Gore és Porn

2013. november 03.
41.4811
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
kishege2003 profilja, adatai
kishege2003
Azokhoz a játékosokhoz szolok akik nem ma kezdték a gamer életet a jó öreg Doom on nevelkedett elvetemült gamerekhez kik imádnak játszani.


Baráti társasággal beszélgettünk közösen játék közbe és tökre ki voltunk nyúlva hogy mind egyre gondolunk és úgy érezzük hihetetlen nagy hiánya a játékiparnak ezen részei mivel egy alapból +18 as játékban cenzúra van a nudista jeleneteknél és csak is egy ellenpéldát tudok mondani az a Postal ahol a teljesen elmebeteg dolgokat tehetsz meg mint gore szabadon engedve hülyeségeidet. Ezzel nem azt akarom mondani hogy minden játék szóljon a sexröl és az erőszakról hanem a lehetőséget veszik el tőlünk nagy mértékben. Illúziórombolónak és nagyon szabályok közé, keretek közé nyomva ezáltal a játékost.

A most kijött GTA 5 kezdi súrolni az alsó határát annak hogy ezt át kéne törni.

Pár példa azokra a játékelemekre amik nagyban pozitív élmény volt mindannyiunk számára:

CoD MW2: Terrorista pályánál ahol természetesen kihagyhatod a pályát ha nem bírja az idegrendszered ,de megadták azt a lehetőséget szűkösen azért amire titkon mindenki vágyik az a totális káosz és anarchia egy játékban amit ö okozhat.

FarCry 3: az endig Cutscene: Boobies YES! de sajnáltuk hogy csak cutscene...

Fable2: Bárkivel való házasság és együtt lét, kurvázás sokat nevettünk ezeken.

Amit hiányoltunk pl:

Saints Row teljes mértékben a cenzúra eltörlését hát ha már egész játék egy őrültség és a 3. részben egy egész kurva barlangot hatalmas dildoval kergetőzve kell végignyomni meztelen kurvák és stricik között betépve mint a szemét akkor sztem már édes mindegy a cenzúra így annyira belefosott a hangulatba ezzel...

Fable 2: Csak ágyban lehet közösülni és ha gonosz vagy akkor miért ne lehetne Rape el ni mindenkit megölsz felgyújtasz levillámozol lelövöd már ég a testem a gonoszságtól de ágyban kell "Szeretkezni".Hát lol nem? xDD

Több játékban egyszerre hogy a játékokból a Gore kivan hagyva mert csak lekéseled és össze esik lelövöd és kész de a régi játékokban ahol még a földön bele lőve 6 darabra szakadt és haverokkal barbárosodtunk ezeken még. Mert jó vannak olyan játékok mint a Splatterhouse vagy a God of War ahol van vér dögivel de vagy monotonná válik egy picit a játék mert hack and slash vagy csak azért mert nem te csinálod konkrétan hanem egy beépített cutscene be kell pár gombot megnyomni ...

(Azt értjük persze hogy a gyerekek miatt a habzószájú nem törődöm anyukák akik ahelyett hogy a gyerekükkel foglalkoznának kampányokat szerveznek a játékcégek ellen ezzel tisztában vagyunk de egy +18 as játékot ne játszon gyerek ha meg megveszi a gyerekének ne lepődjön meg ha meg titokban játszik vele az is szülői problémák hogy mit csinál a gyermeke a háta mögött. DE HA LENNE EGY OLYAN OPCIO HOGY BEÁLLÍTOM HOGY ÉN KÁROMKODÁST DROGHASZNÁLATOT MEZTELENSÉGET ERŐSZAKOT VÉRT ÉS MINDEN AMI MOCSOK AMI AZ EMBERISÉGHEZ TARTOZIK ÁT AKAROM ÉLNI ÉN DÖNTHESSEM EL MINT FELNŐTT HOGY AKAROM VAGY SEM. NEM??)

Ti hogy gondoljátok srácok?

Nektek meik játékból mi hiányzott ilyen téren?

Ha tudtok ilyen játékokat osszátok meg velem/velünk. :)

Kíváncsi vagyok a véleményetekre nagyon ;)
8 hozzászólás

Couretto

5 éve, 9 hónapja és 8 napja

wat

válasz erre

WillThaWheel

6 éve, 11 napja

Semmi értelme nincs ilyeneknek a játékokban, szerintem épp elég annyi amennyi van, cenzúrázva. Ha ezt akarod nézni, írd csak be a gugliba, és hajrá...

válasz erre

Lac

6 éve, 11 napja

Az erőszakkal nincs bajom, egészen addig, amíg az díszítőelemként szolgál, nem pedig eszközként. Tökéletes példa a felesleges cenzúrára a Prince of Persia: The Two Thrones amerikai, illetve a Left 4 Dead német kiadása. Míg az előbbiben több kivégzés nem úgy nézett ki, mint a "szabad" változatokban, addig a Valve játékában szimplán nem szakadtak le a végtagok akkor sem, ha fél méterről lőttük sörétessel a zombikat. Mivel mindkét játékban központi szerepe volt a durvaságnak, ezen dolgok cenzúrája abszolút érthetetlen, mivel csak az összképet rontják, és nem igazán akadályoznak meg abban, hogy valami "csúnyát" lássunk.

Az egészséges erőszakra, már ha létezik ilyen, tökéletes példa a Skyrim, vagy a Fallout-széria újabb tagjai. Nem eszköz, hanem díszítés, de állati jól néz ki, amikor egy ránk támadó barbár feje válik el a testétől, vagy éppen a gránát intézi el őket.

A Postalt azért nem tartom jó példának, mivel az egész játék önmaga, illetve a stílus paródiája, így komolyan is aligha vehető. A CoD azonban más tészta. Nagyon jól tették a készítők, hogy opcionálisra csinálták a terminálos pályát, mivel így mondhatni mindenki jól járt. Aki nem bírta a jelenetet, az átugorhatta, ellenben elég fontos szerepe volt a sztoriban: így megismerhettük Makarovot, és volt miért gyűlölnünk. Most őszintén: volt másik fő gonosz az elmúlt 7-8 Call of Duty-ban, vagy bármilyen más hasonló kaliberű játékban, akit valóban likvidálni akartunk, és nem csak azért tettük, mert a játék azt mondta, hogy "ő a gonosz, vadászd le!"? A Modern Warfare 2-ben az erőszak immár eszköz volt, azonban nem öncélú, így még megbocsájtható.

A Fable-s gondolatmeneteddel azonban nem értek egyet. Az, hogy szeretkezhetünk a játékban, vagy homoszexuálisok lehetünk, még véletlenül sem állítható párhuzamba a nemi erőszakkal. Ez utóbbi azon kevés dolgok közé tartozik, amiket még én is bűnnek hívok, és elítélek, míg a szabadelvűség, legyen szó arról, hogy mit csinálunk az ágyban, és azt kivel, mindenkinek az egyéni dolga.

A Caps Lock-os "dühkitörésed" megint csak kétoldalú dolog. Egyrészt jogos a felvetésed, hogy állítható legyen az erőszak, és ezt sok játék fel is kínálja neked. Másrészt azonban a legtöbb játék célja nem a durvulás. Stílustól és a program komolyságától függ ezen dolgok jelenléte. Míg például egy Max Payne-be simán beleillik a droghasználat és a szex, addig egy Skyrimba nem feltétlenül, mivel teljesen más vízen eveznek, holott mind a kettő a felnőtt korosztályt célozza meg.

válasz erre

marco

6 éve, 11 napja

Hmmmmmmm... Van abban valami amit mondasz, de annyira rétegjáték lenne az ilyen hogy nem sok fogyna belőle - ergo nem is készítenek ilyet.

A másik, hogy szembemenni azzal az egyébként helyes törekvéssel, hogy cenzúrázzuk a mocskot, nem lenne értelmes. Az ilyen kiadó perifériára kerülne, soha nem tudna normális játékot készíteni egy ilyen után.

Az hogy ki / be kapcsolhasd a trágárságot, tökmindegy PEGI szempontjából, valószínűleg egy ilyen játék soha sehol nem jelenhetne meg a világon.

Vannak online gammák (vagy akár egy szimpla CS), ahol azt pötyögsz be amit akarsz, a többiek el tudják olvasni, ha mondasz valamit azt meg hallják, úgyhogy hajrá. Pár másodpercig biztos nem bannolnak.

válasz erre

LolZ

6 éve, 11 napja

Hát igen nagyjából egyet értek az alattam szólókkal.De az a rész hogy hogy a hülye szülők inkább perelgetnek minthogy a gyerekükkel foglalkoznak az igaz.

válasz erre

5t3v3nk3

6 éve, 11 napja

Hátööö Kell egy kényszerzubbony? Éld át a valóságban, de ezekkel büntetlenül vadulni nem kéne, méh játékban sem. Akinek ilyenek miatt nem teljes egy játék, az szerintem beteg. Gondolj bele, amit te ott megteszel, veled, vagy családod egyes tagjaival megcsinálja valaki aki nem tudja mi a határ a valóság ás a game között(remélem Te tudod).

Amint az erőszak öncélú, sehol nem tűrhető meg.

A régi játékokban a grafikai megvalósítás nem állt olyan magas szinten mint napjainkban. Ha te megszokod a hangját annak ahogy elütsz valakit, megszokod a látványt , esetleg fel se fog tűnni az ha valakit elgázolsz. Jah, és egy fontos dolog. A Játékban nincs halál A Valóságban van!

válasz erre

Krees9116

6 éve, 11 napja

Vendég írta:
nincs enélkül is épp elég szenny és mocsok ebben a világban?...
olvasgasd a reggeli híreket, vagy nézd az rtl híradót ha ilyen irányú beteges hiányod van...

egy játéknak (vannak kivételek) nem az erőszak, gyilkolászás, kurvázás, drogozás a lényege egyrészt, másrészt az ilyen tartalmakat komolyan szabályozzák, PEGI és társai és ez így van rendjén

ha te a Doom -os korosztályhoz tartozol, akkor lehetne már annyi eszed, hogy nem úgy gondolkodsz mint egy 14 éves hülyegyerek...
Agreed!

válasz erre

Vendég

6 éve, 11 napja

nincs enélkül is épp elég szenny és mocsok ebben a világban?...
olvasgasd a reggeli híreket, vagy nézd az rtl híradót ha ilyen irányú beteges hiányod van...

egy játéknak (vannak kivételek) nem az erőszak, gyilkolászás, kurvázás, drogozás a lényege egyrészt, másrészt az ilyen tartalmakat komolyan szabályozzák, PEGI és társai és ez így van rendjén

ha te a Doom -os korosztályhoz tartozol, akkor lehetne már annyi eszed, hogy nem úgy gondolkodsz mint egy 14 éves hülyegyerek...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaGargameth profiljawazko profiljamarco profiljaHellblade profiljagery1113 profiljaskywaker99 profiljaWickedSick profiljaDerekhun profilja5t3v3nk3 profiljarDAVE profiljaPajti24 profilja