Gothic 1 - Táborokról

2014. július 18.
41.0611
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Marduk profilja, adatai
Marduk
Kissé fura, hogy egy manapság már alig ismert, sokak szerint "őskövület" játékhoz írok leírásokat, de én szeretem ezt csinálni. :D


A játékban 3 tábor van, amelyek közül valamelyikhez csatlakoznia kell a játékosnak, azonban a tábor, amelyhez csatlakoztál eléggé meg tudja határozni a játék későbbi menetetét.

Régi tábor
A Régi tábor a hazája az ércbáróknak, a tűzmágusoknak, és persze az egyéb embereknek, mint az őrök, árnyak és a bányászok. Rengeteg opciót kínál fel ez a tábor, ha ehhez csatlakozol. Mivel ez a leggazdagabb a 3 közül, ezért könnyen ki tudod fosztani a ládákat anélkül, hogy az őrök rád szólnának. Ha nagyon ügyes vagy, akkor akár meg tudod szerezni a játék kettő nagyon erős fegyverét, Scar kardját (egykezes, 70 erő szükséges hozzá, 80-at sebez) és a Háború Számszeríját (számszeríj, 55 ügyesség szükséges hozzá, 100-at sebez). Ehhez persze le kell tudnod győzni Scart, az egyik ércbárót, aki eléggé erős, tehát varázslatokra lesz szükséged. A Régi Táborban tanulhatsz leghamarabb számszeríjhasználatot. Kétség sem fér hozzá, hogy a számszeríjak a legjobbak ebben a játékban. Mágiát is viszonylag hamar tudsz tanulni, és ha ide csatlakozol, akkor varázslás terén nagyon nagy sikereket tudsz elérni. Egyetlen hátulütője az egész Régi Tábornak, hogy nagyon gyengék az itt megszerezhető páncélok.

Új tábor
Az Új tábor a hazája a zsoldosoknak, a vízmágusoknak és a tolvajoknak. A Régi táborhoz hasonló, azonban nagyon kevés haszonnal jár, ha ide csatlakozol. Nem kapsz belépést a Régi tábor kastélyába, tehát esélyed sincs a kastélyt kifosztani, hacsak meg nem tudod ölni az őröket és a bárókat. Az Új táborban tanulhatsz legkésőbb mágiát, viszont ettől függetlenül még ki lehet maxolni. A Régi táborral ellentétben itt tanulhatsz kétkezes fegyverhasználatot viszonylag korán. Azonban jó kétkezes fegyvert elég nehéz beszerezni. Lee fejszéje a játék egyik legerősebb fegyvere, viszont ehhez meg kell verned Leet, aki elég kemény ellenfél.

Mocsári tábor
A Mocsári tábor egy szekta egy új "istenségnek", az Alvónak. Itt élnek a tanoncok, a templomosok és a guruk. A Mocsári tábor tipikusan azoknak a játékosoknak ajánlott, akik csatamágus beállítottságot kedvelik. Itt lehet legkorábban varázslást tanulni, de a későbbiekben nem tudod magasabb szinten tanulni, ezért az olyan varázslatok, mint a Jéghullám és a Tűzeső elérhetetlenek maradnak, persze csak rúna formában. Ebben a táborban tanulhatsz leghamarabb kétkezes fegyverhasználatot. A templomosok jártasak a mágiában és a közelharcban, amely eléggé erős ellenfelekké teszi őket. Személy szerint én nem szívlelem ezt a tábort, mert én mindig arra hajtok, hogy színtiszta mágusként tudjak játszani. :P A többi táborhoz képest ez a legszegényebb, de egy küldetés során belépést nyersz a Régi tábor kastélyába, azonban a cuccokat csak úgy tudod elszedni, ha az őrök nem vesznek észre.

Még tervezek egy blogot írni a Gothic 1-ről, azonban a mostanit itt befejezném. Nem írtam bele mindent, mert nem akarok minden poént lelőni, csak egy általános leírást szerettem volna adni a táborokról. :)
5 hozzászólás

Marduk

6 éve, 7 hónapja és 4 napja

A Régi táborhoz, mert szeretek színtiszta mágusként játszani, és ehhez a Régi Tábor a legjobb

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 7 hónapja és 4 napja

Te melyikhez szoktál csatlakozni amúgy?

válasz erre

Mordorer

6 éve, 7 hónapja és 4 napja

Sosem játszottam vele, nem is tudtam hogy ilyen érdekes világa van! Én azt hittem csak menni kell és kardozni!

válasz erre

Azer11

6 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nekem örök kedvenc marad a gothic 2, bár az egy is jó, csak én a kettővel kezdtem anno Nem is volt benne jobb mint kimenni a hajó elé a partra, cheatelni magadnak 1 xp híján egy szintet (mert másképp nem adta meg), beidézni egy trollt és lenyesni

válasz erre

petrovicsz

6 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nagyon jó kis game volt, szerettem!

Jó a blogod!

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaTotosama profiljagery1113 profilja