlandó növekedni, ha táplálékot kap, ezt a táplálékot pedig az égben lebegő, zölden izzó szigetekből tudja kinyerni. BUD-dal az a dolgunk, hogy a növény hajtásait megmászva úgy irányítsuk azokat, hogy éppen a lebegő szigetekre csatlakozzanak. Könnyűnek hangzik, de az hajtások nagyon makacs módon növekednek, nem akarják a mi iránymutatásunkat tartani.

A térképről már a játék elején leolvasható, hogy 2000m magasságig kell így megnöveszteni a paszulyt. Első körben csak pár közeli szigetre kell csatlakozni, hogy növekedjen, később egyre több és távolabbi táplálékforrást kell elérnünk, ami bizony már nem is olyan könnyű feladat. Főleg annak tükrében nem az, hogy a nagy magasságból a két ballábas kis robot sűrűn a mélybe zuhan.

Grow Home teszt - 3. kép

Hogy ne legyen annyira frusztráló a játék és ne abból álljon az egész, hogy egyfolytában mászunk, a fejlesztők jó érzékkel leraktak pár teleport gépet a pálya bizonyos pontjain. Amelyiket már egyszer elértük és aktiváltuk, ahhoz később bármikor teleportálhatunk egy másik termináltól, így könnyebben és gyorsabban tudjuk folytatni a kalandot egy esetleges zuhanás után.

Hogy még izgalmasabb legyen a játék, lehetőségünk van némi gyűjtögetésre, felfedezésre is a szigeteken. Itt-ott kristályok vannak elrejtve a pályán, némelyik egészen lehetetlen helyen, amiket felszedve BUD különleges rakétát kap a hátára. Először csak keveset tud repülni vele, aztán ahogy egyre több kristályunk lesz, a rakéta is egyre többet tud. A 100% elérésével például korlátlan rakétakapacitást kapunk. Érdemes tehát rászánni az időt, mert engem is nem egyszer húzott ki a csávából.

Grow Home teszt - 4. kép

Másik gyűjthető dolog a virágok és a levelek. Egy bizonyos fehér szirmú virágot BUD ejtőernyőként tud használni, így ha lezuhanunk, a robot nem töri össze magát, hanem szépen lebegve földet ér. Az óriás levél sikló repülőként szolgál, BUD ezzel nagyobb távolságokat tud áthidalni repülve, ha a szélirány is megfelelő.

A játék legvégét nem spoilerezem el, de annyit elárulok, hogy a végjáték után további gyűjtögetésre is lehetőséget ad a program, ha szeretnénk. Azonban, ha ezt is teljesítjük, a játék valóban véget ér, bár a pálya továbbra is bejárható marad. Emellett BUD egy speciális ninja kosztümöt is kap, amivel dupla akkorát tud ugrani, mint előtte.

A játékidő rövidségén kívül semmi negatívumot nem tudtam találni, kifejezetten jó időtöltés valami komolyabb játék előtt, után, vagy közben. Bárkinek jó szívvel ajánlom kortól és ügyességtől függetlenül.
4 hozzászólás

wegh

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Na féligmeddig végeztem a játékkal. Tényleg nagyon jó! Még pár órát biztos el leszek vele majd, míg összegyűjtöm az összes kristályt. Mindenkinek csak ajánlani tudom én is, szerintem az egyik legjobb Ubi játék mostanában

válasz erre

totyak

5 éve, 5 hónapja és 17 napja

wegh írta:
Szerintem ezt nekem találták ki! Köszi a tesztet, mindenképpen megveszem!
Nincs mit. Szerintem nagyon megéri az árát.

válasz erre

wegh

5 éve, 5 hónapja és 18 napja

Szerintem ezt nekem találták ki! Köszi a tesztet, mindenképpen megveszem!

válasz erre

zender

5 éve, 5 hónapja és 18 napja

Köszönjük a tesztet!

Nekem is kell majd de várok vele kicsit, most kifogytam.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profiljaGargameth profilja