És egyszercsak gamerek lettünk

2013. augusztus 29.
42.3451
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Yanez profilja, adatai
Yanez

És egyszercsak gamerek lettünk - 1. kép

Egyszercsak valami gyökeresen megváltozik bennünk, amikor szembesülünk a tudattal, hogy videójátékosokká váltunk.


Sziasztok GC tagok és vendégek! A mai téma egy olyan érdekes dologról fog szólni, amelyen minden gamer átesett az életében. Ez leginkább a zseniális játékoknak köszönhető. Emlékezzünk csak vissza arra az időszakra, amikor nem tudtuk vagy egyszerűen még nem tapasztaltuk meg, hogy mi az a videójáték. A mai generációnak ez kicsit nehezebben fog menni, mivel a többség már pelenkás kora óta ismeri meg a videójátékok világát.

No de akkor is átesik egy alapvető dolgon, egy-egy bizonyos játékon. Ahhoz, hogy rájöjjünk, miért is űzzűk ezt a hobbit, egy kicsit el kell gondolkoznunk, de tényleg csak egy parányit. Jómagam sem lennék ennek a játékvilágnak a részese, ha anno nincs pár játék, amely ráébresztett, hogy ez az elfoglaltság bizony nagyon-nagyon sokáig fog kézenfogva kísérni az életemben vagy akár annak a végéig.

Hiába vannak ezresével meg százezresével videójátékok, de ha mind olyan bugyuta lenne, mint a többség, akkor bizony hamar felhagynánk e szenvedéllyel. Szerencsére mindenki életében voltak olyan stuffok, amelyek komolyabban rávittek minket erre az útra. A főbb konzolok közül, én az Atari-val kezdtem, de bevallom, ha a továbbiakban is olyan játékok jöttek volna, akkor fénysebességgel nőttem volna ki a videójátékokat.

Szerencsére az a korszak nálam nem is tartott oly soká, mivel kb egy évre rá, hozzájutottam a mesebeli NES-hez. És vele együtt jött meg az első game, amely szilárdabbá kovácsolta gémer énem. Ez a gyöngyszem a Mario volt, az első NES játékom. Nyár volt, én pedig egy hétig ki sem mozdultam a házból. A barátaimnak azt mondtam, hogy beteg vagyok. Egyszerűen nem lehetett abbahagyni! :D Ekkor tényleg ráébredtem arra, hogy valami alapvetően megváltozott bennem, nagybetűs GAMER lettem!

És egyszercsak gamerek lettünk - 2. kép


Számtalan címet toltam ki a Nintendo csodáján, de idővel már kevesebbet kezdtem játszani, mint az elején. Úgy éreztem, hogy lehet tényleg kinövöm ezt. Csakhogy egy szép napon, az egyik üzletben, megismerkedtem a Mortal Kombat 3-mal, ami épp egy Sega-n futott. Ekkor újra felpezsdült a vérem és nem nyugodtam le egészen addig, míg nem szereztem be a konzolt.

Az MK 3 Ultimate lett az első játékom rá. Akárcsak a NES-es Mario esetében, most sem tudtam elszakadni a televizíó képernyőjétől. Kivülről fújtam minden kombót és kívégzést. Biztos voltam benne, hogy most már soha nem hagyom el eme szórakozást. A továbbiakban a SNES-hez is volt némi szerencsém, ahol a Donkey Kong szintén beleégette magát a tudatomba. De amúgyis számtalan game tette tiszteletét nálam, e két konzol személyében.

És egyszercsak gamerek lettünk - 3. kép


Sokáig elvoltam a Sega-val és még sokáig el is lettem volna, de egy szép napon, ismét egy áruház féleségben, megpillantottam egy délibábot. Tényleg annak tűnt, mert nem hittem a szememnek. A Tekken valamelyik részének demója forgott egy PS1-en. Addig el sem tudtam képzelni, hogy létezik ilyen. 3D-s játék, ember, ilyen is van?-gondoltam magamban. Az első játékom rá mégsem a Tekken, hanem a The Lost World: Jurassic Park volt.

Ekkor még nem birtokoltam PS1-et. Nemsokára mégis megkaparintottam a kicsikét. Feledhetetlen játékokat pörgettem ki, amelyek már 99%-ig növelték gamer énem. Olyan címek, mint a Crash Bandicoot, Abe's Odyssey, Tekken 3, Gran Turismo és még sorolhatnám. A 100%-ot viszont csak egy játék tudta rámpecsételni: Metal Gear Solid. Itt már biztosan tudtam, hogy a videójáték hobbit a sírba viszem magammal. :D A sírkövemen meg ez fog állni: Itt játszik Milan Yanez.

És egyszercsak gamerek lettünk - 4. kép


Ezután már nem kellett aggódnom és nemhiába! Elérkezett a PC és utána a PS2 is! Ti is tudjátok milyen korszak volt az, nem kell a rizsa. Gondolom ekkor sokan lettek GAMEREK. A PS3 világában már felnőtt ember vagyok és szenvedélyem fikarcnyit sem csökkent. Hogyan is csökkenhetne olyan játékok mellett, mint a Splinter Cell, The Last of US, God of War, Uncharted, GTA, Heavy Rain meg egy csomó más. És akkor csak most jön a nextgen: PS4 és XOne! Gyerekek, a tánc csak most fog elkezdődni! :)

A Ti életetekben melyek voltak a mindent eldöntő videójátékok? Azok, amelyek mellett nyugodtan az asztalra csaphattatok, mondván: Ez az én világom, banyek!
23 hozzászólás

csipessz

11 éve, 6 hónapja és 21 napja

igen emlékszem még amikor az első gépemet meg kaptam az jó érzés volt mostanra az már rég elromlot és van egy másik röhögő smiley

válasz erre

DNS

11 éve, 6 hónapja és 21 napja

Újabb személyes, nosztalgikus, informatív és érdekfeszítő blog, Yanez, ment rá a kesztyű!

Mondjuk azt nem csodálom, ha mostanság kétszer is meggondolod, írj-e blogot, mivel egy nap vagy néhány óra sem kell hozzá, és már el is tűnt a süllyesztőben...

válasz erre

Vendég

11 éve, 6 hónapja és 21 napja

Iszonyat jó kis visszaemlékezés!mosolygó smiley

válasz erre

csd14prime

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

A midnent eldonto jatek nalam a COD 4 MW1 volt,autan minden CODot vegigjatszottam,majd jott a tobbi jatek,s kesobb lett XBOX 360-om s azota is GAMER vagyok röhögő smiley

válasz erre

Yanez

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

marco: Na de ezek voltak nálad a mindent eldöntő játékok??? Mert nálam az első egy kvarcjáték meg a Tetris volt, de azok nem tartották volna bennek örökké a szuszt. mosolygó smiley

kpal: Quake 3-at én is rongyosra játszottam.

csirkee: A "kocka" el van vetve. röhögő smiley

válasz erre

marco

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

Mint mrxten, én is a Commodore érában kapcsolódtam, de nekem egy gyengébb (C16) masina jutott, az is az apámnál, nem sajátként.

Első játékra már nem emlékszem (de kár, tényleg nemszomorú smiley), de The Punisher és Robo Knight megvolt!mosolygó smiley

"A sírkövemen meg ez fog állni: Itt játszik Milan Yanez." röhögő smiley Két kesztyűt is nyomnék erre a bejegyzésre de az tilos. röhögő smiley

válasz erre

csirkee

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

Én nem mondom magam igazi gamer-nek, inkább kockának, akit minden érdekel ami tech vagy éppen játék. Az hogy kockának titulálom magamat, már a középsuliban jött elő. Mindig is okoskodtam meg ügyeskedtem a gépemen. mosolygó smiley
De persze én is játszottam anno, marió, CS-tem, Mortal Kombat nálam is befigyelt, amit mai napig szeretek! mosolygó smiley

Jó kis blog lett Yanez! Már vártam!

válasz erre

kpal

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

Én míg kicsi voltam rokonoknál ismerősöknél játszottam aztán 1999 -megjelent a Quake 3Arena na azt kezdtem el tolni,ritkán mostanában is játszhatok vele , de crysis wars is kedvenc az újabb világi játékok közül, amik ezután jöttek számomra nem jelentenek aranyira nagy vonzerőt, lehet hogy öregszem röhögő smiley

válasz erre

juhaszandor

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nálam a ps2 nem volt meghatározó anno, mert nem engedhettem meg magamnak akkor még. Most idősebb vagyok és van pénzem, vettem egyet. ps3 és xbox meg főleg nem.

válasz erre

mrxten

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

nálam a meghatározó platform, aminek hatására "gémernek" mondhatom magam a commodore +4 volt
a konzolok kimaradtak nálam és a mai napig sem játszok velük
nincs velük bajom csal valahogy így alakult

ha valakinek mondanak ezek a címek valamit c+4 -ről : Tom16, The Punisher, Tutti Frutti, Robo Knight
én ezekkel kezdtem a gémerkedést annó 6000 évvel ezelőtt mosolygó smiley

akit érdekel itt ki is próbálhatja őket -> http://www.commodore16.com/play.htm

válasz erre

Marduk

11 éve, 6 hónapja és 22 napja

Hát nekem az első játékom a Crash Bandicoot volt, és ezt a játékot mai napig előveszem. mosolygó smiley Hát aztán 9 éves koromban jött az UT2004... röhögő smiley Ezzel még mai napig játszok.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaGargameth profilja