Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back

2010. november 19.
45.0351
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
A Naughty Dog az első Crash Bandicoot rész sikere után úgy döntött, hogy folytatják a játékot. Így született meg a Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back, amely már sokak kedvencévé vált. A játék 1997 novemberében (NTSC), valamint decemberében jelent meg (PAL és japán verzió) PlayStation konzolra.



Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back - 1. kép



A történet nem túl bonyolult. Az első részben (erről majd talán később írok) Crash legyőzte Cortexet, aki lezuhant a léghajóról. A doktor egy bányába esett, ahol rátalált egy Power Crystal-ra, és megismerte annak erejét. Cortex később visszatért, megszerezte és megzsarolta Crasht, így az ő segítségével szeretné begyűjteni az összes kristályt, hogy uralomra törhessen. A játékban sok új szereplővel találkozhatnak a játékosok, név szerint Coco Bandicoot-tal, aki Crash húga, Tiny Tiger-rel, aki Cortex új csatlósa, a Komoodo-sárkánytestvérekkel, valamint N. Ginnel, aki Cortex legújabb jobbkeze. Egy kisállat is csatlakozik a csapathoz: Polar, a kis jegesmedve, akinek hátán végigszaladhatunk sok pályát. Megtudjuk, hogy Nitrus Brio (Cortex egykori segítője) Cortex riválisa lett, így Brio segíteni akar Crashnek Cortex legyőzésében. Az intróból kiderül, mi is lökte meg a történetet: Coco-nak lemerült az eleme, és elküldi Crasht, hogy hozzon újat. Útközben azonban valami elteleportálja Crasht egy idegen világba. Crash egy Warp Room-ban találja magát, ahol Cortex rögtön szól is hozzánk vetítőn keresztül.


Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back - 2. kép



Némi felvilágosítás után már kezdődhet is az igazi játszma. A játék 5 szintre (Warp Room) tagolódik, mindegyik egyre nehezebb, mindegyik Warp Room-ban öt pálya található. Eggyel följebb lévő szintre csak úgy juthatsz, ha felszedted a Warp Room pályáin az összes kristályt. Persze még mielőtt nekiugranánk az új szintnek, le kell győznünk szintenként egy-egy főbb ellenséget. Számos új környezettel bővült a kínálat: van itt dzsungeles, folyós, havas, laboratóriumos, űrös, és még sorolhatnám bőven, milyen pálya. Minden egyes pálya dugig megtömve veszélyes teremtményekkel, amiket Crash híres képességeivel - gondolom a Crash-pörgést sokan ismerik - kell legyőzni. A pályákon Wumpa gyümölcsöket szedhetünk fel, amelyekből ha felszedsz 100 darabot, kapsz egy plusz életet. Van a játékban egy plusz szint, ami extra pályákat tartalmaz. Ezeket úgy tudod megnyitni, ha egy elérhető pályán bejutsz egy titkos részre.


Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back - 3. kép




Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back - 5. kép





Jöjjenek a főbb ellenfelek. Az első ellenség a kissé őrült Ripper Roo, aki amint belépünk hozzá, meglát minket, és idióta röhögéssel elkezd ugrálni, így TNT-ket és Nitro-kat ültet körénk a földbe. Legyőzése roppant egyszerű. Második ellenfelek az újoncoknak számító sárkánytestvérek, akik karddal támadnak minket. Harmadik szinttől kezd kicsit izgalmasabb lenni a játék: a harmadik ellenfél már az óriás, kigyúrt Tiny Tiger, akit megzavarunk űrhajóján, így ő mindent welkövet, hogy kilapíthasson minket. Tiny után következik N. Gin, aki nem játszik túl ferül, egy robottal harcol ellenünk, nekünk pedig Wumpa gyümölcsökkel kell dobálnunk, és tönkretennünk gépét. Amint kivégezted az egész játékot, jöjjön a végső ütközet: Dr. N. Cortex-et kell legyőznöd az űrben.


Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back - 4. kép




Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back - 6. kép



A befejezés egyértelmű: Crash legyőzi Cortexet, és Brio segítségével (ha felszedtük az összes Gem-et), felrobbantjuk Cortex űrhajóját is.

Ami azt illeti, a fejlesztők szép munkát végeztek. Crashnek teljesen új külsőt adtak az első rész óta, a pályák izgalmasabbak lettek, valamint Crash képességei is bővültek. A pályák is bővültek, a grafika szebb lett. Vannak kisebb poénok. Amit furcsának találtam, az az volt, hogy Cortexet túl könnyen lehetett legyőzni. Esetleg még találkozhatunk egy-két buggal, de az nem olyan súlyos hiba. Összességében jó játék.
5 hozzászólás

cicubanda

13 éve, 11 hónapja és 14 napja

valko2 írta:
tökkivan. mobilomon játszottam vele, azrohadtjóvolt, csak soha nem jutok oda, hogy végigjátszam valamelyik pc-s verziót. talán majd most(anában) mosolygó smiley
joneked miröl tötötedre

válasz erre

cicubanda

13 éve, 11 hónapja és 14 napja

jolene ha letudnám tölteni

válasz erre

valko2

14 éve, 6 hónapja és 22 napja

tökkivan. mobilomon játszottam vele, azrohadtjóvolt, csak soha nem jutok oda, hogy végigjátszam valamelyik pc-s verziót. talán majd most(anában) mosolygó smiley

válasz erre

Marduk

14 éve, 6 hónapja és 26 napja

Fájv mosolygó smiley

válasz erre

marco

14 éve, 6 hónapja és 26 napja

Nagyszerű ismertető Jimbó! Fájvolás azonnal!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja