Érdekesnek talált Indie játékok 2.

2013. december 01.
42.3731
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
DaNyEE profilja, adatai
DaNyEE
Egyre több ígéretes Indie játékot találni csak úgy a neten, vagy a Steamen. Hoztam pár érdekes projektet. Remélem, hogy a ti tetszéseteket is elnyerik.



Érdekesnek talált Indie játékok 2. - 1. kép



Nihilumbra
Az első szerzemény a Nihilumbra. A játék lényegében egy 2D-s platformer, azonban nem a platformer elemeitől, hanem inkább a történettől és a narratívától fogjuk eldobni az agyunkat. Adott egy kis lény, Born, aki a sötét Mélységben, konkrétan a semmiből született. Born születése után azonban elhagyja a Mélységet, ezzel magára haragítva azt. Szegény csak azzal nem számolt, hogy a Mélység elől nincs menekvés. Born a Földre kerül. Itt kell platform feladatokat teljesítenünk különböző színek segítségével. A színeket a történet során fogjuk feloldani. Ezekkel tehetjük a talajt síkossá, rugalmassá, ragadóssá, forróvá, vagy akár elektromos szerkezeteket is beindíthatunk velük. A játék során egy narrátor fog minket kísérni képtől képre, folyamatosan megosztva velünk bölcsességeit. Ez hozzáad a Nihilumbra sajátos hangulatához. A mélység elől menekülő Born útja során egyre többet tanul a világról és ez a narrátor Born-ról alkotott képét is mintha megváltoztatná. A Nihilumbra nem egy hosszú játék, de kifejezetten élvezetes. Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek, aki nyitott egy kis nyugodt platformkodásra, valamint egy érdekes sztorira. Még ha egyik eleme sincs túlbonyolítva. A játék elérhető Steamen Mac, Linux és Windows operációs rendszerekre.


Érdekesnek talált Indie játékok 2. - 2. kép



Neverending Nightmares
Igazán érdekes egy koncepció a Neverending Nightmares. A készítő, Matt Gilgenbach egy mentális zavarokkal és depresszióval küzdő egyén. Játékát a saját úgymond "harcai" inspirálták. Az úriember egy másféle módon szeretné bemutatni a mentális zavartól, depressziótól sújtott egyének szenvedését. Egy kifejezetten hátborzongató és kellőképpen beteg módon. A játék díszletei 2D-nek tűnnek, azonban valójában egy 3D-s technológia dolgozik a háttérben, hogy a fény-, és árnyékeffektek minél életszerűbbek legyenek. A játék színvilága főleg a Betrayer-re fog emlékeztetni, tehát fekete-fehér színvilág, plusz színes tárgyak, amikkel interakcióba lehet lépni. Na meg a vér...


Érdekesnek talált Indie játékok 2. - 3. kép



A készítők számára kifejezetten fontos az atmoszféra megteremtése. Ez mondjuk a demóban is látszott. Nem lesznek fegyvereink, szóval a kiszolgáltatottság érzete az meglesz. Ellenfeleink elől főleg el kell rejtőznünk, de persze meg is halhatunk. A játék nem lesz kifejezetten hosszú, kb. 1-3 óra között lesz a játékidő, de cserébe egy álom többféleképpen végződhet, tehát az újrajátszhatóság létező fogalom. A játék álmokból fog felépülni. Ahogy ezt az előbb leírtam, minden álom befejezésének több kimenetele van, ezzel kihatással a következő álomra/álmokra. A folytatódó álmok után a játékos fokozatosan megzavaródik, lehet, hogy nem leszünk biztosak abban, hogy ez most tényleg a főszereplő egy álma, vagy végre felébredtünk-e már. Brutális hangulat, tetszetős látvány, érdekes koncepció. Ezekkel tudom leírni a Neverending Nightmares-t, mert tényleg egy érdekes és egyedi ötlet, amit szerintem a horrorrajongóknak kötelező beszerezni. Azonban sajnos nem mostanában fog megjelenni. A játék leghamarabb 2014 vége felé lesz elérhető Mac, Linux és Windows operációs rendszerekre. Akit érdekel a demó, az Ide kattintva letöltheti. (A demó jelenleg csak Windowsra érhető el, sajnos :()
Teaser:

Nézd nagyban ezt a videót!






Érdekesnek talált Indie játékok 2. - 4. kép



The Swapper
A Swapper egy 2D-s Puzzle játék, ami egy elhagyatott űrállomáson játszódik. Karakterünknek itt kell különböző puzzle feladatok megoldásával továbbjutni és kideríteni, hogy mi történt az űrállomáson. De persze, a játék jóval több, mint egy egyszerű puzzle játék. A feladatok megoldásához egy klónozó szerkezet áll rendelkezésünkre. A klónok felett áttudjuk venni az irányítást, ha a berendezéssel rájuk tudunk lőni. Persze lesznek tényezők, amik akadályoznak a feladatok megoldásában. Például a különböző fények. A kék fényben nem tudunk klónokat létrehozni, a vörösben nem tudunk váltani a klónok között, a Rózsaszínes fényben egyiket sem tudjuk megtenni. Azonban a puzzle-ök szerintem nincsenek kiegyensúlyozva. volt, ami nem tartott tovább 1 percnél, de akadt olyan, amivel 25 percig ott erőlködtem. Az 1 perces puzzle sem az elején volt. Ennek ellenére nagyon tetszetős a játék. A hangulata is kifejezetten jó. Egyszerűen kihaltnak hat az űrállomás és szinte szabályosan egyedül érzi magát az ember. A zene nagyszerű. Kifejezetten illik a játékhoz. A néha felszólaló bús zongoradallamok igazán jól átadják a magányérzetet. A látvány is elképesztő. A helyszínek, tárgyak, karakterek mind agyagminták alapján készültek el. ez egyes tárgyak alakjából ki is vehető.


Érdekesnek talált Indie játékok 2. - 5. kép



De most térjünk át arra, amit a Swapper valóban nyújtani szeretne. Érdekes témákat feszeget a játék, ezeket a különböző élő organizmusokat megközelítve, kérdések formájában olvashatjuk. Gyakran filozofálgattam a klónozás és váltogatás közepette, hogy "De, ha most az előző gazdatestem meghalt, akkor most ez a klón ugyanaz a valódi ember, mint akit az előbb leváltottam?" Ez valamint a nyelvekről szóló témája volt számomra a leginkább érdekfeszítő. Hatalmas adag tanulság és elgondolkodtató tartalom van a játékban. Van amit egyszerűen nem vagyok képes feldolgozni. Bár ez lehet amiatt van, hogy pusztán nem vagyok képben sci-fi művek terén. A lényeg, hogy a Swapper egy szép, hangulatos, valamint igencsak tartalmas játék, ami nem mellesleg kifejezetten szórakoztató. Aki szereti a sci-fit és a puzzle játékokat, valamint nem retten meg, ha komolyan kell venni dolgokat, akkor a Swapper neki lett kitalálva. A játékot betudjátok szerezni Steamen jelenleg 9.4 Euróért.


Érdekesnek talált Indie játékok 2. - 6. kép



9.03m
Az utolsó a 9.03m. A játék nagyon érdekes és közel sem mindennapi. A játékot egy japán csapat készítette pusztán empátiából a 2011-es tsunami áldozatainak emlékére. San Francisco-ban vagyunk a Baker Beach-en, ahol pár évvel a tsunami után törmelékeket vet partra a víz. Nem egy nagy was ist das? a játék, pusztán össze kell szedni ezeket a tárgyakat, majd megkeresni rajtuk a pillangó motívumot. Valóban nem tűnik különlegesnek, de az. A látvány és a zene olyan szintű összhangot teremt, hogy megkönnyeztem a játék végén. Bár nem valami hosszú a maga 20-30 perces játékidejével, de szerintem ennek a koncepciónak nem is kell több, sőt bőven elég, mert így is képes volt azt az érzelmi hatást elérnie, amit elakart érni. pár helyen azt írták, hogy a tárgyak által bizonyos személyeket lehetett megismerni. Nem tudom, itt vagy én nem értettem valamit, vagy pusztán olyan emberekről volt szó, akiket a japók ismernek jobban. Visszatérve a játékra. A látvány és a zene összhangjáról már beszéltem. A képi világ kifejezetten tetszetős, és nagyon jó hangulatteremtő. Ehhez jön a fantasztikus zene, amivel karöltve a látvány megteremti az éjszakai tengerparton azt a bizonyos atmoszférát, ami által a kellő érzelmi intelligenciával rendelkező emberek szerintem könnyen megkönnyezik az alkotást. A 9.03m egy teljesen váratlan alkotás volt, ami nagyszerű hangulatával jött, látott és győzött. Az egyetlen negatívum, hogy egyenlőre még csak Windowson elérhető. Több ilyen alkotás kéne. Ráadásul itt nincs meg az, amit a Gone Home-nál is utáltam. A Gone Home egy kissé drága volt szerintem. Nem azt mondom, hogy nem éri meg, de lehetett volna olcsóbb is. A 9.03m azonban a maga 2 Eurójával szerintem abszolút megéri. érzelmes emberek előnyben. Próbáljátok ki.
Ennyi lett volna a kis összefoglalóm. Köszönöm, hogy elolvastad! :D
4 hozzászólás

Couretto

11 éve, 19 napja

dafa

válasz erre

LolZ

11 éve, 2 hónapja és 18 napja

Leírás alapján tényleg jónak tűnnek,a Nightmares meg nekem is felkeltette az érdeklődésem.röhögő smiley

válasz erre

Yanez

11 éve, 2 hónapja és 19 napja

Jaja, én sem toltam még egyiket sem, de jónak néznek ki a leírás alapján vagy nem?

válasz erre

marco

11 éve, 2 hónapja és 19 napja

De fura hogy még egyikkel sem játszottam!meglepett smiley A Nightmares tetszik!röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja