Ghost in the Shell (2017)

2017. április 02.
29.5151
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Spoileres zsigeri "kritika".

Hosszú lesz, de hátha valaki elolvassa. Magánvélemény.

Ghost in the Shell (2017) - 3. kép



1. Nem rossz ez a film.
2. De nem is jó.
3. A magyar szinkronrendezőt tökön rúgnám.(agyrádió agyhekkelés, agytuning, "agyfasz"..)
4. Aki ismeri és rajong az anime univerzumáért(Gits '95, Innocence, SAC, Arise) az lehet görcsösen fog a film után röhögni. Mint ahogy én is tettem.

1. A látványvilág lenyűgöző. A város az autók a reklámok a szereplők a fegyverek, minden a helyén van. A színészek jól tolják, de nálam egyértelműen Batou a kedvenc, annak ellenére hogy anno az első fotóktól rángógörcsöt kaptam( neki szerintem a SAC sorozat karakterét mutatták meg, legyél a laza kicsit kiégőben lévő kétajtós szekrény állat, toljad fullba), és Scarlett Johansson, hát.. nem sok mindent csinált. A többiek is jók voltak. A jelenetek is jók. Mert nem először csinálták meg őket de erről később.

Ghost in the Shell (2017) - 2. kép




2. A sztori kusza és darabos, van itt minden, "95-ös Gits de főleg SAC és Innocence. Imádtam amikor felépült egy '95-ös jelenetsor, majd belépett egy Innocence-es karakter(nem, nem imádtam). Laikusként biztos jobban emészthető a sztori íve(nem nagyon kapunk Hálózat végtelent, meg a felhőben megfoganó MI-t se.). A legeslegfőbb gonosz (Cutter) motivációja gyenge, a sztori nem épül a Gits-re egy sima original filmet is fel lehetett volna erre húzni, nem éreztem benne a GITS fűszert.

3. Én szeretem a magyar szinkront, védem is, de ezé a filmé egy rakat szar.
Amikor az elején harmadszor is elhangzik a "Te elméd a Szellem a Tested Páncéljában, mert BELE VAN zárva!" , jelentés 4-féle mondatszerkezetben, de UGYAN AZOKKAL A SZAVAKKAL már hangosan morogtam. Most én vagyok a hülye vagy csak hülyének vagyok nézve. Amúgy igen az Őrnagy szelleme a páncél a palackban vagy mi, értitek, nem!?
SZÓISMÉTLÉSEK. Agyhekkkkkkelés, minden K szinte ütötte a dobhártyám annyira megnyomták.
Agyrádió. What? Kommlink, tudatlink mittudomén, csupasz ez a tészta 'agy rá dió'.
Ezenfelül az átdrótozás, túlhajtás, felhúzás, moddolás, fejlesztés tuning szavakból melyek egymás szinonimái a cyberpunkban, csupán a TUNING-ot használják. Chiptuning kell az agyamba meg spoiler a homlokomra...
Szóval aki teheti nézze felirattal. Az sokkal jobb, ahogy hallottam.

4. Nos. Ez a film fogta az összes anime ikonikusnak mondható(vagy csak szimplán faszául kinéző) jeleneteinek nagy részét, és összefűzte egy ?sztori? köré, némileg megtoldva itt-ott. Klasszikus a Motoko -féle búvárkodós jelenet, mely után megtörténik az animében az egyik legjelentősebb beszélgetés, de itt... Ugye bízol bennem.? Ja ja persze.

Ghost in the Shell (2017) - 1. kép



Vagy jönnek a kukások, és jól lövöldöznek , majd az ŐRNAGY felrúgja a faszit a vízben mint a fagyott cyborgszart. Nagyon faszán nézett ki, tényleg, az 1. pont az írásomban erről szól, de... ennyi. De a kedvencem: a '95 animében van egy jó 8 perces snittsorozat ahol a várost látjuk, szól a zene és átitat minket a hangulat. Van benn egy jelenet, egy utasszállító elmegy a házak felett.
Ez a filmben is megvan kockáról kockára, kiragadva az atmoszferikus részletből, két akciójelenet közé ékelve.
Okay.
És még számos jelenet, lecsupaszítva csupán a mozgás látványa miatt megfosztva egyéb jelentőségétől. Jó volt ezeket így látni mert tényleg szuper az audiovizuális megvalósítás, de nincs sok értelme a film szempontjából.
Másik: indokolatlan belassítások. Felverődő víz, liszt, por hosszú másodpercekig. Csókolom, youtubeon tudok ilyet nézni HA AKAROK.
De nem akarok.

Na mindegy. A lényeg: AGYRÁDIÓ

Aki nem ismeri az animéket menjen, nézze meg egy kicsit nehezen követhető közepes akció cyberpunk mozit kap fasza audiovizuális megvalósítással. SJ még mindig eszetlen jó nő. Nyamm elcsöppent a gépolaj, megyek is, kiverem a biztosítékot....
Aki szereti és ismeri az animéket az várja meg DVD-n és nézzen addig animét... Vagy menjen el és ne lepődjön meg. Lazuljon el és hagyja megtörténni.
5 hozzászólás

Direktor

7 éve, 7 hónapja és 27 napja

Mivel magát az alapot nem igazán ismerem, nekem biztos jó szórakozás lesz! Jó kis kritika lett! mosolygó smiley

válasz erre

totyak

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nagyrésze teljesen jogos észrevétel, nekem is feltűnt, hogy nagyjából semmi köze a filmnek az animéhez (azt pont láttam és nagyon tetszett, ezért néztem meg a filmet), de amúgy meg szerintem egy egész jó film lett. Engem mondjuk nem zavart a szinkron, meg a szóismétlések, de tény, hogy variálhatták volna. Nekem a CGI sem volt mindig meggyőző, főleg az autós jeleneteknél éreztem, ott nagyon látszik, hogy az az autó nem ott van az úton.

válasz erre

VaPe

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Ma nézem meg, kíváncsi vagyok nagyon. Nem ismerem annyira a világát ezért nekem biztos máshogy fog lejönni.

válasz erre

Tommy

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Hát igen, ilyen ha egy rajongó néz meg egy ilyen adaptációt. Mindig olyannak kéne ezeket rendezni, aki ezen nőtt fel. Akkor nem lenne - ekkora - baj.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Én már az első előzetesnél eldöntöttem, hogy nem nézem meg moziban, de mindenképp megnézem majd otthon fullos felbontásban. röhögő smiley Mindegyik videójából, a blogodból és igazából kb minden véleményből az jön le, hogy a látvány istenkirály, DE...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profiljaKisember001 profilja