Ed Edd n' Eddy: The Mis-EDventures beszámoló 1. rész

2016. február 07.
30.1791
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Az Ed Edd, és Eddy a Cartoon Network egyik legjobb rajzfilmje. Összesen 6 évadot, és egy filmet is megélt már. Több millió rajongója volt, és 2005.-ben videó játék is készült belőle. Na, lássunk neki:



Cukigumi:

A játékot a Cartoon Network Interactive, és az A2M fejlesztette, a kiadást a Midway, és a WB Games végezte. Összesen 6 pálya, és két bónusz szint van. Gyűjtögetni való is van bőven. Például cukigunmikat gyűjthetünk, amiért extrákat, és ruhákat kapunk. Pénzt is gyűjthetünk, amiért rejtett cukigumikat kapunk.

Illetve a pályákon honmokozóládakat áshatunk ki Eddel, amiért egy ruhadarabot kapunk. Ha az adott kollekció összes darabját összegyűjtjük, akkor egy bónuszpályával leszünk gazdagabbak.






Játékmenet:

A játékmenet platformer. Feladatunk mindössze annyi, hogy rohanunk előre az Edekkel, közben mókusokat, patkányokat, krokodilokat, pitbull kutyákat püffölülk Ed fejével, Edd (Dupla D) vonalzójával, vagy Eddy Yo-Yojával. A 3. pályán pedig utalás történik a Metal Gear Solidra, amikor az Edeknek egy kartondoboz segítségével kellet lopakodniuk.






Fegyverek,és képességek:

Az Edek fegyverekel is rendelkeznek, illetve képsességekkel is. Ed szó szerint a fejét használja az ellenfelek ellen, illetve képes tárgyakat hajigálni. Tag-team formációban, ha őt választjuk, durva tankká változik, és mindent lerombol, ami az útjába kerül. Dupla D vonalzóját (A egyik bónusz szinten pedig lézerkardját) használja az ellenfelek likvidálására, és egy csúzlival is rendelketzik, amit FPS nézetben a legkönnyebb használni.

Tag-team formációban Ed, és Eddy trambulinként funkcionál, és feldobják Dupla D-t a legmagasabb helyre is, illetve Edd képes megszerelni dolgokat. Eddy Yo-Yo-ját, vagy az un. El-Mango Bűzbombát használja az ellenfelek ellen. Tag-team formációja az Eddy torony, aminek segítségével Eddy a magas helyeket is eléri, illetve a szűk deszkákon is képes átjutni.


Zenék, és hangok:

Az zenék és a hangok a sorozatból lettek átemelve. Minden zene, és szinkron, valamint FX hang a sorozatot idézi.






Grafika:

A grafika elég elnagyolt lett. Eddy rettenetesen rondán lett megcsinálva szerintem. A texutúrák elfogadhatóak, a felbontás sem rossz, mert ugye ez a játék 11 éve készült.


Szabad terep:

Kapunk még egy teljesen szabad területet is, ahol kedvünkre járhatjuk be a Zsákutcát, illetve itt huthatunk el a szintekre.


Szintek:


Cool Yer Ed:

Egy átvezető videó látható, ahol Eddy azt eszeli ki, hogy jégkockákat gyűjt, és hógolyókat készít belőlük. Dupla D szerint ez úgy valósulhat meg, hogy ha a többi gyerek hátsókertjében található hűtőládákat megszerzik, és Rudi fasírtgépe öntik bele a jeget. Egy rövid töltőképernyő után Jaki hátsókertjében találjuk magunkat, ahol feladatunk az, hogy Ed fejével széttörjük a hűtőládát.

Ezután egy mókus ugrik ki a ládából, amitől Jaki megijed, és félelmében átszalad a másik kertbe. Eközben megszerezzük az első jégjkockát, és kiderül, hogy összesen 5 db jégkockát kell összegyűjtenünk célunk eléréséért. Ezt követően megismerkedünk Ed különleges képességével, a Battle-Ed formációval, amivel egy farakást kell eltakarítanunk az útból. Egy másik udvarba érünk, ahol egy macskát kell egy kutyának dobnunk Eddel. A kutya elkezdi kergetni a macskát, és közben áttöri a kerítést, a keletkezett résen pedig átjuthatunk, ahol megtalálhatjuk az első cukigumit.

Összesen 40 cukigumi van a játékban, amit összegűjthetünk. Ezt követően megtaláljuk a következő ládát, ami Sárinál van. Hogy eltereljük Sárit, el kell kergetnünk Jakit azzal, hogy Dupla D csúzliával le kell lőnünk Jaki plüssállatait a szárítókötélről. Miután ez (kín keservesen) megvolt, Jaki sírva menekül el Sárival Rudi házába. Azt a feladatot kapjuk a játéktól, hogy 3 mókust dobjunk be az ablakon, ezzel kikergetve Sárit, és Jakit. Belépünk a házba, ahol egy igencsak rumlis konyhában találjuk magunkat.

Ed segítségevel egy hűtővel be kell törnünk az ajtót, és az összes jégkocka megvan. Rudi hátsókertjében találjuk magunkat, ahol megtaláljuk a szerkezetet, amire szükségünk lesz, de Rudi csak akkor hajlandó ezt odaadni, hogyha megdolgozunk érte. Ezutá Eddel kell betörnünk egy karám ajtaját, és Rudi megkér minket hogy szedjük őket óssze, de Eddy azt mondja, hogy csak akkor ha odaadja nekünk a gépet érte. Feladatunk, hogy visszadobáljuk a disznókat a karámba. Miután ez megvolt, Dupla D-vel megszereljük a gépet.


Pin the Tail on the Ed:

Jaki szülinapi bulit rendez, ahová mindenkit meghív az Eedekept kivéve. Eddy mindenáron be akar jutni a buliba, és Ed pedig azt tanácsolja neki, hogy a csatornán keresztül bejuthatnak oda. Egy idejig barangolunk a csatornában, aztán megismerkedünk a Trampoll-Ed formációval, amivel feljuttatjuk Dupla D-t egy rossz híd túloldalára, és ó aktiválja ezt nekünk, hogy átjuthassunk. Hosszas barangolás után a csatorna végéhez érünk, ahol hiányzik a forgató kerék a kapuról, amit KöbJani talál meg horgászás közben.

KöbJani azt mondta, hogy akkor adja oda a kereket, ha az összes vizet kistipolyozzuk a csatornábol, hogy könnyebben megtalálja a kagylókat. Feladatunka a kagylók, és a Dinnye-lányok nehezítik. Miután kész vagyunk Eddy megfenyegeti Köbit, hogyha nem adja oda neki a kereket, Deszkát ledobja a kagylók közé. Megkapják a kereket, és Dupla D megcsinálja a kaput. Kijutunk a csatornából, át Jaki hátsókertjébe. Feladatunk: leverni a 3 pinata-t, ugyanis az egyik egy cukigumit rejt. A pinata leverő akció felénél rátaláluk a Dinnyékre, éx természetesen le kell őket győznünk.

FPS nézetbe váltunk, és minden fákra helyezett célpontokat kell letaláklnunk. Ha ez megvolt a Dinnyék elmenekülnek, az Edek nevetnek, és Sapi közli velünk, hogy vége a bulinak. Jaki hagyott nekünk a tortájából, a gyertyákat hagyta meg, amit Ed meg is eszik....


Must Be Something I Ed:

Az Edek megtudják Ruditól, hogy a cukorkaboltban ingyen cukigumit osztogatnak, de a bolt pár percen belül bezár. Eddy azt mondja, hogy tud egy rövidebb utat. Eddy ezután rájön hogy rossz helyen vannak, és ki kell jutniuk onnan. Ezelőtt Eddel leromboltunk egy táblát, aminek egy deszkáján, az Eddy torony segítségével juthatunk át. Átérünk egy másik udvarba, ahol azt a feladatot kapjuk Sáritól, hogy szedjük le Jaki babáit a fákról.

Ha ez megvolt, akkor továbbjuthatunk. Utunk az iskolába vezet, ahol találkozunk a bűnrondán megcsinált Sapival, aki azt mondja, hogy addig nem megetünk tovább, amíg le nem vertünk minden szemetes kukát az iskola udvarának minden területéről. Ha készen vagyunk, azzal szembesülünk, hogy méhek veszik körül a bolt felé vezető utat. KöbJaninál van egy kis méz, de ő nem akar adni. Dupla D csúzlijával el kell találnunk, hogy elessen, és a méhek rászálljanak. Bejutunk a cukorkaboltba, ahol kiderül, hogy a cukorkákat láb hintőporral szórták be, és Eddy arra allergiás.

Zöld lesz az arca, és tudja, hogy ha meglátják, kinevetik. Dupla D elmondja neki, hogy az Eddy torony segítségével elbújhat a telefonpóznák mögött. Egy MGS szerű lopakodós részt követően azt a feladatot kapjuk, hogy Eddy bűzbombáját használva elkergessük Sárit, és Jakit. Ezután pedig egy traktor segítségével Sapi elől kell elbújnunk. Hazaérünk, Eddy az ablakhoz szalad, hogy lehúzza a rolót, de a többiek lencdevége kapják Eddy zöld arcát.

Nézd nagyban ezt a videót!





Folytatjuk...
2 hozzászólás

Paint

8 éve, 10 hónapja és 24 napja

WarriorAutobot írta:
Én nagyon szerettem a sorozatot, ez pedig egész jó, de annyira nem fogott meg a videó hogy játsszak vele valamikor is.
Nekem is nagyon tetszett a sorozat, és ez a játék is többnyir elfogadható. A bónusszintek amúgy haláian jók.

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 10 hónapja és 24 napja

Én nagyon szerettem a sorozatot, ez pedig egész jó, de annyira nem fogott meg a videó hogy játsszak vele valamikor is.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaMonyo profilja