Elder Scrolls IV: Oblivion véleményem

2013. augusztus 18.
45.3311
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
DaNyEE profilja, adatai
DaNyEE
Az Elder Scrolls IV: Oblivion nagyot alkotott annó 2006-2007 tájékán. Én csak jóval később tudtam kipróbálni, mivel az akkori gépem nem bírt a játékkal.Elder Scrolls IV: Oblivion véleményem - 1. képAz Oblivion Cyrodiil-ben játszódik, ami Tamriel (a kontinens) központi provinciája. Itt található a birodalom központja. A játékot rabként kezdjük a fővárosi börtönben (itt alkothatjuk meg karakterünket), majd hirtelen maga a birodalom császára Uriel Septim jelenik meg a cellánkban a személyi testőrségével. Ugyanis egy Daedrikus kultusz végzett mindhárom fiával és rajta van a sor. Micsoda véletlen, hogy a titkos út, ami kivezet a palotából, pont a mi cellánkon át vezet. Szökés közben a császár ránk bízza a királyok amulettjét, amit csak az uralkodó viselhet, majd az orgyilkosok végeznek a császárral.


Elder Scrolls IV: Oblivion véleményem - 2. képA mi feladatunk lényegében annyi, hogy elhagyjuk a börtönt, derítsük ki, hogy ki áll a gyilkosságok mögött és hogy miért nyitnak a kultisták kapukat Oblivionba, ahol a Daedrák élnek. Valamint meg kell találnunk a császár utolsó, életben maradt fiát és bezárni ezeket az Oblivion kapukat.


Elder Scrolls IV: Oblivion véleményem - 3. képA játék lényegében egy RPG-Kalandjáték. Itt is található FPS meg TPS nézet. A játék a korához képest nagyon szép, szerintem még mai szemmel is elég jól méz ki. Negatívumnak felrónám, hogy amikor mozgunk és mondjuk havazik, vagy esik az eső, akkor "jön utánunk" a csapadék. Kapunk egy hatalmas bejárható területet, rengeteg különféle mellékküldetést, sok féle szörnyet, fegyvert, és páncélzatot. A varázslatokról meg nem is beszélve. a főküldetés vonal nem olyan hosszú, talán 5-6 óra. De aki szeret barangolni, az elütheti az időt felfedezéssel is. A játékban frakciók is találhatók:
Dark Brotherhood: Bérgyilkos frakció
Mágusok céhe
Harcosok céhe
Aréna
Tolvajok céhe.


Elder Scrolls IV: Oblivion véleményem - 4. képA TAB lenyomásával elérhetjük a varázslatokat és az Inventory-t. A kezelőfelület eléggé könnyen kezelhető konzolon is meg PC-n is.
A játék skillrendszere elég érdekes. A játék elején választanunk kell a képességeink közül fő képességeket. ha a fő képességeket használjuk fejlődnek, ha ezek eleget fejlődnek szintet lépünk. A főképességek mellet lehet használni a többi képességet is, csak azok nem járulnak hozzá a szintlépésünkhoz. Lehetőségünk adatik a játékban házakat venni, saját varázslatokat, potikat készíteni, vagy tárgyakat enchantolni.


Elder Scrolls IV: Oblivion véleményem - 5. képAhogy a többi Elder Scrolls-hoz, úgy az Oblivionhoz is adtak ki DLC-ket. A két nagy DLC: a Shivering Isles és a Knights of the Nine.
Az első DLC az őrület Daedra hercegének világába kalauzol bennünket kalandozni. A második DLC pedig egy régi lovagrend újraalapításáról és egy lovag ereklyéinek megszerezéséről szól lényegében. Ezeken kívül még ott van a:
Horse Armor Pack: Lópáncél felszerelését teszi elérhetővé.
Spell Tomes: Varázslatok megtanulhatóak lesznek könyvekből, amiket találhatsz.
The Orrery: Kis küldetés, melynek a végén bónuszokat kapunk.
The Wizard's Tower: új rejtekhely főleg mágusoknak.
The Thieves Den: új rejtekhely főleg tolvajoknak.
Mehrunes' Razor: egy küldetésszál egy új fegyverért.
The Vile Lair: Új rejtekhely főleg vámpíroknak.
The Fighter's Stronghold: Új rejtekhely főleg harcosoknak.


Elder Scrolls IV: Oblivion véleményem - 6. képAz Oblivion szerintem a jelen generáció egyik nagyon fontos mérföldköve az RPG műfajban. A világ, a hangulat, a zene... Egyszerűen minden passzol a játék atmoszférájához. Konkrétan leültem elé játszani és nem engedett el. kicsit fintorogtam TPS nézetben a mozgásanimáció miatt, de nem halálos. Ez az a játék volt, aminél hajnali 3-kor még mindig ott ültem és akkor is csak ennyit mondtam "Na még egy küldetést". De ezt utána még 5 küldetésen keresztül :D
Aki szeretne beruházni a játékra az a dobozos verziót vegye meg, ugyanis az olcsóbb. De aki a steamet favorizálja, annak az év játéka kiadás (alapjáték + Shivering Isles és Knights of the Nine) 20 euró lesz, aki viszont az év játéka Deluxe kiadást (alapjáték + összes DLC) akarja megvenni annak már 25 eurót kell fizetnie.
A bizonytalanok sajnos demó híjján nem tudnak mit tenni. Vagy kipróbálják máshogy, vagy nézzenek videót. De inkább próbáljátok ki :D
Köszönöm, hogy elolvastad!
9 hozzászólás

totyak

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Azon kívül, hogy a játék jól néz ki, nekem más pozitívumot nem ad, de erről senki nem tehet, egyszerűen vannak stílusok, amik nem nekem valók.

válasz erre

DaNyEE

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

5t3v3nk3 írta:
Morrowindes blogot akarok..
Ezt nem hiszem, hogy betudom tartani, mert a Morrowindet nem toltam végig. De úgyis beakartam fejezni, szal nem kizárt.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

Krees9116

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Csípem ezt a részt, rengeteget toltam vele, a fő sztori annyira nem is vonzott, de a bérgyilkos hölgyeményemmel a játék valami zseniális mellékküldetéseket hozott össze Imádtam.

Ha rpg, akkor nálam a top: Diablo II, Inquisitor, Gothic II, Oblivion, Witcher

válasz erre

richie8

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

mrxten írta:
nálam is az első 4 legjobb rpg -ben van
Witcher első része, Gothic 3, Oblivion, Risen

ezek nálam a best of rpg -k
detto nálam is, csak nekem a gothic 1-3, annyi a különbség

válasz erre

mrxten

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

nálam is az első 4 legjobb rpg -ben van
Witcher első része, Gothic 3, Oblivion, Risen

ezek nálam a best of rpg -k

válasz erre

richie8

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Imádom ezt a játékot, ezzel kezdtem csak az Elder Scrools részeket, de ez nagyon bejött. Megy a kesztyű, szép bejegyzés!

válasz erre

marco

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Kár hogy az RPG-t se csipem.

De kesztyű ezért a bejegyzésért is jár!

válasz erre

Marduk

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Jaj de szeretem ezt a játékot. Egyik legjobb RPG.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljamarco profiljaManiac profiljabadboys profilja