For the Glory - Vélemény

2009. november 12.
43.5401
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Tibit profilja, adatai
Tibit
Tegnap jelent meg a For the Glory nevű játék, amely az Europa Universalis 2 "moddolt" változata. Elsőre annyit mondok róla, hogy többre számítottam, sok minden kimaradt belőle.


Betöltés után minden jól indult. Gyönyörű montázsképpel töltődött be a játék. Külsőre rengeteget változott a játék, viszont csak külsőre.
Fontosabb változások:
#kep1#
- új egységképek: jó húzás volt a fejlesztőktől. Mikor először ránéztem a térképre és láttam az új egységeket, rögtön éreztem, hogy valami új lesz, sajnos ez az érzés gyorsan el is szállt, de dicséretes, és szép, hogy próbálták hűek maradni a történelemhez. Ily módon, míg francia középkori gyalogság nem egy sima kék ruhás bárdosból áll hanem egy lovagból, pajzsán a liliomokkal és az angol piros bárdos katona angol hosszúíjásszá fejlődött. A Rettegett Iván kori orosz muskétások sztrelecekké avanzsálódtak, míg a német államok katonái (középkorban) valódi Landsknechtekké (valszeg őket akarták megformálni, lehet tévedek) váltak. A hadihajók igazi csatahajókként néznek ki, ostromkor nem csak egy ügyetlen mozsárágyút látunk, hanem egy szépen kidolgozott ágyút. :D

For the Glory - Vélemény - 2. kép


- újraszerkesztett menü: sokkal "többetmondóra" sikerült, átlátható és szép. Aki játszott már a játékkal biztosan előfordult már vele, hogy a Domestic Policy-nál elfelejtette kihasználni a lehetőséget. Ez most már nehezen fog előfordulni, mert jelzést kapunk ha nem tettük meg, de ugyanígy jelez a rendszer, mikor egy városunkban nincs fejlesztés, vagy lázadáshangulat van.

- mint tudjuk, rengeteg új esemény (event) került bele a játékba, és új funkciók. Lehetőséget kapunk megalakítani az Olasz Királyságot, Németországot (és még rengeteg egyéb államformát). Csak bizonyos feltételeket kell teljesítenünk és egy szuperhatalmat fogunk uralni.
A zenék, ha jól tudom, az EU3-ból lettek kölcsönkérve, és meg kell mondani, nem csúnyák. Búcsút mondhatunk Vivaldi Négy Évszakjának, egyúttal a klasszikus zenének.

- rengeteg egyéb apróság... fedezd fel!

Még így a végére megjegyeznék egy baromi nagy hibát, kimaradt ugyanis egy "bizonyos valami" amit kézenfekvőnek találtam, hogy beletesznek, de úgy látszik a készítőknek nem volt az. Tudniillik, hogy van egy mod az EU2-hoz amivel kapunk +500 új területet. A MyMap nevű modról van szó, amit mellesleg még kiadtak MyMap-AGCEEP néven is. Az AGCEEP újfent egy mod, amivel rengeteg új eseményt kapunk, és nem utolsósorban az egész For The Glory erre a modra épül. Édestestvér a kettő ebből a szemszögből és mégis kimaradt! Már önmagában ez a párosítás is arra sarkallná a vásárlót, hogy megvegye a játékot, de hogy mért kihagyták, nem értem! Felbax.
Apropó, vásárlás. Sztem nem éri meg 20dollárért. :D Külső ráncfelvarráson átesett EU2-t vennél meg, + még fizetsz az ingyen letölthető modokért. Na ugye?
Sajna nekem csak Demo van meg, amiben nem lehet menteni :confused:, rohadékok, ekkora kibaxást! :cool:
Köszönöm a lehetőséget! :)
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja