Fotózzunk telefonnal, jól.

2013. december 20.
41.8371
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Sokszor (minden nap) látom, ahogy Facebookon ott a sok mobilos kép. A 80%-uk iszonyatosan rossz minőség, de biztos ez a trendi, mert más oka nem lehet, hogy valaki ilyen bénán fotóz a mai technikai állapotok között. A blogban feltűnő képek saját fotók, egy LG Optimus L4 II e440 -vel (3MP kamera, nincs autófókusz, vaku van) készültek, és a lenti programokkal lettek "feljavítva".


Mire érdemes odafigyelni:

Igyekezzünk jól megvilágított helyen fotózni. A fürdőszobában, a tükörnél is van villany...:D

Ne siessük el a dolgot! A legtöbb alsó/középkategóriás mobilban nincs Autófókusz, de ennek ellenére bizonyos távolságból (40cm minimum, tapasztalataim szerint) még így is remek képek lőhetők. Ha komolyan akarunk mobillal fotózni, ismerjük ki a beállításokat, és használjuk őket. A "tükörhobbitoknak" úgy is mindegy. :D


Fotózzunk telefonnal, jól. - 1. képRöviden ennyi és most kitérnék kettő remek kis Androidos fotómanipuláló programra.

Az eső neve Aviary és egy ingyenes programocska.

Az alapvető beállítások (szín, telítettség stb.) mellett lehetőségünk van fókusz beállításra, ezzel a népszerű Tilt-Shift effektet érhetjük el.
Ezen felül van jónéhány alapból beépített szűrő is, köztük a népszerű Instagram által használt színszűrök nagy része is. Utólag lehet élesíteni a képeken, mely jelentősen javítja a végeredményt.


Fotózzunk telefonnal, jól. - 2. képA képre felirat rakható, matricázhatunk, sőt van egy külön Mém készítő opció is. A program folyamatosan bővül, egy pár darab ingyenesen és rengeteg, fizetés ellenében letölthető tartalom (matrica pakkok, szűrök) várják a botcsinálta fotósokat.


Fotózzunk telefonnal, jól. - 3. képA másik program a Photo Grid , szintén ingyenes cucc és ez inkább a tálalásra összpontosít. Csinálhatunk montázst, képregényt és meglévő alapokra is ráilleszthetjük a képeinket (CD borító stb).


Fotózzunk telefonnal, jól. - 4. képTermészetesen ebben is benne vannak a különféle színszűrők is és itt a feliratozás is jobban megoldott, mivel elég sokféle betűtípus közül válogathatunk, ami aztán jól feldobja a képet, már ha megfelelően helyezzük el. Ennek is vannak ingyenesen és fizetősen letölthető moduljai, úgyhogy aki mondjuk négyezret rákölt egy ilyen programra, az már egy professzionálisnak mondható szoftvert használhat mobilképei feldobására, bár aki TÉNYLEG fotózni akar, az vegyen fényképezőt! :D

És egy kis "facebook idézet" a végére! :D

Fotózzunk telefonnal, jól. - 5. kép


8 hozzászólás

Couretto

7 éve, 5 hónapja és 4 napja

Az érdekes

válasz erre

totyak

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

Ha az ember kirándulni, nyaralni megy, szerintem alap, hogy vigyen magával legalább egy digitális fényképezőt. Viszont a mindennapokban általában ritkán van az embernél fényképezőgép, így ha valamit meg akar örökíteni, arra csak a telefonját tudja használni. Az odáig rendben is van, ha gyorsan kell valamit lekapni, akkor az nem biztos, hogy minőségi lesz, de hogy az önfotózás miért akkora probléma egyeseknek, azt nem értem. Az én régi Sony telefonomban egy egyszerű kis 2 Mp-es kamera van és nagyon szép képeket készít. Bár van benne autofókusz, az sokat segít. Ennek ellenére ritkán használom.

válasz erre

csirkee

7 éve, 6 hónapja és 11 napja

Én más programokat használok, de mivel nem olyan jó a telom kamerája, ezért nem szeretek vele nagyon fotózni, inkább jobb minőségű kamerával De sajnos nagyon sokan nem értenek ezekhez, így születnek a béna képek

válasz erre

beruon

7 éve, 6 hónapja és 11 napja

egyetértek én is csak ha valami fontos van akkor fotózok mobilról...

válasz erre

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 11 napja

Ezeket a progikat pont nem ismerem, köszi!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 11 napja

Én nagy mobil fotós vagyok, évi akár 4-5 képet is csinálok. Idén ez PS3 béta kulcsokat, ajándék kódokat és win 8.1 preview kódot takart. Szóval nem is tudom mire mennék nélküle...

válasz erre

Yanez

7 éve, 6 hónapja és 11 napja

"...bár aki TÉNYLEG fotózni akar, az vegyen fényképezőt!" - Ezért a mondatért egy gratulációt érdemelsz!!! GRATULA!

válasz erre

marco

7 éve, 6 hónapja és 11 napja

Azért lehet mobillal is ige jókat fotózni, az újabb mobilok jobbak ezen téren mint a pár évvel ezelőtti gépek. Persze nem a tükörreflexes millás Canonra gondolok.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja