DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele.

2013. május 11.
42.9881
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
Kezdeném azzal, hogy ez nem egy teszt vagy hasonló, csupán egy kisebb ismertető, de később egy teszt is sorra kerülhet. Most nem igazán foglalkozom a játékmenettel, csak azzal, hogy mi is ez, valamint azzal, amit a címben másodikként olvashattatok.



DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 1. kép


A Dust 514 egy Free To Play MMOFPS, ami az Eve Online világában játszódik, valamint jelenleg csak és kizárólag PS3-ra érhető el a játék. 2009-ben jelentették be és idén Május 14.-én jelent meg a végleges verzió.
A CCP által fejlesztett játékot az Unreal Engine 3 hajtja, bár itt-ott nem sikerült a látvány a legjobbra, de azért panaszkodni felesleges lenne, nincs a grafikával komoly probléma.

DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 2. kép


Az Eve Online és a Dust 514 nem csak világában kapcsolódik össze, de a játékok folyamatosan kapcsolatban vannak, valós időben! Az előbbi játékosai az űrből segíteni tudják a lenti bolygón csatázó PS3-as embereket, illetve persze kommunikáció is folyik a két különböző platformon játszok között, hiszen enélkül nehéz lenne egymást megérteni. Valamint értelem szerűen a te oldaladon lévő "zsoldosokat" tudod támogatni.

Legjobban ez a kép írja le, amiben az Eve Online-ból érkező bombát a lenti játékos (ő jelölte meg a helyét) látja robbanni:

DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 3. kép


A Dust 514-ben a lentiek járműveket is használhatnak, amik a könnyű és nehéz kategóriájú földhöz ragadt járművek, illetve a repülő alkalmatosságok lehetnek.

DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 4. kép


Majdnem első találkozás: Volt anno zárt bétához kulcsom, így egy próbát tettem vele(végül egy bug miatt több nem lett :D). Most már a játék mindenki számára elérhető és elvileg már végleges formáját is felöltötte, ezért eljött egy újabb próba ideje. Miután leszedtem 2GB körüli alapot és feltelepítettem, jöhetett még egy 1,5GB patch. Oké eddig tiszta, de miután indítanám a játékot még közel 1,5Gb jön... Nem baj, helyem van bőven, de azért így elég érdekes egy megoldás és majdnem szívrohamot is kaptam, mikor a játék kiírta, hogy szedjem le megint, majd újraindította a PS-em. Szerencsére végül nem kellet, legalábbis eddig. A probléma valószínűleg az volt, hogy zárt béta után nem törölték a karaktereket és nekem még megvan, amivel be is próbáltam lépni, de nem jött össze. Gondoltam mielőtt leszenvedném még egyszer megnézem, hogy egy új karakterrel beenged-e. Összejött, nem kellett ismét töltögetnem.

DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 5. kép


Egy igen részletes, többszörösen szájbarágós tutorial(elnyomhatók) fogadott, ami videó és utána szöveges formában is részletezte nekem a játékot, majd üzenetben is. Szóval nem csak vakon beesünk egy idegen világba, ez jó dolog.

DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 6. kép


(A jobb oldali női karakter, látjátok? :D)

Miután megnéztem, hogy hogyan is szabhat személyre a felszerelés, amit élesben használhatok, mentem egy véletlenszerű és már javában zajló csatába. Elsőre igen szépen a fal felé fordított a játék, hát ott elég csúnya egy textúra szúrta ki a szemem, pedig előtte megjegyeztem magamnak, hogy szép a játék, mivel a kezdő helyen, ahol császkálhatunk csata előtt, ott szép volt, bár közben meg úgyse sok idő van nézelődni, szóval elfér egykét ilyen... Meg amúgy is ingyen játszom, ne panaszkodjak már. :D

DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 7. kép


Ha már ingyen, akkor részletezném egy kicsit ezt: Nem meglepően mikrótranzakciós a program, viszont kiemelték, hogy nem a "fizess, hogy győzz" kategória, hanem mindent meg lehet szerezni a játékban is valódi pénz költése nélkül.

Sajnos a neten most nem volt toppon, ezért csak egy összecsapásban vettem egyelőre részt és ott laggoltam eléggé rendesen (probléma nálam, okát tudom, nem végleges), de még így is volt elég sikerélményem ahhoz, hogy hamarosan visszatérjek és részletesen megismerjem a játékot, szóval egy pár embert lőttem és volt amelyik meg is szenvedte, vagyis mind megszenvedte, mert ha belesegítettem a halálába, akkor is kapok valamennyi pontot érte. Illetve a csapatunk is győzött, bár abban biztos vagyok, hogy nem nekem köszönhették.

Elsőre annyi jött le, hogy egy élvezetesnek tűnő csapat alapú cucc. És valóban csapat alapúnak látszott, mivel együtt mozogtak és összedolgoztak a játékosok, bár lehet csak egy ritka alkalom szemtanúja voltam, majd kiderül.

DUST 514 - Infók és majdnem első találkozás vele. - 8. kép


Elvileg egér és billentyűzet támogatás is van, de hogy ez végleg belekerült-e azt nem tudom, PSmove-ot jelezte, azt lehet előkészíteni, miután PS Store-ból leszedtétek a játékot.
PC-sek még reménykedhetnek egy portban, de az Xboxosok ne tegyék, mert az eredeti bejelentés alapján arra is lett volna, de végül nem bizonyult eléggé nyitottnak a Live ehhez és elvetették az egészet a fejlesztők.
Ja, meg van valami Vita app is, de ahhoz se sok közöm van, elvileg a zsoldosunkat szabhattuk át, mint csata előtt PS3-on.

Egyelőre ennyit mondanék, esetleg később jöhet egy teszt, amiben konkrétan a játékmenetre és egyéb dolgokra fókuszálnék, miután természetesen szépen fejlődtem a játékban is és kitapasztaltam minden fontosabb dolgot benne.
12 hozzászólás

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 21 napja

Ilyenkor sajnálom hogy nem konzolom vanszomorú smiley

válasz erre

Raiden

11 éve, 9 hónapja és 22 napja

Über****a a blog,és a shoot-ok is.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 23 napja

Nagyon ****án néz ki ez a game!meglepett smiley

válasz erre

marco

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

Jó ismertető, már ment is a kesztyű!mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

Köszönöm szépen a pozitív visszajelzéseket! Örülök, hogy tetszett nektek.
Jó játékot kívánok az újonnan jövőknek, meg a régieknek is. mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

***** jól néz ki ez a game!

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

Kíváncsian várom a tesztedet is!mosolygó smiley Én most regelek be rá!

válasz erre

Marduk

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

Szép, összeszedett leírás. Ment rá a zöld ujjacska! mosolygó smiley

válasz erre

csirkee

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

De jó kis leírás! Grat mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

Hangulatos írás, meghozta a kedvem a játékhoz!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

Uhhh jól belefutottál egy cink bugba. Pedig jó game tényleg!

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

Nagyon jól hangzik hogy végig lehet menni rajta fizetés nélkül is!mosolygó smiley

Tetszik! A játék meg a teszt is!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXelosz profiljaBotyi profilja