FAVICCEK, avagy az első animációs kisfilmem története

2019. június 21.
32.0961
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
c0m1n65un profilja, adatai
c0m1n65un
Sziasztok!


Mindig igyekszem magamnak apróbb kihívásokat biztosítani. Ez a különös tulajdonságom idén még inkább kiélesedett.

40b96a8cc28cd34a56b4b56146d84e59.png

A kihívásokat a saját kreativitásom fejlesztésére találom ki, és próbálok számomra érdekes és megvalósítható dolgokat kitalálni (horror novellák írása, haiku versek írása, egy apróbb videójáték elkészítése, vicces kis képregények megrajzolása, zenekészítés stb).

Rendszerint a kihívás végére nem csak egy új dolgot tanulok meg, de a későbbiekben is folytatom a tevékenységet még, ha nem is olyan intenzíven, mint a kihívás alatt.

Most pedig elhatároztam, hogy megtanulok animációs filmeket készíteni.

Nem akartam túl nagy fába vágni a fejszémet, de hála a Cuphead játék Treetop Trouble pályájának, találtam egy kivitelezhető ötletet.

Körülbelül egy hét leforgása alatt készült el a FAVICCEK első epizódja, és bár nem ment zökkenőmentesen, és valószínű messze nem lett tökéletes, de én a készítés minden percét élveztem.

Még hosszú út áll előttem, de az első lépéseket sikerrel megtettem.

Gondoltam egy nagyot és feltöltöttem a Youtube-ra.

Íme a végeredmény:



Szívesen fogadok építő jellegű kritikát.
6 hozzászólás

c0m1n65un

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Köszönöm a támogató szavakat. Igyekezni fogok, hogy a következő még jobb legyen, és egy-két videó után részletesebben is beszámolok a készítés teljes folyamatáról.

válasz erre

Gólem

5 éve, 2 hónapja és 27 napja

Nekem tetszik az elképzelés. Minden reggel egy ilyen aztán annyi. mosolygó smiley Beindul ez majd.

válasz erre

marco

5 éve, 2 hónapja és 27 napja

Tök jó, első lépésnek meg különösen. mosolygó smiley Viszont ha már "...első animációs kisfilmem története" a címe, akkor szívesen olvastam volna arról, hogy csináltad. Miket használtál, szoftverek, oprendszer, inspiráció honnan, stb.

válasz erre

Tommy

5 éve, 3 hónapja

röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley Jók lesznek ezek, toljad! mosolygó smiley

válasz erre

Marduk

5 éve, 3 hónapja

Szerintem kezdő animációs videóként ez egész jó. Nyilván lehet még rajta csiszolni, de idővel szerintem ez jobban kiforrja magát.

Nekem egyedüli kritikám az, hogy a szinkron csöppet monoton, de szerintem ez is olyan dolog, hogy majd idővel kialakul. Egyébként nem fontos szerintem neked beszélni a mikrofonba, mert sok animációs rövidfilm, amit láttam a YT világában szinkron nélküli vagy a szinkront valami programmal olvastatják fel. Az utóbbi leginkább az ilyen szürreális humorú videókra jellemző, ahol a különféle hangtorzításokkal még viccesebbé teszik az egészet.

Ha szabad, akkor belinkelnék pár ilyen példát:
The Spider and The Butterfly: https://www.youtube.com/watch?v=Q5KmA3Xbmqo
Hunger Games in a Nutshell: https://www.youtube.com/watch?v=cZuJ47G3D2M

Az első szerintem nagyon szép példája, hogy lehet szinkron nélkül is jó animációs filmet készíteni. Az utóbbi (pamtri személyes kedvencem röhögő smiley) pedig jól megmutatja, hogy a csúnyán meganimált videók is lehetnek jók, ha azok ilyen szürreális hatást keltenek. Szerintem a készítő abból a szempontból zseniális, hogy a hangtorzításokat nagyon jól használja. Ezek természetesen példák, csak gondoltam megosztom, hogy ilyen irányokba is lehet menni.

Egyébként nem gondolkozol ilyen animációs tutorial blogsorozat/videósorozatban? röhögő smiley Engem például mindig is nagyon érdekelt, hogy hogyan csinálják ezt.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 3 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja