És egyszercsak gamerek lettünk

2013. augusztus 29.
41.6371
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Yanez profilja, adatai
Yanez

És egyszercsak gamerek lettünk - 1. kép

Egyszercsak valami gyökeresen megváltozik bennünk, amikor szembesülünk a tudattal, hogy videójátékosokká váltunk.


Sziasztok GC tagok és vendégek! A mai téma egy olyan érdekes dologról fog szólni, amelyen minden gamer átesett az életében. Ez leginkább a zseniális játékoknak köszönhető. Emlékezzünk csak vissza arra az időszakra, amikor nem tudtuk vagy egyszerűen még nem tapasztaltuk meg, hogy mi az a videójáték. A mai generációnak ez kicsit nehezebben fog menni, mivel a többség már pelenkás kora óta ismeri meg a videójátékok világát.

No de akkor is átesik egy alapvető dolgon, egy-egy bizonyos játékon. Ahhoz, hogy rájöjjünk, miért is űzzűk ezt a hobbit, egy kicsit el kell gondolkoznunk, de tényleg csak egy parányit. Jómagam sem lennék ennek a játékvilágnak a részese, ha anno nincs pár játék, amely ráébresztett, hogy ez az elfoglaltság bizony nagyon-nagyon sokáig fog kézenfogva kísérni az életemben vagy akár annak a végéig.

Hiába vannak ezresével meg százezresével videójátékok, de ha mind olyan bugyuta lenne, mint a többség, akkor bizony hamar felhagynánk e szenvedéllyel. Szerencsére mindenki életében voltak olyan stuffok, amelyek komolyabban rávittek minket erre az útra. A főbb konzolok közül, én az Atari-val kezdtem, de bevallom, ha a továbbiakban is olyan játékok jöttek volna, akkor fénysebességgel nőttem volna ki a videójátékokat.

Szerencsére az a korszak nálam nem is tartott oly soká, mivel kb egy évre rá, hozzájutottam a mesebeli NES-hez. És vele együtt jött meg az első game, amely szilárdabbá kovácsolta gémer énem. Ez a gyöngyszem a Mario volt, az első NES játékom. Nyár volt, én pedig egy hétig ki sem mozdultam a házból. A barátaimnak azt mondtam, hogy beteg vagyok. Egyszerűen nem lehetett abbahagyni! :D Ekkor tényleg ráébredtem arra, hogy valami alapvetően megváltozott bennem, nagybetűs GAMER lettem!

És egyszercsak gamerek lettünk - 2. kép


Számtalan címet toltam ki a Nintendo csodáján, de idővel már kevesebbet kezdtem játszani, mint az elején. Úgy éreztem, hogy lehet tényleg kinövöm ezt. Csakhogy egy szép napon, az egyik üzletben, megismerkedtem a Mortal Kombat 3-mal, ami épp egy Sega-n futott. Ekkor újra felpezsdült a vérem és nem nyugodtam le egészen addig, míg nem szereztem be a konzolt.

Az MK 3 Ultimate lett az első játékom rá. Akárcsak a NES-es Mario esetében, most sem tudtam elszakadni a televizíó képernyőjétől. Kivülről fújtam minden kombót és kívégzést. Biztos voltam benne, hogy most már soha nem hagyom el eme szórakozást. A továbbiakban a SNES-hez is volt némi szerencsém, ahol a Donkey Kong szintén beleégette magát a tudatomba. De amúgyis számtalan game tette tiszteletét nálam, e két konzol személyében.

És egyszercsak gamerek lettünk - 3. kép


Sokáig elvoltam a Sega-val és még sokáig el is lettem volna, de egy szép napon, ismét egy áruház féleségben, megpillantottam egy délibábot. Tényleg annak tűnt, mert nem hittem a szememnek. A Tekken valamelyik részének demója forgott egy PS1-en. Addig el sem tudtam képzelni, hogy létezik ilyen. 3D-s játék, ember, ilyen is van?-gondoltam magamban. Az első játékom rá mégsem a Tekken, hanem a The Lost World: Jurassic Park volt.

Ekkor még nem birtokoltam PS1-et. Nemsokára mégis megkaparintottam a kicsikét. Feledhetetlen játékokat pörgettem ki, amelyek már 99%-ig növelték gamer énem. Olyan címek, mint a Crash Bandicoot, Abe's Odyssey, Tekken 3, Gran Turismo és még sorolhatnám. A 100%-ot viszont csak egy játék tudta rámpecsételni: Metal Gear Solid. Itt már biztosan tudtam, hogy a videójáték hobbit a sírba viszem magammal. :D A sírkövemen meg ez fog állni: Itt játszik Milan Yanez.

És egyszercsak gamerek lettünk - 4. kép


Ezután már nem kellett aggódnom és nemhiába! Elérkezett a PC és utána a PS2 is! Ti is tudjátok milyen korszak volt az, nem kell a rizsa. Gondolom ekkor sokan lettek GAMEREK. A PS3 világában már felnőtt ember vagyok és szenvedélyem fikarcnyit sem csökkent. Hogyan is csökkenhetne olyan játékok mellett, mint a Splinter Cell, The Last of US, God of War, Uncharted, GTA, Heavy Rain meg egy csomó más. És akkor csak most jön a nextgen: PS4 és XOne! Gyerekek, a tánc csak most fog elkezdődni! :)

A Ti életetekben melyek voltak a mindent eldöntő videójátékok? Azok, amelyek mellett nyugodtan az asztalra csaphattatok, mondván: Ez az én világom, banyek!
23 hozzászólás

Yanez

6 éve, 2 hónapja és 13 napja

TheLondon írta:
Én a gamer pályafutásom egy Xboxal kezdtem.Ez volt az első konzolom egy Halo:Combat evolved-el.Hihetetlenül jó volt.Még a mai napig is megvan a konzol és működik is és a Halo is karc mentes(!) nagyon vigyáztam rá
Ez remek, mert egy nagyon sikeres játékkal kezdted! Érthető, ha ez inspirált bele a videogame-k világába.

válasz erre

TheLondon

6 éve, 2 hónapja és 13 napja

Én a gamer pályafutásom egy Xboxal kezdtem.Ez volt az első konzolom egy Halo:Combat evolved-el.Hihetetlenül jó volt.Még a mai napig is megvan a konzol és működik is és a Halo is karc mentes(!) nagyon vigyáztam rá

válasz erre

juhaszandor

6 éve, 2 hónapja és 20 napja

Tardief88 írta:
Nagyon jó volt olvasni.
Osztom a véleményt.

válasz erre

Catilina

6 éve, 2 hónapja és 21 napja

A Caesar III varázsolt el először igazán.

válasz erre

m3sa

6 éve, 2 hónapja és 21 napja

Szép idők ! A mai "gémerek" gyermekei sosem tapasztalhatják meg milyen is volt egy jó öreg snes-en játszani. Szerencse hogy vannak olyan fejlesztők mint a naughty dog akik még tudnak kiemelkedő játékokat készíteni egy olyan világban ahol olyan játékok léteznek mint a Crysis. Ezzel mindent el is mondtam. Nagyon jó visszaemlékezés lett!

válasz erre

1000feri

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

tetszett

válasz erre

Yanez

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

Micsoda élmény a kommenteiteket olvasni! És köszönöm!

DNS: Pontosan! Pár hónapja, amikor elkezdtem itt blogolni, volt olyan, hogy 3 napig semmi. Fel akartam dobni egy kicsit a blogszekciót, de látom úgyis sikerült.
Na de az írást, blogolást, akkor sem tudom abbahagyni, úgyhogy jövök még ezerrel!!!

válasz erre

Tardief88

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nagyon jó volt olvasni.

válasz erre

Vendég

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

nem semmi eletut

válasz erre

csipessz

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

de nem a mostanira az 3D a mostani

válasz erre

csipessz

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

emlékeztek a super mario-ra ?

válasz erre

Raiden

6 éve, 2 hónapja és 23 napja

Tőlem is ment egy kesztyű.


(nekem,a Sega Dreamcast adta meg a kegyelemdöfést )

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaImperator profiljawazko profiljagery1113 profiljaMarduk profilja