Fontos az erős videókártya - ajánlunk is egyet!

2013. november 20.
46.6131
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
MSI_Blogger profilja, adatai
MSI_Blogger
Ismét nagy szeretettel üdvözlünk minden kedves Game Channel olvasót, nagy örömmel jelentkezünk legújabb blogunkkal, mely a grafikus kártyák világába kalauzol el titeket, azon belül is egy kifejezetten játékosok számára ajánlott típust szeretnénk bemutatni, mely árával szerintünk még sokak számára az "ésszerű választás" kategóriába esik. Ne szaladjunk ennyire előre, a megfelelő modell kiválasztásánál, csakúgy, mint a legtöbb számítógépes összetevő esetében, nagyon fontos a kompatibilitás, az ár és a teljesítmény.


A grafikus kártya felel a számítógép által generált információ képi megjelenítéséért, valamint a legtöbb esetben a feldolgozásból is kiveszi a részét. Ilyen modulokkal találkozhattok az alaplapra vagy a processzorba integrálva, de a legismertebb formája az önálló kártyaként való megjelenése. Természetesen az alaplapi és a processzorokkal együtt érkező grafikus egységek messze nem képesek olyan teljesítményt nyújtani, mint önálló társaik, ám sok felhasználó számára kielégítő tudással rendelkeznek.

Mi egyértelműen az önálló kártyák piacára fókuszálunk, kínálatunkban pedig az összes lehetséges kategória helyet kapott, így az elkövetkezendő bejegyzésekben is örömmel hozzuk majd fel ezt a témát. Úgy véljük elérkezett az idő, így bemutatnánk mai vendégszereplőnket, mely az MSI N760 TF 2GD5/OC nevet viseli.

Fontos az erős videókártya - ajánlunk is egyet! - 2. kép

A nevéből már kitalálhatjátok, hogy egy nVIDIA GeForce GTX760 modellről van szó, melyet úgy dolgoztunk át, hogy a keményvonalas játékosok is remek társra leljenek személyében. A kártya 1085 MHz-es GPU Boost órajellel rendelkezik alapesetben, ám OC módban akár 1150MHz-re is képes. A memória 256 bites, 2048MB-os GDDR5 szabvány, mely minden megerőltetés ellenére stabilan végzi a dolgát. Egy ilyen kártyát muszáj megfelelő hőmérsékleten tartani, melyről a már negyedik generációnál tartó Twin Frozr megoldásunk gondoskodik, aminek két darab, 10cm átmérőjű ventilátor az alapja. Az ő munkájukat segíti a kiterjesztett alumínium hővezető, mely a SuperPipes technológia révén akár kétszer gyorsabban is képes elvezetni a hőt.

A kártya PCI Express x16 3.0 csatlakozóval van ellátva, így ennek segítségével kapcsolhatjátok össze az alaplapotokkal. A kimeneteket illetően minden szükséges csatlakozást megtaláltok rajta, hiszen a normál méretű DisplayPort, a HDMI 1.4a, és a dual-link DVI-I port mellett még dual-link DVI-D is szerepel a kínálatban. A kialakítást illetően nem szabad megfeledkezni a Military Class 4 szabványnak megfelelő alkatrészekről, melyek az erős igénybevételre tervezett kártyáknál különösen fontos stabilitást és minőséget képviselik.

Külön részt szentelünk a kártya köré épülő szolgáltatásoknak, melyekre igen büszkék vagyunk. Elsőként a Gaming App nevű megoldásról ejtenénk néhány szót, hiszen egy ilyen kártya esetében a bemutatása nem maradhat el. A teljesítménynél említettük, hogy általánosan 1085MHz-el számolhatunk, ám akár 1150MHz-et is kihozhatunk a kártyából. Ennek egyik legfontosabb kelléke a Gaming App, hiszen ennek segítségével három mód közül választhattok.

Alaphelyzetben Gaming módban van a kártya, ami 1085MHz-es Boost Clock-ot kínál, azonban az OC mód segítségével ezt 1150MHz-re tornázhatjátok fel. Az OC módban nemcsak a teljesítmény növekszik, hanem ehhez igazodik a hűtés is, így nem kell a teljesítménynövekedés hátulütőivel foglalkoznotok. A Silent mód sem maradhat említés nélkül, hiszen ennek segítségével még mindig pokolian erős, ám halk és nyugodt kártyát birtokolhattok. Ilyenkor a Boost Clock 1033MHz-et ér el.

A Predator névre keresztelt szolgáltatással saját játékotokat tudjátok rögzíteni egy gombnyomás segítségével, így a nagyközönség sem marad le egyetlen remek mozdulatról sem. Az MSI Afterburner pedig a teljesítményvadász felhasználók kedvenc alkalmazása, mely szinte végtelen szabadságot nyújt. Érdekessége, hogy Android vagy iOS rendszert futtató telefonra is elérhető az alkalmazás.

Végezetül nem maradt más hátra, mint a kártya ára, mely 3 év garanciával napjainkban 70 ezer Ft körül mozgolódik. Aki ezt a típust választja, az egy kompromisszumot nem ismerő, megbízható és hosszú távú megoldásra tesz szert. Amennyiben további kérdésetek és kívánságotok merül fel a témával kapcsolatban, mi készséggel állunk a rendelkezésetekre.

Ti milyen szempontok alapján választotok videókártyát?
19 hozzászólás

Couretto

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

Szoktam gondolkodni rajta h megérné befektetni egy hasonló kaliberű vidikarira röhögő smiley

válasz erre

Bvektor

11 éve, 2 hónapja

Nos főképp tesztek alapján alakult ki a véleményem, bevallom személyes tapasztalatom igen kevés volt MSI termékkel. Igazság szerint nem tartom annyira jobbnak, szimplán nagyobb választékot, és több pozitív visszajelzést kaptam a Gigabyte termékeiről. Valamint az általam kiszemelt kártyát nem láttam még az MSI színeiben. Természetesen ha egy számomra ideális árfekvésű MSI kártyával találkoznék biztosan elgondolkodnék rajta. Mindenesetre jó látni az érdeklődést a miértek irányába mosolygó smiley

válasz erre

MSI_Blogger

11 éve, 2 hónapja

Bvektor írta:
Nem rossz kártya, de én jobban szeretem a Gigabyteot ilyen téren. Jelenleg egy GTX 650 Ti 2GB-t szeretnék venni. Úgy gondolom az is megállja a helyét.
Miért, miben tartod jobbnak, ha nem titok? Érdekel, miért ez a véleményed. Hátha csak nem ismered minden olyan termékünket, ami számodra is szóba jöhet.

válasz erre

Bvektor

11 éve, 2 hónapja

Nem rossz kártya, de én jobban szeretem a Gigabyteot ilyen téren. Jelenleg egy GTX 650 Ti 2GB-t szeretnék venni. Úgy gondolom az is megállja a helyét.

válasz erre

kpal

11 éve, 3 hónapja és 20 napja

nekem az ár es a mondhatni hosszutavu hasznalhatosag fontos

válasz erre

1000feri

11 éve, 3 hónapja és 21 napja

csirkee írta:
röhögő smiley benne van a laptopban
kössssssssz kacsintó smiley

válasz erre

kpal

11 éve, 3 hónapja és 21 napja

nekem x58 motyo van sokak szerint öreg es cserére érett ,de szerintem csak egy ilyen 760 kell bele mert a gtx285 kezd halovány lenni mosolygó smiley
itteni shoba lehetne ilyen kacsintó smiley

válasz erre

DNS

11 éve, 3 hónapja és 21 napja

Aki rá tud ennyit szánni egy kártyára, annak jó vétel lehet. Ár-érték arányban legalábbis biztos sokkal jobb választás a horribilis árú csúcskártyákhoz képest, mint amilyen például a GTX770 vagy GTX780nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Fáraó

11 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nekem is jó lenne egy kártya a gépbe, a jelenlegi prociba integrált visz ugyan mindent, de nem mindegy hogy hogyan...

Amúgy márka és ár-érték arány alapján... Ugyanis én ATI-AMD párti vagyok, így az említett kártya kilőve röhögő smiley Bár ha ingyen hozzám vágnák örülnék neki röhögő smiley

válasz erre

PaulMarloW

11 éve, 3 hónapja és 21 napja

1000feri írta:
nem vásárolsz? akkor honnan van?
Összekotorja.

válasz erre

csirkee

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

1000feri írta:
nem vásárolsz? akkor honnan van?
röhögő smiley benne van a laptopban

válasz erre

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 22 napja

Nekem a teljesítmény nagyon fontos, de árérzékeny is vagyok.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja