Érdekességek a videójátékok világából

2013. június 17.
44.1471
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Yanez profilja, adatai
Yanez
Sok érdekes tény létezik a videójátékok világából, amelyekről még egy tapasztalt gamer sem hallott. Ezeket kínálom ma nektek blogom menüjeként, hogy jobban induljon a hetetek.


Előszó: Ez is egy régebbi blogom felfrissítése, remélem elnyeri tetszéseteket! Tehát jó szórakozást kedves Gamechannel olvasók!


1. A Command & Conquer Red Alert német verziójának a bejátszási videójában Hitler nem szerepel, a katonák pedig cyborgokkal vannak helyettesítve#

2. A klasszikus Doom-ban volt egy fegyver BFG9000, amit átkereszteltek Bio Force Gun-nak, holott a készítők eredetileg a Big Fucking Gun nevet adták neki. Dehát a cenzúra...

3. Az első Electronic Entertainment Expo (E3) 1995 május 11-én volt, Los Angeles-ben. Jó régen!

4. Final Fantasy-csak azért ez lett a címe, mert az alkotója Hironobu Sakaguchi azt hitte, hogy ez lesz az utolsó játéka :)

5. Halo-a Bungie a játékot eredetileg az Apple-nek fejlesztette, csak időközben a jogok átvándoroltak a Microsoft-hoz, mivel megvették a céget.
5. A No One Lives Forever hangszinkronizálói a 60'-as évek pornófilmjei zenéiből merítettek ihletet :)

6. Hiba azt gondolni, hogy a játékokkal inkább a tinédzserek játszanak többet. 2006-ban például a pc játékok 93%-a és a konzolok 83%-ának a vásárlói 18 évnél idősebbek voltak. A középkorú gamerek korosztálya statisztikailag a 40 évesek.

7. Az első játék a SpaceWars volt, amelyet 1961-ben hozott létre egy Massachusets-i Technológiai egyetemen Steve Russel, valami PDP-1 számára.

8. 1982-ben jött létre a Tetris játék. Azóta már több, mint 40 millió példányt adtak el! És persze még mindig népszerű!

9. A Tamagotchi fordítása japánról azt jelenti "szeretetet igénylő tojás". A kütyü 240 millió dodót hozott a cégnek. Az ötletet egy 31 éves Aki Maita nő adta el nekik.

10. A Halo2 az első nap alatt 125 millió dolláros bevételt hozott, többet, mint bármely Holywood-i film.

11. A japán fejlesztőnek, aki megalkotta Pac-Man-t, az ötlet egy pizzából jött, amelyből hiányzott egy szelet.
12. Tudtátok, hogy a híres zombifilm rendező George A. Romero rendezte a Resident Evil 2 élőszereplős reklámfilmjeit? Majd később neki szánták a jelenleg Mila Jovovich-al futó RE film megírását és rendezését. Ám valamilyen okból átadták Paul W. S. Anderson-nak. Meg vagyunk elégedve a filmel?...hmm...

13. Kojima eredetileg azt akarta, hogy a Metal Gear Rising főhőse Gray Fox, a kiborg nindzsa legyen. De fiatal csapatja rábeszélte Raiden-re. Bár a játékban használható Gray Fox külseje is, de végülis Raiden a főszereplő.

14. Az L.A. Noir-ban több ügy is megtörtént esetek alapján készült, amelyek 1947-ből származnak.

15. A Famicom (a japán NES) azért volt piros-fehér színű, mert akkor az volt a legolcsóbb műanyag. Mellesleg a neve a Family Computer rövidítése.
16. 2004 és 2011 között az emberiség (gamernép) együttvéve, összesen 6 millió évet játszott a World of Warcraft-tal!!!

17. A Minecraft eredeti címe 'Cave Game' volt.

18. Tudtátok, hogy a Sega és Capcom cégek neve valójában rövidítés? Igaz az eredeti talán már nem létezik, de utána lehet járni. A Sega-é ez volt: Service Games, a két szó első két betűiből született a Sega. A Capcom-nál az első 3 betűből: Capsule Computers.

19. A God of War-ban előszőr pénisze is volt a küklopszoknak, hogy megfeleljenek a többi lény képi világának, akiknek például mellük és mellbimbójuk is van. Az ötlet az alkotójé, David Jaffe-é volt. Ismeretlen okokból törölték a végleges verzióban.

20. Az Xbox egyik tervei közé egy 40 gombos kontroller is tartozott, amelyből prototípus is készült.
21. Az Angry Birds-ben a Rovio a sertés influenza miatt választotta ellenfeleknek a malacokat. A színűk is épp ezért "betegesen" zöld :)

22. A Shadow of the Colossus-ban eredetileg 48 kolosszus lett megtervezve. Ezt leszűkítették 24-re, végül pedig 16-ra. Az egyik ok a sok sikertelen kinézetű kolosszus volt.

23. A Donkey Kong 64-ben a majmok fegyverét előszőr igazira formálták. Ám végül rájöttek, hogy egy barátságos játékot akarnak minden korosztálynak, így a gyerekeknek is.

24. Amikor megjelent a Gameboy kamera, az volt akkor a világ legkisebb kamerája.
25. A Nintendo először úgy tervezte meg a SNES-t, hogy legyen rajta mégegy kazetta bemenet, amelybe a NES játékkazikat lehet belehelyezni, így lehetővé tenni a NES játékok futattását SNES-en. De aztán törölték ezt a modelt, mivel 75$-al drágábban kellett volna vesztegetniük.

26. Megaman azért lett kék színű, mert a NES, mint tudjuk, elég kevéske szín választékkal rendelkezett. Összesen 54 különböző színárnyalattal. Ezek közül a bővebb választék, amelyel a fejlesztők dolgozhattak, a kék volt.

27. A következőt kevesen tudják...és hát beszarás! A Sony előszőr a Nintendo sikerét látva, le akart szerződtetni velük. Nem is annyira játékokat akartak volna csinálni, mint forradalmasítani a SNES-t a cd lejátszásának csodájával meg egyéb elektronikai dolgokkal. Ám végül konfliktusok születtek a két cég között és a Sony önállósodott. Tehát a Playstation eredetileg egy új SNES lett volna, amely cd-t is lejátszik :) A kép csak illusztráció.
28. Na ezt néhányan talán tudjátok. A Metal Gear Solid 3-ban mentsd el a játékot, a The End bossfight előtt. Utána menj ki a PS2 menüjébe és állítsd át az időt egy héttel későbbre. Majd töltsd be újra az utolsó mentést. A The End öregedésben fog meghalni.

29. A Legend of Zelda béta verziójában, a játékos választhat fegyvert a játék elején, egy kard vagy egy bumeráng közül.

30. Eredetileg Link (Zelda) is helyet kellett, hogy kapjon a Marvel Ultimate Alliance Wii-s verziójában.

31. Ellentétben a Sony és a Microsoft-al, a Nintendo SOHA nem zárt le egy évet sem veszteségesen! Még a Gamecube-bal sem!

32. Az anno híres Golden Axe játék összes hangját az amerikai foglyok siralomházában készítették.

33. Ez most mókás lesz :) Vin Diesel szerette a róla szóló Chronicles of Riddick játékot. Ám mindig, amikor meghalt a gammában, gyorsan kikapcsolta azt, Azt hitte ha nem teszi, akkor nagy esély van rá, hogy a való életben is meghal. Ezeket a feltevéseket a 'Matrix' film beleélésének és a maga félreértésének köszönheti.

34. A Nintendo alkalmazottjai, akik nem tudják megszerezni a 120 csillagot a Mario Galaxy-ban, kevesebb fizetést kapnak és külön menzán kell ebédelniük, melyen a 'Fail' kiirat tündököl. :D

35. A Nintendo a 60'-as években nyitott egy 'Love Hotel' nevű hotelt, ahova párocskák jártak rövid időtöltésre.
36. Ha ráhelyezed a füllyukadra az egyik újjad és elkezded rázni, olyan hangot fogsz hallani, mit a klasszikus Pacman játékban :)

37. 2010-ben a fogyasztók- videójátékokra, hardverre és kiegészítőkre összesen 25.1 milliárd dollárt költöttek!

38. Az amerikai családok 72%-a játszik számítógép és konzol játékokkal! Vajon M.O.-n mennyien?

39. Az első konzol, amely belső hard drive-al rendelkezett, a Sega Saturn volt.

40. Az Atari egy japán szó után kapta a nevét, melynek jelentése 'Siker'.

41. Az Apple Pippin konzol, a Macintosh-tól, fogyott a legrosszabbul a világon. Kevesebb, mint 24 000 darab talált gazdára. Az ára is borsos volt, 600$.

42. A Devil May Cry eredetileg egy új fejezet lett volna a Resident Evil-ben.

43. Optimus Primusz (Transzformerek) kiépítése megtalállható az Assassins Creed-ben.
44. Egy 23 éves Faze Chopdat nevű fickó, 4 hónapot ült börtönben, mert a mobilján Tetris-ezett egy repülőgépen, annak ellenére, hogy mindenkit megkértek kikapcsolni a mobiltelefonokat. Szegény ürge épp a mézesheteiről repült vissza.

45. Mario több, mint 120 játékban volt jelen!

46. A Tomb Raider főszereplőjének, Lara Croft-nak, eredetileg Laura Cruz volt a neve.

47. A legjobban fogyott ekszklúziv konzoljáték a Wii Sports. Közel 80 millió példány kelt el belőle!

48. A leghosszabb online videójátszás rekordja hivatalosan 50 óra! Ezt a rekordot 6 holland gamer állította fel. A játék a Red Dead Redemption volt, PS3-ra. A szerencséseket 1000$-ral jutalmazták meg fejenként, a Guiness Rekordok könyvébe való bejutás miatt.

49. A sportjátékok képviselik a videójátékok legnépszerűbb műfaját! Bravó EA!

50. A Railworks 3: Trainsimulator 2012-nek 90 darab dlc-je van, amelynek az áruk együtt több, mint 1200 euro!


A végéhez is értünk! Több képet is akartam csatolni, csak sajnos a blogszerkesztő progi 8-nál többet nem enged. Legyetek jók!

U.I.: A tényeket több helyen is leellenőríztem, hogy minimális legyen a tévedés. Magam fordítottam le magyarra, remélem erre nem lesz panasz! :)
19 hozzászólás

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 5 napja

Yanez

7 éve, 10 hónapja és 25 napja

marco írta:
Ami a képen van, az az Xbox Live Messenger Kit, ez valóban kapható (jelenleg is). De szerintem nem erről írt Yanez, hanem valami olyasmi lehetett az, mint pl a régi játéktermi arcade gépek sokgombos vezérlése.
Ja, a kép csak illusztráció.

válasz erre

marco

7 éve, 10 hónapja és 25 napja

Vendég írta:
20-ashoz: meg is csinálták, ez ilyen csetelős ****ság lett, rá kell pattintani a kontrollerre.
Ami a képen van, az az Xbox Live Messenger Kit, ez valóban kapható (jelenleg is). De szerintem nem erről írt Yanez, hanem valami olyasmi lehetett az, mint pl a régi játéktermi arcade gépek sokgombos vezérlése.

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 25 napja

20-ashoz: meg is csinálták, ez ilyen csetelős ****ság lett, rá kell pattintani a kontrollerre.

válasz erre

marco

7 éve, 10 hónapja és 25 napja

Végre a végére értem! Nagyon szép lista, rengeteg érdekes infóval.

A 31-es pontot én is akartam említeni, de látom, Man már megtette.

Amúgy Yanez, érdemes egy lájkot meg eg ypluszt nyomni a saját bejegyzéseden!

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

Nagyon érdekes gyűjtemény! Le a kalappal!

válasz erre

Maniac

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

Ezt élmény volt olvasni, sokat még én se tudtam ezek közül. Élmény volt. Egyedül a 31-es pont téves, mert a Nintendo sajnos az utóbbi két évet - történetében valóban először - sajnos veszteségesen zárta.

válasz erre

Yanez

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

marco írta:
Link bármennyi lehet, kép is bármennyi lehet, akár ezer is.

A 8-as korlát a FELTÖLTÖTT képekre vonatkozik természetesen - viszont ezeket jobban szeretjük, mert ezzel a blog saját képet kap. A beillesztett linkek, képek, videók száma nincs korlátozva.

Videónál ha beillesztesz, akkor használhatod a vezérlőkaraktereket, de használhatod az iframe-es beillesztő kódot is, ez esetben 625px legyen a szélesség.
Ez nagyon jo hir, koszi

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

Uristen mennyi érdekes info! Ezt a Sony Sega dolgot soha nem hallottam, de egy csomó másról se tudtam még!

válasz erre

marco

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

Yanez írta:
Köszönöm emberek!
marco: Fogalmam sincs, hogy hogyan került oda szóköz! Kösz a javítást!

Nagy kár, hogy a képek mennyisége korlátozott, méghozzá csak 8? Sok tervezett blogot ezért meg sem tudok majd szerkeszteni
És a videók, ott is csak nyolcat lehet? Vagy pl van 8 kép, akkor már nem mehet a vidi?
És remélem linkeket bármennyit lehet!
E kérdések megválaszolására előre is hálás vagyok!
Link bármennyi lehet, kép is bármennyi lehet, akár ezer is.

A 8-as korlát a FELTÖLTÖTT képekre vonatkozik természetesen - viszont ezeket jobban szeretjük, mert ezzel a blog saját képet kap. A beillesztett linkek, képek, videók száma nincs korlátozva.

Videónál ha beillesztesz, akkor használhatod a vezérlőkaraktereket, de használhatod az iframe-es beillesztő kódot is, ez esetben 625px legyen a szélesség.

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

"21. Az Angry Birds-ben a Rovio a sertés influenza miatt választotta ellenfeleknek a malacokat. A színűk is épp ezért "betegesen" zöld"

NEEEEEEEEEEEEE!!!

válasz erre

Vendég

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

Az milyen komoly összefoglalaó baaaazd!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaBvektor profiljadarkomen profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaTotosama profilja