FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról.

2013. július 07.
43.1661
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
Egyből regisztráltam a béta kulcsért, amikor megláttam egy online gamer magazin virtuális hasábjain. Az oldal nevét mindig elfelejtem. Valami 'game'-el kezdődő. Game... Game... Game... Channel, na az, GameChannel.

Ez fél éve volt és nem sokkal utána a béta is kezdetét vette, de nélkülem. Én a tegnapi napig váram a key-t, amit végre meg is kaptam, de előtte pár héttel még azért szórakoztak egyet és küldtek egy "köszönjük, hogy részt vettél az eddigi bétában". Én köszönöm baz...
Na szóval, most már megvan a key, egyből kettő is. Egyet a Square Enix oldalán kell regisztrálni, egyet Playstation 3-on. PS-en eltöltöttem egy kis időt, majd kiléptem. Utána egyből eszembe jutott, hogy vajon az első kód nem az-e, amit a PC-sek is kapnak. Elkezdtem kutatni hivatalos PC-s letöltő linkért, szerencsére egy kedves fórumozó külföldi játékos megosztotta, így azonnal szedtem azt is. Hogy megy-e, azt hamarosan kifejtem.

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 1. kép


Megalkottam valami cicalány félét, vagyis 'Miqo'te'-t. Miqo'te, mert a többi faj nem keltette fel az érdeklődésem és azért lány mivel macska... Ezen kívül még 4 faj van, mindegyik humanoid és a fajokon belül még van két-két klán is, amik közül lehet választani.
Névhez pedig egy kereszt és egy vezeték nevet kell írni.
Fajok:
Hyur - Tulajdonképpen ez lenne az ember.
Elezen - Ez meg az elf.
Lalafell - Apró kis lények, hegyes fülekkel és 8 éves kisgyermek tekintettel.
Roegadyn - Északi faj, nagyok és izmosak.
Miqo'te - Hegyes fülek a fejük tetején és egy macskaszerű farok.

Kasztokat nem részletezném, szokásosakat nagyjából megtaláljuk. Nagy bárdok, kardok több méretben és mindenféle bot a hadonászáshoz. Én íjász lettem. Egyébként azért sem részletezem, mert nem végleges a lista, illetve nem ilyen egyszerű, mivel itt jön képe az Armoury System, aminél először kasztokra, majd magasabb szinten munkákra osztódnak a játékosok. Hamarosan még Harry Potter is benéz hozzánk egy kis tündérrel és az idézők sem akarnak lemaradni.

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 2. kép


A játékban még csak az elején tartok. A küldetések terén volt a beszélj vele, vidd el neki, szedj össze X számú izét és ölj meg X ellenfelet típusú. Egy-két találj meg valamit és lőj bele vagy küld ide, ha esetleg ember volt az a valami.

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 3. kép


Van még az úgynevezett FATE System, ami egy esemény rendszer. Ez a Guild Wars 2 rendszerére hasonlít, tehát ott a csúnya Boss egy időre valahol valamikor és akik a közelben vannak azok megtámadhatják egyből, amiért a végén mindenki jutalmat kap.
A napszak és az időjárás folyamatosan változik, igaz egyelőre csak esővel találkoztam, de lehet később más csapadék is lesz.
Van aki pedig csak üldögél reggeltől...

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 6. kép


Estig...

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 7. kép


Ha megunnánk a gyaloglást, akkor később chocobora pattanhatunk, amivel már találkozhattunk más Final Fantasykban, konkrétan egy nagy csirke.
De hogy ez mi a halál és honnan lehet szerezni, azt nem tudom, de kell egy:

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 8. kép


Ellenfelek terén a katicabogártól a több méteres sárkányokig terjed a skála. Szinte minden hagyományos elemet felvonultat, a harc rendszer is targetes (kijelölöd és ütöd) fajta.

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 5. kép


PS3 és PC verzió:
Eme két platformra fog megjelenni és mint említettem folytatom a fent elkezdett mondandóm. Tehát a PC-s verzió megy PS3 bétánál, sőt még a karaktereink is ott vannak. Azonos szervereken fut a két példány és a kiadás után mindkét verziót lehet majd használni. PS3-on alkottam a karakteremet, amit PC-s képeken láthattok. Így gépünknél ülve játszhatunk billentyűzettel és egérrel vagy akár a tévé előtt kényelemben fekve kontrollerrel. Valamelyik platformnál nem tetszik valami az irányítással? No problem! PS3-on teljes billentyűzet és egér támogatás (bármilyen USB-s noname jöhet) és PC-n is mennek a kontrollerek. Emellett lehet minkét platformon beállítani, hogy a billentyűzet a kontroller mellet csak a chat-re legyen használva, ha leütünk egy gombot rajta, akkor azt automatikusan írja oda.
PS3-ra kötve az egerem és billem egyből ment, de kontroller is használható maradt. Beállítások ezen a téren vannak, de alapból egész korrektül volt belőve. Apróbb különbségek vannak a két platformon a menü terén, ezeket leszámítva nagyjából azonos. Grafika nem meglepően szebb PC-n, ilyen ez multiplatform címeknél. A kontrolleres irányítás egyébként igen jól sikerült, gyorsan megszokható és kényelmes. Skillek használata kombó szerűen működik. L2 vagy R2 gomb lenyomásával átvált a képességekre és hozzá kell nyomni a megfelelő gombot, amit jelez a kijelzőn. 8 db 8x8-as hely van a skillekre és egyéb gyors elérésre szánt cuccra.

Egy kép a PS3 verzióról(ez nem saját):

FINAL FANTASY XIV - A Realm Reborn (PS3/PC) Első benyomás a bétáról. - 4. kép


Csúnya szóval élve, a játék nem lelketlen, mint a legtöbb MMORPG (F2P játékokra jellemző leginkább vagy emiatt lesz az...), szóval a hangulat rendben van, viszont azért teljesen eltér az FF széria single playeres részeitől. Minden megvan, ami egy MMORPG-be "kötelező", emellé jön az FF story és egy-két sajátosság.
Kár vagy nem kár, a játék havidíjasra tervezett, amivel bár soha nem fognak több millió embert aktívan maguknál tartani, de a kellő számú játékost kitermelheti magából, így ingyenességre ne számítsunk egyhamar, hacsak nem gondolják meg magukat. Egy bizonyos réteget kell megnyerni és megtartani, ami a másik Final Fantasy MMORPG-nél összejött, mivel a XI már több mint 10 éve fut. Jómagam tanuló révén egyelőre el se játszom a gondolattal az előfizetésről.
Személy szerint én a havidíj mentes, egyszer megveszed és játszol amennyit bírsz rendszert kedvelem, amiben esetleg a lusta játékosok pénzért ideiglenes előnyt kaphatnának. A GC híreinél is láthatjátok, hogy a GW2 fejlesztői milyen aktívak, pedig ők is ezt a rendszert alkalmazzák.
Aki esetleg kedvet kapott, az siessen a hivatalos oldalra és próbáljon meg bejutni a bétába vagy ha tudja, hogy kell neki, akkor már elő is rendelheti.
18 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 7 napja

Scal írta:
Te Dave ez nagyon profi bemutató volt... lájk ment, már csak azt nem tudom én ezek után mit írjak a tesztben mert ehhez képest semmi nem változott, és még a véleményem is hasonló
Köszönöm, de biztos vagyok benne, hogy tudsz még mit írni.
Kíváncsian várom a tesztet!

válasz erre

Scal

7 éve, 4 hónapja és 7 napja

Te Dave ez nagyon profi bemutató volt... lájk ment, már csak azt nem tudom én ezek után mit írjak a tesztben mert ehhez képest semmi nem változott, és még a véleményem is hasonló

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 11 napja

Úgy látszik, hogy a Miqo'te igen népszerű, a jövőre megjelenő Lightning Returns: Final Fantasy XIII-ban Lightning öltözhet majd be annak elvileg.

válasz erre

badam10

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Nagyon szép a grafikája és a játék is jónak tűnik!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 23 napja

Kasztok:

Disciples of War:
Archer
Gladiator
Lancer
Marauder
Pugilist

Disciples of Magic:
Arcanist
Conjurer
Thaumaturge

Disciples of the Hand:
Alchemist
Armorer
Blacksmith
Carpenter
Culinarian
Goldsmith
Leatherworker
Weaver

Disciples of the Land:
Botanist
Fisher
Miner

"Munkák" (Két megadott kasztból kell elérni a 30-at):
Bard
Paladin
Dragoon
Warrior
Monk
Summoner
Scholar
White Mage
Black Mage

Mindegyik kaszt és munka egy karakteren is felvehető és fejleszthető. Utóbbiakról nem tudok túl sokat, de előbbinél csak oda kell menni a guild helyükre és ingyen egyből be is lehet lépni. Hogy épp melyik aktív, az fegyvertől függ, lehet gyors gombra rakni teljes felszereléseket. Megadott számú skilleket (szintedtől függ) lehet vegyíteni más kasztokkal. Így például kiválaszthatod a Conjurer gyógyító képességét Archer-nél.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 1 napja

Közlemény: 4 fázisa van a bétának. Ez már a 3. és most július 10-től 15-ig tart ennek az utolsó szakasza. Utána jön a 4., ami nyílt béta lesz!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Vendég írta:
Az des****
A béta élesben való tesztelés céljából van, gondolom azért állítják le, mert úgy könnyebb nekik dolgozniuk. A két idő között javítják a bejelentett hibákat és fejlesztik a játékot, hogy minden menetrend szerint legyen.

válasz erre

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

rDAVE írta:
Ahogy nézem hétvégenként van béta. Ma délelőtt már lekapcsolták a szervereket.
Az des****

válasz erre

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Az elég durva hogy crossplatformos! Végreeeee!!!!!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Vendég írta:
Van időkorlát benne? Vagy nyomhatod napokig is akár?
Ahogy nézem hétvégenként van béta. Ma délelőtt már lekapcsolták a szervereket.

válasz erre

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Van időkorlát benne? Vagy nyomhatod napokig is akár?

válasz erre

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Úristen de jó lett a grafikája!!!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Sándorkolbász profiljagery1113 profiljaManiac profiljarDAVE profiljamarco profiljaGamePlay profilja