Gothic 2: NotR Segítség harcosoknak

2013. március 09.
43.1901
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Marduk profilja, adatai
Marduk
Ha volt a mágusokról szó, akkor legyen a harcosokról is. Az ötletet Shade adta, amit szeretnék neki először is megköszönni.


Harcost kiépíteni viszonylag egyszerűbb, viszont el kell dönteni, hogy melyik fegyvernemet vagy fegyvernemeket részesíted előnyben.

Közelharci:
Egykezes: Gyorsak valamint kevesebb dolgot igényelnek használatukhoz, azonban rövidek és a kétkezesekhez képest kevesebbet sebeznek.

Kétkezes: Mindegyik kétkezes fegyver rengeteg erőt igényel, viszont közelharciak közül ezek sebeznek a legtöbbet. Hosszabbak, de lassabbak, mint az egykezesek.

Távolsági:
Íj: Gyorsak, viszont rengeteg ügyességet igényelnek használatukhoz.

Számszeríj: Lassabbak, és erőt igényelnek, viszonylag abból is keveset. A sebzésük nagyobb, mint az íjaké.

Legfeljebb 2 fegyvernemet érdemes használni. Ez leginkább a játékostól függ, hogy melyikeket, de elég az is, hogy ha egy fegyvernemet használsz, azonban ez leginkább a közelharci fegyverekkel lehetséges.

Íjász kialakításához sokféle megoldás is létezik:
A.
A legtriviálisabb, amikor csak az ügyességre megy a játékos. A Mesterkard már használható, ha az ügyességed már 60, viszont ilyenkor még csak a középszintű íjakat tudod használni. Az íjakat viszonylag könnyebb beszerezni, mint a számszeríjakat.
B.
A NotR lehetőset ad arra, hogy csak az erőt fejlesztve is tudj számszeríjakat használni. A játék korai szakaszában már tudsz egy olyan számszeríjat szerezni, amely 60 erőt igényel, de 90-et sebez. Ez a számszeríj a piramisokhoz vezető úton található meg a hídtól balra lévő csontváznál. Mivel ilyenkor csak az erőt fejleszted, lehetőséged van rá, hogy egykezes és kétkezes fegyvereket is tudj használni, viszont ezek közül csak egyet érdemes. Akárhogy is nézve, a számszeríjak erőt igényelnek, de ügyességet ahhoz, hogy többet tudjanak sebezni, mint amennyit eredetileg.
C.
Ennél a verziónál az ügyességet és az erőt egyszerre kell fejleszteni. Az erőt a számszeríjak miatt, az ügyességet némely egykezes fegyverek miatt (Kard, Vívótőr, Mesterkard). Ez lehetőséget ad arra, hogy jó fegyvereket a játék korai szakaszában is tudj használni. Az ügyességet elég 60-ig felfejleszteni, később az erő lehet a domináns, és akkor tudsz jobb egykezes kardokat is használni, valamint számszeríjakat. Mivel az ügyességet is fejlesztetted, ezért a számszeríjak többet sebeznek, mint amennyit eredetileg sebeznek.

Egyéb dolgok, amiket érdemes kitanulni:

Alkímia: Ha Constantinohoz szegődtél el, akkor ő meg tudja tanítani neked az erő (20TP) és az ügyesség (20TP) főzeteket. Ha nem hozzá szegődtél el, akkor Sekob tanyája mögött él egy barlangban egy kuruzsló, Sagitta. Egy szimpla küldetésért meg tud tanítani ezekre a receptekre. Azonban ezek közül, csak egyet érdemes kitanulni.
Megjegyzés: A Mágusos blogomból lehagytam Sagittát, ezért elnézését kérem az olvasóktól.

Az Építők nyelve: Mint a mágusnál, érdemes ezeket megtanulni, mert rengeteg tanulási pontot takaríthatsz meg vele. 30 tanulási pontot igényel összesen (5TP + 10TP + 15TP = 30 TP).

Beliar Karma
A fegyvert érdemes megtartani. Csak közelharci lehet, viszont lehet egykezes is, és kétkezes is. Ez attól függ, hogy melyik a fejlettebb. A fegyver sebzése nem a legnagyobb, viszont a játékossal fejlődik, de az alap sebzése nem a legmagasabb. Használata ettől függetlenül javasolt, ugyanis nincsenek alapkövetelményei használatához (erő, ügyesség), valamint egy különleges mágikus csapást is tud néha mérni a célpontra, aminek a sebzése elég nagy ahhoz, hogy 3 ilyen csapással meg tudjon ölni egy orkot. Beliar oltároknál fejleszthető, viszont ehhez áldozni kell az életerődből, ami permanensen elveszik.

Fegyverek, amelyek megtalálhatók a világban:
Megjegyzés: Az első két térkép a NotR nélküli Gothic 2-ben található fegyvereket mutatja. A helyzetük ugyanaz, de pár statisztikai adat nem fog megegyezni a kiegészítős verzióval.
10 hozzászólás

marcisnq

6 éve, 11 hónapja és 4 napja

bresser írta:
kinél lehet fejleszteni az erő, ügyesség, stb... pontokat?
Ezeket a beszélgetéseknél általában elmondják más NPC-k, de ha nem, akkor is könnyen megtalálod, akit keresel, csak meg kell szólítani, és elmondja, hogy mi az amit meg tud tanítani stb

válasz erre

marcisnq

6 éve, 11 hónapja és 4 napja

Én kipergettem minden kaszttal Jó kis cikk

válasz erre

bresser

6 éve, 11 hónapja és 15 napja

kinél lehet fejleszteni az erő, ügyesség, stb... pontokat?

válasz erre

Marduk

7 éve, 8 hónapja és 11 napja

Vendég írta:
Mindennel végigjátszottad vvagy csak a harcossal?
Harcossal kevesebbszer vittem végig a játékot. Én inkább a mágust szeretem benne.

válasz erre

Vendég

7 éve, 8 hónapja és 11 napja

Mindennel végigjátszottad vvagy csak a harcossal?

válasz erre

Vendég

7 éve, 8 hónapja és 11 napja

Szuper blog gratulálok!

válasz erre

Vendég

7 éve, 8 hónapja és 11 napja

Klassz bejegyzés jól összeszedted!

válasz erre

Vendég

7 éve, 8 hónapja és 12 napja

Régen játszottam vele már nem is nagyon emlékszem rá... Nagyon jók a leírásaid am.

válasz erre

Vendég

7 éve, 8 hónapja és 12 napja

Fel kéne tennem újra ezt a gammát. ***** jó!

válasz erre

Marduk

7 éve, 8 hónapja és 12 napja

Hát a fegyveres térképeknél a elsőnél véletlenül a kőtáblásat tettem be. Itt van: http://www.worldofgothic.com/images/g2karten/newworld_weapons.jpg

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profilja5t3v3nk3 profiljaWickedSick profiljatotyak profiljaiPet profiljaSándorkolbász profilja