Google+ és az ő értelme(tlensége)...

2011. július 24.
43.3341
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
marco profilja, adatai
marco
Nakéremszépen, van itt ez a Google+ (plus.google.com) történet, ami egy újfajta közösségi oldal (lesz, ha teljesen elkészül), és bár nagyon hidegen hagynak a közösségi oldalak, jómunkásember lévén a béta indulása után néhány nappal annak rendje és módja szerint be is regisztráltam. Kb két hete keresem és kutatom az élet értelmét a Pluson, de mindezidáig nem találtam meg. Bennem van a hiba?


Nem fogok most itt kitérni a fícsörökre, meg hogy milyen híííí meg háááá, istenítik helyettem elegen, csinálják mások a felesleges műfeszkót - hiszen a Google hadigépezet tökéletesen működik, hülyítik ők a népet ahogy kell. Nem akarok a hájp része lenni, tulajdonképpen csak azt szeretném megtudni valakitől, hogy szükségünk van-e nekünk, egyszerű földi halandóknak még egy világméretű közösségi szájtra?

Google+ és az ő értelme(tlensége)... - 1. kép

Merthogy ott a fészbúk, ami úgy szar ahogy van, mégis a hájp miatt szinte mindenki ott van, aki egy kicsit is azt képzeli magáról, hogy számít. Persze én is, mert bár nem élek rajta közösségi életet, a Game Channel profilja miatt regelnem kellett - ez is milyen már nem?:D:D:D Szóval van a fészbúk, amire ha felnézek hetente két alkalommal, azt látom, hogy mindenki dobálja be a linkeket, teszi fel a jobb sorsra érdemes és szerintem nem a külvilágra tartozó családi fotókat és büszkén hirdeti, hogy ki tudott fizetni egy 7 napos utat Korfura - persze busszal, de ez már mindegy, a lényeg hogy lássák a népek, ő megteheti. Mindenki mindenki ismerőse és bár lehetetlen maximum pár tíz emberrel ténylegesen tartani a kapcsolatot, mégis a fészbúkon nem ember, akinek legalább 300 ismerőse nincsen. Ez már önmagában is elég lenne a tér-idő kontinuum megsemmisüléséhez, de akkor most még jön a Google+.

Jön és nyomul a weben, a mobilokon, hamarosan a tévéken és tulajdonképpen semmire nem jó, de van. Pontosabban, arra jó, hogy új területet nyisson meg azoknak a fiataloknak, akik eddig is 10 másodpercenként postolták a FáCsén, hogy milyen kurvára unatkoznak, és hogy lájkold ha szereted, vagy ha utálod, mert azt neki mennyire tudnia kell. Ugyanazt látom, amit a fészbúkon, ugyanazokat a dolgokat cselekszi emberünk, szinte egyszerre a fészbúkos cselekedeteivel, gyakorlatilag a mostani egy (vagy ha iwiwen is van, kettő) szócső helyett kettőt (vagy ha iwiwen is van, hármat) használ arra, hogy tudassa a többezer ismerősével (akiknek a felét soha nem látta), hogy éppen most viszi le szarni a kutyát, vagy hogy mennyire szar az élet, mert csöpög az eső. Nem mintha ki akarna menni a lakásból, csak szar, mert mondani kell valamit. Hisz ha nem teszi, akkor az elmúlt 1 perc eltűnik post nélkül. Az meg elviselhetetlen lenne, nem?

Google+ és az ő értelme(tlensége)... - 2. kép

Nem mondom, hogy nem kellenek közösségi oldalak, biztosan megvan az értelmük sokak számára. Engem az érdekelne, hogy még egy világméretű kell-e? Nem elég egy, ami szar, de már van? Nem kéne inkább ÚJ tervekkel előállni? Valami mással, aminek értelme is van, amiből nincs még...

Hiszen ha valaki valóban a barátom, vagy az ismerősöm, akkor megvannak azok a csatornák, ahol tartom velük a kapcsolatot. A barátommal órákig beszélgetek a legbensőségesebb dolgaimról, az ismerőseimmel összefutok időnként egyet sörözni...

Vagy rosszul látom, a Google+-nak ennél több értelme is van? Hiszen lehet linkeket betenni, üzeneteket megosztani, gondolatokat lepötyögni és feltölteni a családi fotókat. Ja hogy ezt a fészbúk is tudja? Ki nem szarja le...
30 hozzászólás

marco

11 éve, 10 hónapja és 3 napja

Raiden írta:
Csináltam profilt,mert a fész gázos nekem(hű de beképzelt vagyok nyelvnyújtó smiley ),de nem láttam sok értelmét,és időm sincs ilyen dolgokra túl sok,így töröltem.Akkor inkább itt lébecolok...kacsintó smiley Ez a blog,még mindig aktuális sajnos(?).
NAGYON aktuális. Halott az oldal. Akikkel néha beszélek ott, mindig azt mondják, hogy nemá hát pörög meg minden.... De én nem ezt tapasztalom...

Minden közösségi oldal halálra van ítélve egy idő után, ez tény, de a g+ be se indult, úgy halt meg.

Még mi, akik kontentet tolunk bele, sem tudjuk meglendíteni. Pedig a fészbukkot is a külső oldalak töltötték meg élettel...

válasz erre

Raiden

11 éve, 10 hónapja és 3 napja

Csináltam profilt,mert a fész gázos nekem(hű de beképzelt vagyok nyelvnyújtó smiley ),de nem láttam sok értelmét,és időm sincs ilyen dolgokra túl sok,így töröltem.Akkor inkább itt lébecolok...kacsintó smiley Ez a blog,még mindig aktuális sajnos(?).

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 4 napja

google plus nagyon gagyi. mondjuk facebook se valami jó

válasz erre

marco

13 éve, 8 hónapja és 22 napja

Javítok, van benne. Most néztem meg. És eddig is volt. Hát van ilyen, marha sokat használom.mosolygó smiley

válasz erre

marco

13 éve, 8 hónapja és 23 napja

Vendég írta:
Lesz benne helymegosztás???
Szerintem nem. A fészbúk is abbahagyja.

válasz erre

Vendég

13 éve, 9 hónapja

Lesz benne helymegosztás???

válasz erre

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 15 napja

gugleplusnak az égatta egy világon semmi de semmi értelme. ugyanolyan nagyot fog bukni mint a buzz.

válasz erre

marco

13 éve, 10 hónapja

Vendég írta:
Egy másik oldalon épp azt olvastam hogy mennyivel jobb a g+, mint a fb... Kinek a pap, kinek a papné...
Ez így van, viszont én sem állítom, hogy ez, vagy az jobb a másiknál. A kérdésem annyi, van-e értelme még egy..........

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 1 napja

Egy másik oldalon épp azt olvastam hogy mennyivel jobb a g+, mint a fb... Kinek a pap, kinek a papné...

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 4 napja

Szép összefoglaló mind a blog szerzőjétől, mind Lactól.mosolygó smiley Nekem a facebook nem kell, de használom. A G+ kéne, mert a körök miatt tök jó, de nem használom, mert későn jött és nincs energiám mégegyszer felépíteni az életemet egy másik közösségi szájton.

Konklúzió részemről: Nem kell mégegy közösségi világszájt.

válasz erre

Lac

13 éve, 10 hónapja és 4 napja

Beszállok egy kis saját ****bukos sztorimmal.

2009 nyara körül regisztráltam be, konkrét indokot nem tudok. Talán a Mafia Wars miatt, talán azért, mert amúgy sem voltam közösségi oldalon, vagy csak szimplán azért, mert untam a fejem nyáron. A lényeg, hogy bekerültem.

Eleinte csak a fent említett játékkal játszottam, nem voltam nagy ****bukos, de ami azt illeti, ilyenkor még egy csendes kis oldalról volt szó. Az ismerőseim közül öt emberből egy volt fent, nem volt orrba-szájba lájkolgatás, linkelgetés, nyálverés, tehát egy teljesen más site volt.

Eleinte örültem, hogy egyre több ember regisztrált be, hiszen így olyan emberekkel vehettem fel a kapcsolatot, akikkel ugyan jóban voltak, mégis elváltak az útjaink. Aki ismer, az valószínűleg tudja, hogy nem vagyok egy nagy MSN-user, Skype-ot egyszer használtam az évek során, telefont meg kb. 2-3 naponta emelek a fülemhez. Az utóbbi 6 hétben egyáltalán nem tettem ilyet. Számomra tehát a ****buk egy egyfajta digitális gyülezőhely volt, amit öröm volt használni.
Persze a hülyeség egy olyan gaz, ami mindenhol gyökeret ver, így hamar megjelent a kék oldalon is. Egyre több ember fedezte fel a Facebookot, egyre menőbbé vált, és csak azt vettem észre, hogy az ismerőseim száma őrült tempóban növekedni kezdett. Nem bántam, sokszor raktak ki jó számokat, voltak érdekes hozzászólásaik, lehetett komolyan beszélni. Ahogy azonban nőtt az emberek száma, úgy csökkent az átlagéletkor, s még ha nem is volt olyan sok tizenpár éves ismerősöm, ha küldtem valakinek egy linket, vagy írtam a falára, biztos, hogy telefloodolták a fiatalok minden hülyeséggel. Ekkor mondtam ki először őszintén ülve a gép előtt a varázszót: "Anyád!"

Hiába kezdtem el takarítani az ismerősöket, egyre több baromsággal lett tele minden, először beindult az "elveszett a Farmville-birkám, kattintsá rá!" dolog, ezt követte az "Operation: Lájkolj minden ****t", majd a "Véres húgy, jobb mint a(z) kis hús a hamburgerben hadművelet". Nem beszélve arról, hogy egyre többen szenvedtek ott, marco tökéletesen leírta az "csepereg az eső, ejj de ****" példával. Páratoknak talán mond valamit a "Napiveremanyálam". Lehet, hogy újra felélesztem a dolgot.

Minden **** ellenére a ****bukra szükségem volt. Ekkor már rég nem játszottam rajta, szimplán megkönnyítette az életemet. Mivel ekkor már ott tartottunk, hogy a még meg nem született kisbabák mellett már a placentákat is beregisztrálták, magyarán szólva mindenki fent volt (nemre, korra, fajra függetlenül), több csoportot is kreáltunk a fősuli miatt. Szaktársakkal értekeztünk a vizsgák eredményeiről, tippeltünk, hogy mik lehetnek a ZH-kban, anyagokat küldtünk egymásnak, vagy éppen részletesen leírtuk, hogy hogyan is lehet legkönnyebben kiszámolni a vendégéjszakák számát. Hülye lettem volna tehát ott hagyni az oldalt, hiszen nem egy megmérettetésem neki köszönhetően sikerült, még ha csak közvetett módon is.

Az igazi értelmét azonban pár héttel ezelőtt fedeztem fel. Mint azt többen tudjátok, már hat hete nem érintett magyar földet a lábam. Ritkán kerülök net közelbe, a heti hat nap meló miatt sem nagyon bírom megbeszélni az otthoniakkal, hogy mikor leszek fent (a beosztásunkat csak 1-2 napra előre tudjuk), így kiesik mind az MSN, mind a Skype. A ****buk azonban tökéletes arra, hogy megosszam a képeket velük, írjak a tapasztalataimról, vagy hogy egyáltalán hírt adjak magamról. Szerencsére anyukám nagy Facebookerré vált, így ha éppen elkapom chaten, akkor ki tudom beszélni vele az elmúlt napokat, de ha nem, akkor pár üzenetben le tudjuk rendezni a dolgot. Jogos persze, hogy miért nem e-mailben tesszük mindezt. Okot nem tudok mondani, szimplán a kék oldal jobban kézre áll.

Mindent összevetve a ****buk nem rossz. Persze, divatos szapulni, de ilyen az ember. Ha nem fut a Crysis a gépen, akkor az egy **** játék, ha nincs pénze iPhone-ra, akkor az a világ leg****abb telója, s ha nem tud valódi értelmet adni az oldalnak, akkor bizony az is ****. Mondjuk egyet is értek. Egész nap előtte ülni és verni a nyálunkat tényleg nem túl innovatív dolog, de áldás tud lenni, ha értelem is szorul a júzerbe. Igaz, ez sajnos ritkaság. A G+ nem hatott meg, amíg nem tud semmi olyasmit felmutatni, amire nekem szükségem van, és a kék oldalon nem találom, addig érdektelen. Bírom a Google-t, de erre éppen nincs szükségem.

válasz erre

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 4 napja

Sem a facebookon sem az iwiwen, sem semelyik közösségi oldalon nem vagyok fent, mert nem tartom normálisnak, ha valaki ezeken keresztül akar ismerősi kapcsolatokat ápolni. Az ismerőseimet ismerem, nem egy avatar egyik sem egy szerveren valahol.

Nem vagyok sem öreg (22 éves) sem konzervatív. Ez csak a véleményem.

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja