Crash Történelem

2009. június 08.
44.7121
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Mivel az oldalon eddig csak a Mind Over Mutant,a Titans és a Crash 1 szerepel,ezért leírtam a többi Crash rész történetét.Ha nem értesz valamit,itt most minden bibire rájöhetsz.Csapjunk a lecsóba!


Crash Bandicoot 1

A Crash Bandicoot széria legelső része, amit a Naughty Dog készített 1996-ban. Főhősünk Crash Bandicoot (aki a köztudattal ellentétben nem róka, hanem erszényes rágcsáló bandikut)Dr. Neo Cortex kastélyában raboskodik. Cortex intelligenciát ad a szigeten élő állatoknak, hogy segítségükkel uralma alá hajtsa a Világot. Amikor Crasht próbálja a katonájává tenni, Crash megszökik a laborból. Ám Cortexnek megvan az eszköze rá,hogy visszacsalogassa a szökevényt: fogjul ejti Tawnát,hősünk barátnőjét. Crash feladata, hogy kiszabadítsa Tawnát, és legyőzze Cortexet és csatlósait. A játék 3 szigeten játszódik, ahol kulcsokat és gyémántokat kell gyűjteni. Crash legyőzi Cortexet, Cortex leesik a mélybe, a léghajón pedig Crash hazarepül Tawnával.

Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back

Miután Crash legyőzte Cortexet, Cortex leesett a léghajójáról, egyenesen egy bányába, ahol megismerte a Power Crystal-ok erejét. Visszatért, és Crash segítségével akarta megszerezni a kristályokat, amik hozzásegíthetik a világuralomhoz.A második rész is sokak kedvencévé vált.Itt már bejön a ma már jól ismert Warp Room-os megoldás. Azaz a pályákat egy szobából lehet elérni. Ebben a részben már a pályakristály is feltűnik amelyekből minden pályán van egy. A pályák ötösével vannak elhelyezve, minden Warp Room-ban öt pálya. Közötte pedig főküzdések. Cortex megismeri N. Gin-t, aki robot építő tudásával segít neki a Crash elleni küzdelemben. Itt már feltűnnek havas pályák is a játékban, és az űrbe is ki kell merészkedni. Új ellenfelek is vannak. Például feltűnik Tiny Tiger vagy a Komodo testvérek is. Crash megszerzi az összes kristályt, gyémántot, legyőzi Cortexet, és Brio segítségével felrobbantja Cortex űrhajóját.

Crash Bandicoot 3 Warped

Cortex felrobbantott űrhajójának egy darabja lezuhant a földre, pont egy ősi lezárt templomra, ahol eddig Aku Aku gonosz ikertestvére, Uka Uka raboskodott. A gonosz maszk felkeresi Cortexet. Uka Uka varázserejével, Cortex technikai hátterével, és Dr. N Tropy hatalmával az idő felett, megalkotják a tér-idő gépet, hogy megszerezzék az időben szétszóródott kristályokat. Ebben a játékban is a Warp Room-os rendszer működik. Itt már végre megjelennek a relic-ek is, amiket úgy nyerhetünk meg, ha egy bizonyos időn belül végigrohanunk a pályán. A játékban a főellenségek után különleges képességeket kapunk. Tiny Tiger után a "hasraesés" fog egy kis lökéshullámot generálni, Dingodile után kettős ugrásunk lesz, N. Tropy után hosszabb pörgést kapunk amivel lassabban zuhanunk ezáltal áthidalhatunk nagyobb akadályokat, N. Gin után kapunk egy páncélöklöt ami wumpa gyümölcsöket lő, és végül, de nem utolsósorban N. Cortex után gyors futás képességünk lesz ami nagyban megkönnyíti a relic-ek megszerzését. Crash összeszedi a kristályokat, gyémántokat és relics-eket, legyőzi Cortexet és csatlósait. Tropy időgépe elromlik, és hármukat (Cortex, Tropy, Uka Uka) visszaküldi az őskorba.

Crash Team Racing

Ezzel a résszel búcsúzik a Naughty Dog a Crash-től, ugyanis ez az utolsó Crash, amit a cég készített. Ez egy gokartversenyes játék. Az űrből jött N. Oxide-nek a Földre fáj a foga. Gokart versenyt hírdet meg, aminek tétje a Föld sorsa. Crash, Coco, és még Cortex és bandája is gokartba ül, hogy legyőzzék Oxide-ot és megmentsék a földet. Itt tehát mi választunk karaktert magunknak a játék elején, hogy kivel szeretnénk a játék során versenybe szállni. A főellenfél itt már nem Cortex, hanem Oxide lesz. A játékban kupákat kell nyernünk, tehát elsőként kell befutnunk. A relics-ek itt is az időre végigjutás szerepét töltik be. Ha egyőzöd Oxide-ot a Föld megmenekül. a játékban meg lehet nyerni játszható karakterként a főellenségeket (kivéve Oxide-ot), és N. Tropy-t. Ezen kíül még megnyitható Penta Penguin és Fake Crash.

Crash Bash

A Crash Bash című játék a Crash Bandicoot széria tagja. Ezt a részt már nem a Naughty Dog készítette, hanem az Eurocom. Ez nem más mint egy Crash-es party játék. Négy karakter van egy játékban. Van tankos lövöldözés, pogózás, labdás és ehhez hasonló játékok. A történet egyszerű: Aku Aku és Uka Uka közötti viszályokat kell eldönteniük a ?jóknak? és ?gonoszoknak?. Mivel a gonoszok többségben vannak, így Dingodile és Tiny a jó oldalon harcolnak. Itt is mi választunk karaktert magunknak. A játékban a gyémántok teljesen más szerepeket töltenek be, mint eddig. Viszont a jól megszokott Warp Room itt is megtalálható. A játékot lehet többen játszani, akár Adventure módban is.

Crash Bandicoot 4 The Wrath of Cortex

2001-ben a Traveller?s Tales megjelenteti az első PlayStation 2-re, Xbox-ra és GameCube-ra is megjelenő epizódot a Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex-et, ami Crash Bandicoot 4-nek is nevezhetnénk. A cím magyarra fordítva ?Cortex haragja?. A történet ugyanis arról szól, hogy Cortex egy szuper, izompacsirta, pusztító szörnyet hoz létre, arra a célra, hogy végezzen Crash-el. Ez nem más mint Crunch Bandicoot. És még rak rá egy lapáttal, azzal, hogy Uka Uka előhívja a négy elem maszkjait. A víz, a tűz, a levegő és a föld maszkot. És ezek a maszkok is segítenek Crunch-nak, azzal, hogy természetfeletti erőket adnak neki. A játékban mindegyik főellenfél Crunch, kivéve a legutolsót, mert akkor Cortex és Crunch. Ezt a részt leginkább a Crash 3-hoz tudnám hasonlítani. Ugyanis szinte ugyanaz a Warp Room-ok elrendezése is. A gyémántok ugyanazt a szerepet töltik be. Kapunk a pálya végigjutásáért, az összes doboz széttöréséért, és az időre végigrohanásért is. És persze ne feledkezzünk meg a jó öreg titkos pályákat megnyitó gyémántokról sem.

Crash Bandicoot XS The Huge Adventure

Crash első GameBoy Advance kalandja, melyet a Vicarious Visions készített el. 2D platformer játék, mely a ?régi? Crash-ek hangulatát idézi. Story: Cortex összezsugoríja a földet, akkorára, hogy még nála is kisebb. Crash feladata, hogy megszerezze a kristályokat és a gyémántokat, és az erejükkel visszaállítsa a Földet az eredeti méretére.

Crash Bandicoot 2 N-Tranced

Crash Bandicoot második kalandja GBA-n. A készítő szintén a Vicarious Visions. Ez is 2D platformer játék. Mint elődje itt is vannak olyan pályák, amik a "régi" Crash-eket idézik, ezzel megteremtve a hangulatot. Uka Uka és N. Tropy azon gondolkoztak, hogy amíg Crash mellett ott vannak a barátai, addig nem tudják legyőzni, Ezért N. Tropy felkereste N. Trance-t, a hipnózis mesterét, és a segítségével átállította Coco-t, Crunch-ot, és mint késöbb kiderült, nem az igazi Crash-t, hanem Fake Crash-t a gonosz oldalra. Crash megtöri N. Trance erejét a barátai felett, és karöltve Fake Crash-el legyőzi N. Trance-t, majd egyedül N. Tropy-t.

Crash Nitro Kart

A játék 2003-ban jelent meg a Vicarious Visions jóvoltából. Multiplatform játék, és még mobilra is kiadták!Ez is egy gokartos játék, akárcsak a Crash Team Racing,azomban elődjével ellentétben itt kicsit bonyolultabb a story. A Bandicoot-ok éppen otthon pihennek, mikor valami furcsa fény elteleportálja őket egy messzi galaxisba.Hőseink még nem sejtik, hogy Cortexékkel is ez történt.Az elrablójuk Velo császár volt. Velo elrabolt még pár embert a saját csapatába ( továbbá az ő csapatát erősíti még Zam és Zem is).A főellenségek négy külömböző bolygóról érkeztek. E négy ellenség neve:Krunk, Nash, Norm, Geary.A tét a Föld pusztulása. Ha a földi csapatok egyike nyer (te választod ki a játék elején) az otthonuk megmenekül, és visszamehetnek a Földre. A játéknak két vége lehet, attól függően, hogy melyik csapatot választod.

Crash Bandicoot Purple,Fusion / Ripto's Rampage

A játékot a Vicarious Visions készítette 2004-ben. A játékban Cortexet és Ripto-t kell legyőznünk, akik azt tervezik, hogy a kristályok segítségével uralmuk alá hajtják a földet. Hogy győzelmük biztos legyen, a gonosz páros Spyro-t gonosznak állítja be Crash-ék elött, azzal a céllal, hogy a két ellenségük majd megöli egymást. Ám a tervük meghíusul, kiderül hogy Crash és Spyro egy oldalon állnak, és közösen legyőzik a Cortex-Ripto párost. Ennek a játéknak van egy testvérjátéka (Spyro Orange-The Cortex Conspiracy), ahol a story ugyanez, csak Spyro-t kell irányítani.

Crash TwinSanity

2004- ben a Traveller?s Tales megjelenteti a második Crash játékát Ps2-re. A játéknak mobiltelefonra két verziója is született.Ez a játék a mai napig is a legsikeresebb csoportba tartozik.

Cortex iskolás korában elküldött véletlenül két papagájt a végtelen világegyetembe, akiknek a neve Victor, és Moritz volt. Ez a két papagáj visszatért, és szuperintelligenciájukkal bosszút forraltak ki. Crash és Cortex kénytelen össze- fogni. A játékban már nincs warp room, és meg- szűntek a relics-ek is. A gyémántok is teljesen más szerepet kaptak. Sokezer kalandon, pályán és új ellenség után Crash és Cortex természetesen legyőzik a Gonosz Ikreket. Már-már úgy néz ki, hogy Cortex megjavult, de a végén mégis megpróbálja elpusztítani Hősünket, ám a lézersugár őt találja el...

Crash Tag Team Racing

2005- ben megjelent a játék, amit a VU Games és a Radical fejlesztett. Ezzel a játékkal a Crash "versenyzős" részei trilógiává nőtték ki magukat.Von Clutch már a végét járja, ugyanis ellopták a cyborg testét működtető gem-eket. Meghirdet egy versenyt, akinek a győztese megkapja Von Clutch birodalmát, Motorworld-et. Cortex kihívja Crash-éket a versenyre, azzal a szándékkal, hogy elpusztítsa őket. A végén, mikor meglett az összes gem, kiderül, hogy ki volt a tettes, valaki, akire senki sem gondolt volna:Willie Wumpa Cheeks (Von Clutch egyik segédje). A játék tartalmaz Twinsanity szerű mászkálós részeket is, és a versenyek menetén is sokat változtattak: az egyik jeletős változáa a Clashing, azaz mikor két játékos járgánya egybeépül, és az egyik vezet, a másik tüzel.

Crash Boom Bang

Crash Bandicoot 10 éves!A játékot egy japán cég készítette, mégpedig a Dimps. Ez egy party játék, olyasmi, mint a Crash Bash.Viscount Devil a Játék mindenkori főgonosza, aki mindent a magáénak akar. A játék hasonlít egy társasjátékhoz, ha két emberha két ember egy mezőn áll, vagy box mezőre lépsz, kezdődhet a harc a 40 féle pályán. Az elején 4 választható karakter van: Crash,Coco,Pinstripe, Pura, majd késöbb elérhetővé válik még négy: Cortex, Fake Crash, Crunch és Tawna. (Tawna tíz év után visszatért, és egy percet sem öregedett.)

Crash of the Titans

A játék 2007 Októberében jelenik meg a Radical Entertainment közreműködésével.A játék elején Aku Aku-t és Coco Bandicot-ot hirtelen foglyul ejti a gonosz Neo Cortex. Míg Crash kiszabadítja Aku Aku-t, Cortex el akarja lopni a varázslatos állományt ? a ?mojo?-t -, hogy átváltoztathassa a Wumpa-sziget lakóit hozzá hű katonákká. Most Crash feladata, hogy átvegye az irányítást a Titánok felett, és hogy az új mojo segítségével megakadályozza Cortex újabb tervét a világ feletti uralom megszerzésére. A játék egy pontjánál Uka Ukának ? Cortex feljebbvalójának -, elege lesz Cortex általános alkalmatlanságából, és az unokahúgát állítja a helyére, mert egy akciót Cortex rendkívül jelentéktelen okok miatt kifogásolt. Később Nina Cortex ?kimossa? Coco agyát, majd egy óriási Arash-Nina robottal szembesíti. A játék Nintendo DS verziója nagyjából ugyanazt a történetet követi, mint a Wii verzió, de kisebb változtatásokkal, pl. hogy Nina Cortex-nek túlnyomó szerep jut, és megjelenik Dingodile is. A Radical Entertainment egy, a Crash Mania rajongói oldalnak adott interjújában bejelentette, hogy Aku Aku és Uka Uka származását illetően számíthatunk még további meglepetésekre a játékban, valamint hogy lesz egy ?nagy M. Night Shyamalan? cselekményfordulat, melynek központjában Uka Uka rokonsága áll Neo és Nina Cortex-szel.

Crash Mind Over Mutant

2009-ben folytatódott a Crash nevével fémjelzett játéksorozat: a Crash Bandicoot - Mind Over Mutant DS-re, Wii-re, PSP-re, PS2-re és X360-ra fog megjelenni.
Doctor Neo Cortex megint csinálja a fesztivált, most éppen úgy szeretné uralma alá hajtani a világot, hogy egy eszköz segítségével megpróbálja irányítani a mutánsok és a bandicoot-ok elméjét (a Sztaki szerint a bandicoot az indiai erszényes borz angol megfelelője, de ha ezt leírom, hülyének néztek). A készülék egyszerűen használható: begépeled a parancssort, a lények pedig teljesítik a benne szereplő kívánságot.Az előzetes információk szerint az új rész sokkal több szabadságot tartogat a játékosok számára, továbbá állítólag jó Pokémon-mester módjára befoghatjuk majd az egyes szörnyeket, hogy a későbbiekben segítségül hívjuk őket egy-egy parázs küzdelem során. A Mind Over Mutant egyébként sokban hasonlít majd a korábbi részekre, így a rajongóknak nem kell aggódniuk, hogy tönkreteszik kedvencüket...Vagy inkább változott?Ezt döntsék el a játékosok...

Crash Nitro Kart 3D / Crash Nitro Kart 2

Erről a Crash részről nincs sok információm.A játék 2 nevén híres: Crash Nitro Kart 3D és Crash Nitro Kart 2.A story tulajdonképpen majdnem ugyan az,mint a Crash Nitro Kart-é,csak ez IPhone-ra jelent meg.
11 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 napja

Na megint én vagyok csak azt szeretném, hogy mikor küldesz emulátor oldalt+ segítséget? És kéne 1 olyan oldal ahonnan a CTR-t le tudnám tölteni emulátorhoz.
PLS

válasz erre

Vendég

12 éve, 20 napja

Dorcika írta:
Inkább e-mail. De ha működik is a gépeden az emulátor, játékot nem lesz olyan könnyű keresni, ami nem hibás.
ez az email címem: nbence@vipmail.hu
Tudnál erre linket küldeni és kis segítséget, mert próbáltam pár emulátort de egyhez sem értettem.
Kösz mindent.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 20 napja

De kafa hogy van ilyen progi is! És ennek eltudnád mondani a letöltési oldalát? ha nem akkor az emailomra? Ha igen akkor megadom az email címem.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 20 napja

Kár hogy nem jelent meg PC-n, de mi az az emulátor?

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 21 napja

Ezt rendesen leírtad. Most már ismerem az összes idáig megjelent Crash-t. Imádom ezt a játékot és sajnos csak idáig a Crash Bash-ig ismeretem. Tudnátok linkeket adni ahonnan letölthetném őket PC-re?
Mert PS1-em van és az is már meg akar halni. köszönöm a linkeket ha majd kapok és ez az oldal tényleg nagyon jó. ÉLJEN A CRASH

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 5 hónapja és 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

Raiden

12 éve, 5 hónapja és 24 napja

Hát szó se róla az..

válasz erre

Blindman

12 éve, 5 hónapja és 24 napja

Huhh te aztán keményvonalas Crash hívő vagy ecsém!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaManiac profilja