Dead Trigger 2 - World War Z (iOS)

2014. március 25.
42.1081
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Benny Ray profilja, adatai
Benny Ray
A zombis téma, valljuk be kezd kicsit lerágott csont lenni. Láttunk már szinte mindent, Resident Evil akcióorgiájától kezdve, a Walking Dead sokszor észveszejtően megrázó történésein keresztül a Z Világháborúban sáska-szerűen özönlő zombihordákkal bezárólag. Mindezt láttuk profi kivitelezésben TV-ben, számítógépeken, konzolokon, de valljuk be, mobil eszközökön a Walking Dead kalandjáték-szériát nem sok érdemleges alkotást láttunk, vélhetően a fizikai gombok hiányából fakadóan.Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 1. képA várakozásnak azonban vége. A Dead Trigger 2 személyében egy látványos, akció-dús lövöldözős játékot kapunk kezeink közé, ami kinőni látszik az érintőképernyős akciójátékok gyermekbetegségeit. Mindezt Freemium rendszerben, azaz ingyen letöltheted, viszont a könnyebb előrehaladásért, erősebb fegyverekért már a játék kezdetén, vásárolni kell. Itt aranyban mérnek mindent, szó szerint. Pénzt missziókért és a zombik likvidálásáért szerezhetünk, ebből tudunk előre haladni a játék során. Ha viszont könnyíteni szeretnénk a dolgunkon, ahhoz arany kell. Amit már valódi pénzért vásárolhatunk a készítőktől és kedvünkre elvásárolhatunk a búvóhelyünkön, például a csempésznél, de erről majd picit később.


Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 2. képA történetért Oscar bizonyára nem jár, de pont elég. Nem sokat tudni arról, hogyan kezdődött. Hősünkkel ott vesszük fel a fonalat, ahol mások feladják. Az egész világ fertőzött, valami ismeretlen járvánnyal, ami húsevő szörnyekké változtatja a halottakat és visszahozza őket a túlvilágról. "Mi vagyunk az Ellenállás", ezt kell jól bevésnünk, karakterünk a világon szétszórt menedékek egyikében húzza meg magát, onnan indulva küldetésekre, hogy a végére járjon a dolgoknak és megtudja, honnan indult az egész, ki volt az első, a forrás. Igen, a történet nevezhető sablonosnak is, viszont egy akciójátékban nem is fő szempont a kreativitás. Személy szerint üdvözlöm a filmekből és regényekből visszaköszönő gondolatokat, hamar be lehet szippantani a történetet és máris a játékra fókuszálni.


Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 3. képA játékmenettel kezdeném, hiszen itt nyújt sokkal többet a DT2, mint konkurensei. Mint említettem korábban, egy óvóhelyen találjuk magunkat a történet elején, ez az új otthonunk. De nem vagyunk magunk itt, meg kell osztanunk menedékünket a többiekkel is. Néhányan közülük segítségünkre is lehetnek, úgymint:

"Smuggler" - Csempész: Boostereket vásárolhatunk, úgymint életerő, sebzés, befolyó pénz a pályákon. Mindezt hála a korábbi nem épp törvénytisztelő múltjának, bármit meg tud nekünk szerezni, igaz csak aranyért, amit valós pénzért vásárolhatunk, illetve elvétve ad a játék, például szintlépésenként.

"Engineer" - Mérnök: Autószerelő volt a katasztrófa előtt, de a jobbak közül. Mondom ezt azért, mert most a szükséghelyzetben repeszgránátot, automata gépágyút, rakéta/lőszerhordozó csirkét (nem vicc) tud nekünk készíteni, zöldhasúért cserébe.

"Tech" - Feltaláló: Ő a felelős az új technológiák kifejlesztéséért, amit a többi emberünk majd le tud nekünk gyártani. Minél magasabb szintű, annál brutálisabb eszközöket aggathatunk magunkra.

"Gunsmith" - Fegyverkovács: A személyes kedvencem. A neve is magáért beszél. Elveszítette az egész családját, amikor a borzalom elszabadult, így életét arra tette fel, hogy annyi Zombit irtson ki, amennyit csak tud, illetve adja alánk a flintákat, hogy mi magunk teljesítsük be a végzetét. A fegyverek nagyon változatosak, kezdve a feszítővastól, a dual pisztolyon át, a machetét érintve a különböző gépfegyvereket sem felejtve ki a sorból egészen a rakétavetőig minden megfordulhat a kezünkben, csak előbb le kell őket gyártatni, amihez a pénzen kívül még úgynevezett "Blueprint"-re (tervrajz) is szükségünk van, ami részeit a különleges zombikból szerezhetjük be.

"Medic" - Orvos: Kórházban dolgozott, így segítve mindenkin. Most is ugyan azt csinálja, amiben jó: életeket ment, legfőképp a mienket. Fájdalomcsillapítókat és auto-életfeltöltő dobozokat gyárt, de ő sem dolgozik ingyen, ez is pénzbe kerül.


Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 4. képMint látjuk, van egy kis szerepjáték beütése is a játéknak. Minden emberünk szintet is léphet, ahogy mi is, ezzel erősebb és erősebb tárgyakat szállítva nekünk. Pénzért tudjuk a kis standjukat is fejleszteni, ami szintén nem olcsó. Csak tudnám ezek a szemetek mit kezdenek a pénzzel...

A játékmódok közül a sztori módot nem kell bemutatni, itt adott feladat teljesítése a cél, kis narratívával megspékelve. A történetünk USA-ban kezdődik, majd Afrikán át Kínába vezet. Az ajánló írásának időpontjában. De gyaníthatóan még lesz hely, ahova ellátogathatunk, hisz az egész világ fertőzött. Mivel egy-egy ország kitakarítása időigényes feladat, és addig a fő történetszál áll, így repetitív missziókat is kapunk, úgymint:

"Assault": Csinálj ki mindenkit a pályán, újra.
"Escort": Menekítsd ki a túlélőt épségben.
"Defend": Védd meg magad, míg a felmentősereg megérkezik.
"Sentinel": Meg kell védeni egy adott pályarészt, jellemzően egy ajtó, amire több irányból is özönlenek a zombik.
"Power-Run": A generátorokba naftát kell szerezni, míg teljesen fel nem töltődnek.
"Supply-Run": Élelmet és ellátmányt szerezni a búvóhelyre.
"Seek & Destroy": A hangosbemondókat kell megsemmisíteni, hogy ne vonzza a zombikat az adott területre.
"Operations": Időegység alatt adott feladatot elvégezni. Ez random módon változik.


Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 5. képEzeket a feladatokat közösen csináljuk a DT2 online játékosaival, az általunk megölt zombik beleszámítanak a globális tisztogatásba, így minél többet ölünk meg, annál nagyobb jutalmat kapunk. Érdemes néha napján menni egy-két kört.

Utunk során nem csak átlagos zombikkal kerülünk összetűzésbe, hanem bele fogunk botlani méretes és speciális példányokba is. Ilyenek pl. a "Scienfist", aki közelében erős radio-aktív sugárzás ér minket, így jobb távol maradni tőle. A "Vomitron" például képes savas nyálát méterekre köpni, vagy a "Kamikaze" a túlsúlyos habtestére robbanó hordót szerel és jajj annak, akinek a közelében robban.


Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 6. képA játék grafikája a jól bevált Unity engine-t használja, és ki is vasal belőle mindent, amit lehetséges. Gyönyörű látvány, élethű fizika és változatos pályák biztosítják a kellő vizuális orgazmust a zombik henteléséhez. Mindez akadás mentesen fut az i5-ömön is, semmilyen grafikai bugot nem tapasztaltam, pedig nem kevés időt öltem már a DT2-be.

A hangokkal már nem akartak spórolni a készítők, a morgások, effektek és a zene is felnőtt a játék többi részéhez, minden fegyvernek, robbanásnak valósághű hangjai vannak, minden a helyén ezen a téren is.


Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 7. képKissé hosszúra nyúlt ez az ajánló, így igyekszem rövidre fogni a végét. Mivel freemium játékról van szó, így letölteni mindenképp érdemes, utána úgyis beszippant. Ezt tudják a készítők is, hisz a játékon belüli tranzakcióra építik a bevételüket. Meg merem kockáztatni, hogy iOS-re megjelent legjobb zombis game a Dead Trigger 2, kipróbálását mindenkinek ajánlom.


Dead Trigger 2 - World War Z (iOS) - 8. képEz itt az Ellenállás. A zombi hordákat meg kell állítani, találkozzunk a harcmezőn!

iTunes

Google Play
2 hozzászólás

Vendég

4 éve, 5 hónapja és 5 napja

És mikor lehet tovább jutni? mert egy számláló van most nekem egyszer már le járt kaptam érte jutalmat, de kezdte megint egy másik helyen . mit lehet csinálni ilyenkor? vagy nem is lehet semmit?

válasz erre

Vendég

4 éve, 8 hónapja és 9 napja

De rohadt jó game!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Laci721 profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja