Flashback Friday 2.

2014. július 25.
41.8761
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
WillThaWheel profilja, adatai
WillThaWheel
A sorozat második részét rögtön egy kérdéssel nyitom, mely így hangzik: ki emlékszik még a folyton szürke Rockport városára? Azt várnám el, hogy mindenki feltegye a kezét. Az ügyesebbek lehet rájöttek már, de azért elmondom, ebben a részben az általam legjobban kedvelt NFS széria részére fogok visszapillantani.
Advertisement


Need For Speed: Most Wanted


Flashback Friday 2. - 1. kép



Délibábos aszfalt, csillogó felnik, több száz lóerő dübörgő hangja, és a füstölgő gumi illata. Hirtelen ez jut eszembe, ha azt hallom: Need For Speed. Persze ez csak a lényeg, hisz nem csak ebből épül fel az utcai versenyzés... Vannak még baba lányok is, és azok a minden lében kanál rendőrök is fontos szerepet játszanak.
A NFS nem egy Grid, Gran Turismo, vagy éppen egy Forza játék. Egy szóval nem szimulátor. Ezek a NFS-ek, amiken én nőttem fel, mind egy-egy akciódús sztorit próbálnak elmesélni, autókkal a főszerepben. Nézzük ezesetben a Most Wanted-et.

A történetünk rögtön egy versennyel indul, mégpedig a törvényen kívüliek legjobbja, Razor ellen. Nem sokkal a cél előtt kapunk egy hívást Mia-tól, kedves segítőnktől, amiben felhívja a figyelmünket a rajtnál hagyott nagy olajtócsára, és azt tanácsolja, igyekezzünk minél hamarabb befejezni a versenyt, mert gondok adódhatnak az autóval. Ezt követően rögtön megszakad a játék, és visszamegyünk az időben pár napot, amikor még úton voltunk a nagyfőnök kihívása felé. Itt lezajlik néhány nem túl fontos esemény, ami megmutatja nekünk, hogy mennyire pipa ránk Cross őrmester, és mennyire nem ismerik a fair-playt Razor haverjai.


Flashback Friday 2. - 2. kép



Ezek után visszaugrunk napjaink versenyéhez, és bekövetkezik, amitől féltünk: az autó a célegyenes ráfordítóban nagy köhögve leáll. Nincs mese, vesztettünk, Razor viszi az autónkat, mi meg maradunk a nagy semmivel. Közben Cross is megérkezik a gyülekezőhelyre, mire már mindenki lelécelt, csak mi maradtunk ott, szabad prédaként, az őrmester nagy örömére. Ezért börtön jár, majd a letöltendő után barátnőnk, Mia ismét felkeres minket, mondván, ezt nem hagyhatjuk annyiban.

Innen indul be igazán a játék, ugyanis megint fel kell tornázni magunkat az úgynevezett "fekete listán".
A fekete listán található a 15 legüldözöttebb sofőr, sorrendben, az okozott károk mennyisége alapján.
Nekünk nincs más dolgunk, mint elérni a listán fölöttünk lévő rivális által okozott kárt, vagy pedig túl lépni azt a számot. Ekkor nyílik meg a lehetőség megmérkőzni a kisfőnökökkel. Ha győzünk, haladunk feljebb a listán, legnagyobb ellenfelünk irányába.


Flashback Friday 2. - 3. kép



Ezért küzdünk, erről szól az egész játék. De természetesen nem csak verejték hullatásról szól az egész, hiszen ott van mindenki kedvence: a tuningolás. Az autó teljes mértékben személyre szabható, kívül-belül. Még ha ez nincs is teljesen kidolgozva és átgondolva ebben a részben, egészen élvezhető opció lett. Konkrétan órákat el tudtam lenni a garázsban. Az autó teljesítményén nincs sokat mit bíbelődni, a szokásos dolgokat találhatjuk itt, mint például fék, váltó, turbó, és a többi, melyeket külön-külön 3-4 szinttel fejleszthetünk...

A küllem a legidőigénysebb, mivel az autó összes porcikáját kedvünk szerint alakíthatjuk, addig, míg az autó saját tervezőmérnöke sem ismer rá. Bizony, jól meg kell majd gondolnunk, mire is költjük a pénzünket: teljesítményre, vagy szépségre, mivel a játék nem adja könnyen a dollárokat, de arra pont elég lesz, hogy szépen lassan, de biztosan újra felkússzunk a lista legtetejére.


Flashback Friday 2. - 4. kép



A játék szépen, fokozatosan nehezedik, ahogy mi is fejlődünk, egyre jobb és jobb verdákban ülünk, úgy lesz egyre izzasztóbb is feljebb jutni a listán. Főleg, hogy közben a rend őrei is be-be zavarnak, van, hogy verseny közben, vagy pedig éppen a vasárnap délutáni kocsikázásunk közben.

Amint elértük a lista első helyezettjét, Razort, egy különleges próba fogad minket. Az eddig megszokott 3 darab verseny helyett, most 5-öt kell megnyernünk ahhoz, hogy átvehessük riválisunktól a lista első helyét. Ha ezt teljesítjük, a dulifuli Razor kénytelen lesz visszaadni nekünk "elnyert" autónkat. Mivel ez nem megy olyan könnyen, Razor forró feje miatt, Mia, aki minden helyzetben minket pártol, ott terem, és egyszerűen kikapja Razor kezéből a slusszkulcsot, és nekünk passzolja. Ez nyilván nem tetszik a többieknek, ahogy Razornak sem, de Mia fegyverének láttán egyből visszavesznek picit az arcukból. Ezután nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy Mia mindeddig egy beépített rendőrnő volt, de ki tudja mi okból, velünk kivételt tett.

Nem sokkal ezen események sora után, az őrmester is megérkezik, de addig mi már messze járunk, Mia jóvoltából. Mindenkit elkapnak, kivéve minket. Cross láthatóan nagyon begurul, és utánunk küldi az összes egységét. A nagy szökésben Mia még utoljára felkeres minket telefonon, és ad egy jó tanácsot, miszerint nem menekülhetünk meg másképp, csak a régi hídon keresztül, aminek a fele le van bontva. Szerinte sikerülhet át ugratnunk autónkkal, így megmenekülve a zsernyákok elől. Így hát azt tesszük, amit mond, és hihetetlen, de sikerül. Ekkor ér véget adrenalin dús történetünk, a játék egyből gratulálni is kezd, hogy mostantól a mi fejünkre van kitűzve a legmagasabb vérdíj.


Flashback Friday 2. - 5. kép



Zárás képp elmondanám, hogy a Need For Speed Most Wanted rengeteg feledhetetlen órát szerzett nekem, hiába izzasztott meg legtöbbször, csak kellemes emlékeim vannak vele kapcsolatban. Ezért tőlem meg kapja A legjobban sikerült NFS címet.

Remélem újra elértem a nosztalgia-hangulat valamely szintjét, és ha igen, akkor találkozunk a következő blogomban. Köszönöm a figyelmet! :)
6 hozzászólás

WillThaWheel

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

petrovicsz írta:
Nekem egyik sem tetszik, igaz Most Wanted ki is maradt. Nincs valahol most akcióban?meglepett smiley Ránéznék!mosolygó smiley
Hiba ezt a játékot kihagyni! Ez még az élvezhető, "oldschool" NFS-ek közé tartozik. Egy próbát mindenképp megér! kacsintó smiley

válasz erre

petrovicsz

10 éve, 5 hónapja és 21 napja

Nekem egyik sem tetszik, igaz Most Wanted ki is maradt. Nincs valahol most akcióban?meglepett smiley Ránéznék!mosolygó smiley

válasz erre

PaulMarloW

10 éve, 5 hónapja és 21 napja

rDAVE írta:
A legutolsó NFS, ami még nem felemás minőségben készült és nem voltak benne idétlen dolgok. (Bocs Carbon rajongók... röhögő smiley)
Lehet újra elszedem a szekrény mélyéről. mosolygó smiley

Muhaha Stev. röhögő smiley
Nagyon hiányzik a piacról egy ilyen témájú játék, amiben a tuningolás ugyan ennyire (vagy jobban) részletes.A The Crew ami talán ehhez közelít de az se lesz nagy durranás szerintem.

válasz erre

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

A legutolsó NFS, ami még nem felemás minőségben készült és nem voltak benne idétlen dolgok. (Bocs Carbon rajongók... röhögő smiley)
Lehet újra elszedem a szekrény mélyéről. mosolygó smiley

Muhaha Stev. röhögő smiley

válasz erre

WillThaWheel

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

5t3v3nk3 írta:
HÁT...


Nekem ez a MINDENT VIVŐ..röhögő smiley
http://youtu.be/v5oRVwIleq0
Óó igen...mosolygó smiley Ez is adja!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profiljaManiac profilja