Gamer (fél)évértékelő

2011. december 31.
41.2611
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
lamagra profilja, adatai
lamagra
Megállíthatatlanul közeledvén az új esztendő felé, számolgatva azt a csupán néhány tucatnyi másodpercet, ami 2011-ből maradt, elkapott a nosztalgiahangulat, ezért úgy gondoltam, írok egy szösszenetnyi összegzést az évről, kitérve - természetesen - a megjelent játékokra.


Bejegyzésem címe azonban több szempontból is beszédes: egyrészt jelzi, hogy nem törekszem alaposságra, inkább szubjektív élményeimet szeretném megosztani veletek, másrészt pedig írásom elsősorban az év második feléről fog szólni. Kezdődjön tehát a visszatekintés!

Gamer (fél)évértékelő - 1. kép

Hogy miért 2011 második félévéről fogok írni elsősorban, annak egyszerű oka van: az év első fele számomra jórészt azzal telt, hogy megpróbáltam minél alaposabban bepótolni játékos elmaradásaimat, vagyis sorra játszottam végig olyan címeket, melyeket jó ideje halogattam időhiány miatt. Az év feléhez közeledvén azonban elérkezettnek láttam az időt, hogy újabb játékokba is belekóstoljak, ezért elkezdtem szemezgetni a felhozatalból. Kipróbáltam sok mindent, és egyre inkább úgy éreztem, hogy lenne mondanivalóm a látottakról, és átélt élményekről. Így történt, hogy megkerestem Marco-t, aki - állítólagos újságírói vénám elismerése után - lehetőséget biztosított számomra, hogy a Game Channel berkein belül zúdítsam rátok a karakterhalmokat a friss megjelenésekről.

Innentől nem volt kérdés, hogy eléggé up-to-date-nek kell, és akarok is lenni játékok terén, ezért időt és energiát nem sajnálva vetettem bele magam a hírek és friss információk világába. (Ehhez persze óriási segítség, ha valaki naphosszat, vagy legalább napi több alkalommal jelen tud lenni itt, az oldalon, hiszen szemfüles hírező kollégáim - akiknek ezúton is maxiriszpekt - igyekeznek minden érdekességről beszámolni nektek, nekünk, gamereknek!) Úgy érzem, ez mostanra nagyrészt sikerült! Tudom, hogy milyen problémákkal küzdenek a játékosok egy-egy bugos, vagy rosszul optimalizált játékkal találkozva; tudom, hogy milyen megjelenések várhatók jövőre (már amennyit erről tudni lehet - jósképességeim továbbra sincsenek, mielőtt bárki félreértené); és tudok még valamit: gamernek lenni igen jó életforma!

Szerintem ugyanis kicsit több ez puszta szórakozásnál, amit mi sem bizonyít jobban, mint pl. a Game Channel. Ide senki nem azért jár, hogy játékot próbáljon letölteni (bár próbálkozók azért néha akadnak :D ), amivel aztán elütheti az idejét. Ide pont azért járunk, hogy itt üssük el az időnket, eszmecserékbe bonyolódjunk játékélményeinkről, megvitassuk a friss híreket, teszteket és értékeléseket, és ezáltal egy nagy közösséggé formálódjunk, ahova jó érzés tartozni. (Van persze olyan is, hogy ebben-abban nem értünk egyet, de ez így vagy rendjén - gondoljatok bele, milyen iszonyat unalmas lenne, ha mindenki folyton ugyanazt szajkózná!)


Gamer (fél)évértékelő - 2. kép

Na, de a meghatónak szánt, kissé talán túlzottan érzelmesre sikerült rizsa után térjünk rá a játékokra is, elvégre egy gamer magazin oldalán vagyunk! 2011 számomra azért marad emlékezetes, mert elhozott nekünk néhány olyan játékot, ami lehet, hogy folytatás, lehet, hogy sokkal jobban is sikerülhetett volna, mégis ott virít milliók winchesterén, és ebben a pillanatban is biztos több ezren élik át minden pozitívumát és negatívumát egy-egy beszerzett címnek.

Személy szerint elsősorban a Battlefield 3-nak és a Skyrim-nek örültem igazán idén. Mindkettőt én teszteltem, és noha meglehet, hogy egy kis elfogultság is érződik az írásaimból irántuk, mindezt vállalom, és továbbra is azt vallom, hogy 2011 két kiváló alkotását tisztelhetjük bennük!
Ezúton szeretném kérni, hogy ha valaki a CoD vs. BF párharcra érezne késztetést komment formájában, az már most felejtse el, amit írni szeretne, és helyette inkább játsszon plusz egy kört az általa favorizált játék multijában! Azóta én is végigjátszottam a Modern Warfare 3-at is, sőt, a multijába is belekóstoltam, de valahogy nekem még mindig sokkal jobban bejön a Battlefield 3. Erről ennyit!


Ami pozitív csalódást okozott még, az a Hard Reset és a Trine 2 volt. Mindkettő kis, vagy épp újonnan alakult fejlesztőcsapat produktuma, melyek sikerrel tudták bizonyítani (számomra), hogy van helyük a nagy stúdiók mellett!

Amiket iszonyatosan vártam még, de a mai napig nem tudtam időt szakítani arra, hogy játsszak velük, azok elsősorban a Batman: Arkham City, valamint az új Assassin's Creed, melyekről Alex kollégám írt szokásához híven remek teszteket az oldalra, no és persze a Maniac által alaposan kivesézett harmadik Saints Row. Kétségtelen, hogy van egy ilyen átka annak, ha valaki munkaidőben dolgozik, szabadidejében legújabb tesztalanyával játszik, alvás helyett pedig cikket ír, hogy nem jut ideje minden olyan játékra, amit ki szeretne próbálni... De, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára! :cool:

Végül néhány szó a jövő évről: az általam legjobban várt játék jelenleg a Mass Effect 3, aminek előző részei ugyan valamilyen oknál fogva kimaradtak az életemből (ám ezek pótlása is szerepel jövő évi terveim között, még az új rész megjelenése előtt), a márciusban debütáló epizód előzetes videói és információi annyira felcsigáztak, hogy legszívesebben hosszú téli álomra hajtanám a fejem, melyből a megjelenés napján szeretnék csupán felébredni! :D Emellett titkon reménykedem benne, hogy a Techland-es, és esetleg a Flying Wild Hog-os srácok is meglepnek minket valami újdonsággal a Dead Island, illetve a Hard Reset után...

Most pedig már nincs más hátra, mint hogy szeretetben és játékokban gazdag, boldog 2012-es esztendőt kívánjak minden kedves Game Channel olvasónak és tagnak! Találkozzunk jövőre is ugyanitt! :)

Gamer (fél)évértékelő - 3. kép

12 hozzászólás

Vendég

9 éve, 3 hónapja és 21 napja

Vettél végül valami konzolt?

válasz erre

lamagra

9 éve, 5 hónapja és 20 napja

Alex írta:
Nekem is tetszenek az írásaid. És milyen konzol szünteti meg a mentességedet?
ebből még vita is lehet, sőt talán egyből gruppenben vesztem majd el a szüzességemet...

válasz erre

Vendég

9 éve, 5 hónapja és 21 napja

ez engem is erdekelne, milyen konzolon fogsz tesztelni? ps3? nekem az van

válasz erre

Alex

9 éve, 5 hónapja és 22 napja

lamagra írta:
Van rá esély, hogy 2012-ben változás áll be eddigi konzolmentességemben, de ez egyelőre a jövő zenéje...
Nekem is tetszenek az írásaid. És milyen konzol szünteti meg a mentességedet?

válasz erre

marco

9 éve, 5 hónapja és 22 napja

lamagra írta:
Van rá esély, hogy 2012-ben változás áll be eddigi konzolmentességemben, de ez egyelőre a jövő zenéje...
Na majd akkor alakítunk valamit azon a zenén...

válasz erre

lamagra

9 éve, 5 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
BF3 nekem is 2011 nagy kedvence! Az írásaidat én is nagyon szeretem!

Kár hogy konzolon nem tesztelsz...
Van rá esély, hogy 2012-ben változás áll be eddigi konzolmentességemben, de ez egyelőre a jövő zenéje...

válasz erre

Vendég

9 éve, 5 hónapja és 23 napja

BF3 nekem is 2011 nagy kedvence! Az írásaidat én is nagyon szeretem!

Kár hogy konzolon nem tesztelsz...

válasz erre

marco

9 éve, 5 hónapja és 23 napja

BÚÉK!

válasz erre

Vendég

9 éve, 5 hónapja és 23 napja

Szeretem az irasaid. Buek neked is!

válasz erre

Vendég

9 éve, 5 hónapja és 23 napja

Nagyon egyezik az izlésünk!

Buék neked nektek is! Buék mindenkinek!

válasz erre

Vendég

9 éve, 5 hónapja és 23 napja

Mit hagytam én ki! Ó de jó kis blog!

Neked is BÚÉK!

válasz erre

marco

9 éve, 5 hónapja és 23 napja

lamagra kolléga, persze hogy itt vagy!

Batman és Saints Row nekem is top, többi nekem másodvonalbeli.

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profilja