Ghost Recon Online- Bemutató

2013. november 03.
41.6981
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
WillThaWheel profilja, adatai
WillThaWheel
Mostani blogom tárgyaként a Ghost Recon Onlinet választottam, a Ghost Recon széria free-to-play részét.
Advertisement


Ha a Ghost Recont említem, talán a rengeteg lövöldözés, a taktikázás, vagy a fedezék kötelező használata jut legelőször eszünkbe, TPS formában... Mielott rátaláltam volna erre a F2P változatra, elég sokat játszottam a Future Soldier résszel is... Az nekem nagyon tetszett, a játékmenet, a hangok és a grafika is nagyjából rendben volt ahhoz, hogy jó játékélményt nyújtson. Ami nekem nagyon tetszik, hogy a fedezéket használni kell, nem rohanhatod le az ellenséget halhatatlan, egyszemélyes hadseregként. Szépen várni kell a prédára, csücsülni, míg minden kedvező ahhoz, hogy golyót repíthess a gonosz agyvelejébe. Egyedül, vagy a csapatod segítségével. Lehetsz csendes, mint egy ninja, a hangtompítód és a ruhád segítségével, ami képes felvenni teljesen környezetének színeit, ha a földhöz közel maradsz. De lehetsz vakmerő is, és lerohanod a szegény, mit sem sejtő ellent... Utóbbi persze nagy zajjal, némi figyelemfelkeltéssel és erősítéssel jár, akik nem a te különleges osztagodat segítik majd...:D

Szerintem térjünk rá a Ghost Recon Online-ra, elvégre arról szertnék írni. :D
Mint minden online F2P játékban, itt is regisztrálni kell, ami megy 1 perc alatt... Tovább, a menübe kerülve választhatunk 3 class közül: Assault, Recon és Specialist.

Assault: Ez a legerősebb katona, 140 életponttal, shotgunnal, vagy gépkarabéllyal, melynek sebzési erőssége a 3 class közül a legkisebb. Ez a class kiváló közelharcokra. Továbbá minden class rendelkezik 2 db. "eszközzel", egy extrával, aminek segítségével sokkal egyszerűbb valakit leszedni. Olyan ez, mint például a COD-ban a killstreak/ scorestreak, azzal a különbséggel, hogy itt akkor aktiválhatjuk, amikor akarjuk, limitált ideig.(remélem értetek... :D) Az Assaultnak
az egyik ilyen eszköze a "Blitz", ami egy golyóálló pajzs, használaton kívül a hátunkra van erősítve, azt védve, akcióban pedig magunk elé tartva futhatunk vele, eltiporva az ellent, aki a földre kerül, így vígan végezhetünk vele, ha elkaptuk. Második eszköz a "Heat", ami egy a hátunkra erősített szerkezet, és képes akkora hőt kibocsájtani, hogy az ellenfél lebénul, vagy akár a halálát is okozhatja, ha elég közel vagyunk hozzá, és jó ideje sugározzuk.

Ghost Recon Online- Bemutató - 2. kép



Recon: Ő rendelkezik a legkevesebb élettel, mindössze 100, de ezt kompenzálja a classok között legerősebb sebzésű snipere. Ezzel a classal bármilyen távolságról halálosak vagyunk, csak hozzánk ne kerüljenek közel! :D Kivéve, ha SMG-vel vagyunk, mert akkor a közelharcot kell választanunk, de legalább jobban megtudjuk védeni magunkat. A Reconnak az egyik eszköze a "Cloak", amivel teljesen láthatatlan camot aktiválhatunk. Segítségével könnyen közellopózhatunk az ellenfélhez, és akár hátulról végezhetjük ki őket. A másik eszköz az "Oracle" melynek segítségével falon át láthatjuk az ellenfél pozícióját, így nem ér váratlanul, ha egy sarok mögül elénk ugrik. :) Bónuszként mikor mi látjuk, csapattársaink is látják.

Ghost Recon Online- Bemutató - 3. kép



Specialist: Ezt a classt az arany középúthoz hasonlítanám. :D A maga 120as életével, LMG, vagy shoti párossal jobb sebzést produkál, mint az Assault, kevesebb életerőért cserébe, a Reconnal szembe viszont alulmarad sebzés téren, de több az életereje. Közelharcra is ideális, és távolra sem rossz. A specialistának első eszköze az "Aegis", egy hátunkra erosített doboz, amely nagyon gyors kinetikus impulzusokkal képes a golyót röptében megállítani és távol tartani tőlünk, így segítve magunkat és társainkat továbbhaladni a pályán. A második eszköz a "Blackout", leginkább hátizsáknak kinéző cucc, egy EMP, mely sugarával kiiktathatjuk a közelben lévő ellenségek áramköreit, ezzel kis időre megbénítva és harcképtelenné téve őket.

Ghost Recon Online- Bemutató - 4. kép



Ezeken kívül még vannak direkt a csapatot segítő eszközök, például magunknak és a csapattagoknak hamarabb töltődik az élete, ha a közelünkben vannak, a tár lassan visszatöltődik, vagy az egyéni eszköz energiája hamarabb töltődik, és még mások, amiket most nem sorolok fel, mert úgy érzem, nincs akkora jelentőségük. :)

A játékban 3 fajta mód van, de mindegyik a területek elfoglalásáról szól. Ha legalább eggyel több területet foglalunk, mi nyerünk. Szóval nincs agyatlan öldöklés, hanem van egy komolyabb cél. Az egyik módban van 5 darab pont a pályán, amit ha akarunk elfoglalhatunk, de az a célszerűbb, mert úgy nyerhetjük meg a meccset, mint már említettem. A következő módban először az egyik csapat támad, és foglal területet, míg a másik csapat védi azokat, majd fordítva, ellenben az első játékmóddal, ahol egyszerre védő és támadó mindkét csapat. Az utolsó mód csak egy konkrét pályán játszható, egy darab elfoglalható és védhető területtel. Itt nem kell annyit járni, hogy egyáltalán játszhass. Egy darab terület van, mindenki ugyan oda megy és próbál győzni.

Utolsó bekezdésemben a grafikáról, és a többi speckóról mondanék pár szót. Elég sok videót, illetve tesztet láttam, amikben mások mondják el a véleményüket arról, hogy a grafika több, mint rendben van. Minimum grafikán kicsikét hunyorogni kell, hogy a messze lévő ellent eltaláld, de nem vészes. Normál, és maximum grafikai beállításoknál
pedig meg-megállunk pár pillanatra és elgyönyörködtet a szép textúra és animáció. Ezt vettem én észre magamon, aztán volt, hogy a hangi világot is megcsodáltam picit... Nem csak a fegyverek hangja van nagyon szépen rekonstruálva, és szinte érzed, hogy egy nagy "állatot" fogsz a kezedben, mondjuk egy LMG személyében, hanem a környezet és háttérhangok/zajok is nagyon szépen meg vannak csinálva. Egyik pályánál például egy autópálya mellett helyezkedünk, és gyönyörűen hallani az autók búgását, néha a dudákat, és magát a tipikus városi zajt. Végül, de nem utolsó sorban, a játék fizikája se semmi. A fegyverek nagyon szépen visszarúgnak, mint a való életben, nem mint egy Counter Strike-ban például, ahol csak előre-hátra pattog, mikor meghúzzuk a ravaszt.

Összességében, egy nagyon jól sikerült gammáról beszélhetünk, akinek bejön a taktikázás, csapatmunka, egy különleges multiplayer élmény, és a TPS stílus, az nagyon hamar megkedvelheti. Aki kedvet kapott hozzá az írásomból, nyugodtan letöltheti, hisz ingyenes, és szerintem legrosszabb esetben sem fog nagyot csalódni benne. Kérlek írjátok meg véleményeteket a bemutatóról, játékról, és miegyébről! :D

Ghost Recon Online- Bemutató - 5. kép



Köszi, hogy elolvastatok! :)
7 hozzászólás

Couretto

11 éve, 5 napja

Jó játék

válasz erre

WillThaWheel

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

LolZ írta:
Grat a hét blog címért!Én is ki fogom próbálni.mosolygó smiley
Hét blogja? meglepett smiley Na ezt meglesem gyorsan...röhögő smiley

válasz erre

LolZ

11 éve, 3 hónapja és 1 napja

Grat a hét blog címért!Én is ki fogom próbálni.mosolygó smiley

válasz erre

kpal

11 éve, 3 hónapja és 7 napja

Kívánatos játék . Szép blog lett. kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 8 napja

imadom mindegyik reszet

válasz erre

WillThaWheel

11 éve, 3 hónapja és 8 napja

Kösszépen Boss, asszem elpirultam...röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

marco

11 éve, 3 hónapja és 8 napja

Azzzzzz egy kommmmmmoly ajánló!meglepett smiley

Nem ptóbáltam még, de megjött a kedvem a játékhoz!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja