Crash Team Racing

2009. december 29.
43.9891
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
A Naughty Dog 1999-ben úgy döntött, hogy Crasht és barátait versenyautókba ülteti. Az első 3 rész mászkálás után úgy döntöttek, kipróbálnak egy új módszert Crashnél... EZ az új rész nem kis népszerűségnek örvendett a maga idejében.


Kezdjük a sztorival... N.Oxide alkut kötött az N. Sanity Beach sziget lakóival, hogy hogyha ő nyeri meg a játszmát, leigázza a Földet, vele együtt Crashék szigetét is. Mit volt mit tenni, Crashék beszálltak a versenybe, mindenki magáért, és persze a lakóhelyéért küzd. Mindenki felturbózza gokart-ját a győzelemhez.



A játékban különböző karakterekkel szállhatunk gokartba: Crash Bandicoot, Coco Bandicoot, Dr. Neo Cortex, N. Gin, Tiny Tiger, Dingodile, Pura, Polar. Ezeket a szereplőket használhatjuk a kezdeteknél, de később újabb karaktereket nyithatsz meg, mint például Fake Crash, Penta Penguin, Komodoo Joe, Papu Papu. (GameShark-kal még magát a főellenfelet, N. Oxidét is megnyithatjuk.)



A játékban játszhatsz Adventure módban, vagy csak versenyezhetsz pár kört a pályákon, játszhatsz Time Trial módban, vagy egy barátoddal is játszhattok 2 player módban.
Az Adventure módban különböző szintek vannak, egyre nehezebb pályákkal. Mindegyik szint végén egy ellenség, akiknek gyorsabb autójuk van, mint Neked. Ahhoz, hogy továbbjuss, le kell győznöd őket. Viszont nem elég, hogy gyorsabb gokarttal rendelkeznek, még fegyverük is van, amit folyamatosan használnak. Az Adventure mód végén meg kell küzdenünk N. Oxide-dal, aki ráadásul még csal is. Ebben a módban Neked kell elsőnek célba érned, különben nem kapod meg a kupákat, így nem juthatsz tovább.

Az egyszerű módnál Te magad választhatod ki a pályákat, azt is, hogy hány körös legyen a menet, és hogy a játék nehézsége könnyű - közepes (normál) - vagy nehéz legyen.



Time Trial módban időre kell egyedül végigszáguldanod egy pályán, ha pedig nem lett túl jó az időd, még versenyezhetsz önmagaddal is! Sokan kérdezték már, ez hogyan is lehetséges... A játék megjegyzi a mozgásaid, irányításaid, és ha új kört kezdesz, az előző menetedből a karaktered halványan látszik, így meg is előzheted saját magad. Van még 2 karakter, akik nagyon gyorsak, de próbáld meg leelőzni őket, ez a két karakter Oxide és N. Tropy. Mindent bele!





2 player-es módban játszhatsz egyszerű játékot, avagy egy pályát Te, és barátod száguldotok végig a többi versenyzővel együtt, de van itt más mód is. A 2 playeres módra vannak extra pályák, ahol csak Ti ketten játszhattok, és itt az a lényeg, hogy barátod 5x kilődd, vagy ő száguldjon bele az egyik lerakott csapdádba.

A teljesítményeidet elmentheted, később megnézheted a listákon.

Ha Adventure módban leállsz egyedül végigszáguldani egy pályát, akkor Relic-et is nyerhetsz, ha időre beérsz a célba. Viszont Kaland módban nem csak ez az egy különmód érhető el, még össze kell szedned a pályákon 3 érmét, amik el vannak rejtve, vagy nehezen tudod őket észrevenni. Az érmék a játék rövidítését jelentik: C.T.R.
Az érmékből 4-5 egyszínű darab van. Ha megvan például mind a 4-5 kék érme, megnyílik előtted egy pálya, ahol az ellenfeleket szabadíthatod fel, hogy Te is irányíthasd őket. (ezek voltak azok a karakterek, amiket a blog elején mondtam: Ripper Roo, Papu Papu, Fake Crash, stb. ) Bár Fake Crash és Penta nem ellenfél, ők is megnyitható karakterek.

Na de hogy lehet fegyvereket szerezni? Minden pályán vannak itt-ott dobozok, amik egy sorban vannak. A kérdőjeles dobozokban mindig rejlik valamilyen fegyver, például lombik, követőrakéta, Nitro, TNT, gyorsító, Aku Aku - Uka Uka, bomba, lassító, stb. Vannak, amiket csak le kell dobnod, így a gokartod mögé kerül, és ha a másik versenyző belemegy, lelassul. A többi fegyvert ki kell lőnöd, vannak, amikkel nem kell céloznod (pl. követőrakéta), vannak, amikkel kell céloznod (pl. bomba). A lombikokat azonban kilőheted előre is, hátra is.
A csíkos dobozokban Wumpa gyümölcsök vannak, ha összegyűlik 10 Wumpa, extra fegyvert kapsz, például egyszerű lombik helyett extra lombik, ami 15 másodpercig lelassítja az ellenfeled, vagy TNT helyett Nitro. Nem csak dobozokban vannak Wumpa Fruit-ok, hanem a pályákon is szét vannak szórva.

Védekezésnek pedig kiváló a védőburok, valamint a TNT, és a lombik. A védőburok mindentől megvéd, ezonban ha belemész valamibe, rögtön eltűnik. A védőburok szakadéknál nem hatásos. Ha valaki kilő rád egy bombát, vagy rakétát, az utolsó másodpercekben dobd ki a lombikodat hátra, és a TNT-ted / Nitro-dat is, mert a rakéta így nem Téged fog eltalálni, hanem azt, amit kitettél, ezért kell jól időzíteni, nehogy mégis Téged találjon el. TNT-k ellen azonban lehet védekezni, ha közben nyomod a gázt, a kört, a négyszöget, a háromszöget, és ha közben ugratsz, ledobhatod magadról az éppen visszaszámoló TNT-t. Ezért jobb a Nitro, az nem számol vissza, ha belemész.

A pályákon vannak gyorsítócsíkok, amiktől pár másodpercig felgyorsulsz. Ha szakadék jön, mindig lesz egy ugratópont, ahonnan át kell ugranod a szakadékokat, vagy akadályokat.



Éééés, az Ending!



A játékról azt hiszem, most ennyit, én még ma is szívesen leülök ezzel, remélem felkeltettem valakinek az érdeklődését. :)



9 hozzászólás

Cpt_Nihil

14 éve, 2 hónapja és 9 napja

Azt hiszem, kissé megkéstél a véleménnyel, barátom...

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 9 napja

anyátokat ájatok má le tök **** az egész játékkacsintó smileynyelvnyújtó smiley:confusednyelvnyújtó smiley

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 5 hónapja és 22 napja

De né nyomtam először five-ot mert amikor nyomtam nem volt még értékelveröhögő smileykacsintó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 5 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

hellokitti

15 éve, 5 hónapja és 22 napja

Szép,alapos munka,grat kis barátnőm mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 5 hónapja és 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

15 éve, 5 hónapja és 23 napja

Nagyon szép ismertető, fájvos!kacsintó smiley

válasz erre

Raiden

15 éve, 5 hónapja és 23 napja

Ment a fájv jimbo,ez szép volt..menő smileymosolygó smiley

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 5 hónapja és 23 napja

Húhh. Sokat írtál a játékról... Egyszerűnek hangzik, de a videókon nehéznek láccikmeglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja